עבור לתוכן

איפה בטוח לשים את חלקי המחשב?

Featured Replies

פורסם

טוב. אני הולך היום לפרק את המחשב לגמריי כדי לעשות מוד. איפה הייה בטוח לשים את הלוח אמא ואת הכרטיס מסך?

על השולחן? על מפה? או בשייש במטבח? או על הקרטון של הלוח אמא? איפה בוח לשים את החלקים?

פורסם

מיטה\קופסאת קרטון יהיה בסדר... על שטיח לא הייתי שם

פורסם

אם יש לך שקיות אנטי סטטיות, שים בהם.

ותאכסן בקופסא (של צורב לדוגמא, ככה אצלי לפחות :P )

פורסם

ניילון אנטי סטטי זה רעיון טוב, אבל יותר חשוב לשים את החלקים במקום שאף אחד לא יראה אותם ולא יכול בטעות לפגוע בהם. אז אני חושב שהמקום הכי טוב זה בארון, אבל במדף הכי נמוך כדי ששום דבר לא יכול לפול. שולחן זה גם לא רעיון ממש טוב. מתחת למיטה זה גם הגיוני, אם אתה חושב ששום דבר לא יזוז שם. שטיח יכול ליצור חשמל סטטי של עשרות אלפי וולטים וזה באמת לא בריא לדברים כמו זיכרון, אז תחשוב על זה.

איפה הייה בטוח לשים את הלוח אמא ואת הכרטיס מסך?

"לוח אמא" לא יודע אם זה טעות או בכוונה, אבל אהבתי כ:

פורסם

בטח שזה בכוונה כי אחרי זה הוא שוב כתב לוח אמא ..

וזה באמת רעיון יפה . חחחחח ............

פורסם

רק שים לב שאתה לא שם את זה על שום דבר שיכול להעביר חשמל סטטי: שמיכות, שטיחים, סדינים...

פורסם

אם נחשוב על זה, כמעט כל דבר שהוא ישים את החלקים יכול להיות חשמל סטטי (אבק לדוגמא)....

לכן רצוי לשים את החלקים (במיוחד אם הם רגישים) בשקיות אנטי-סטטיות. :)

פורסם
  • מחבר

אממ... עניתם קצת מאוחר מדי :-\

האומנם אני לא יודע אם זה חשמל סטטי או FUCK שאני עשיתי אבל המחשב לא עובד עכשיו...

שמתי את החלקים על קופסת קרטון והרכבתי חזרה אחריי שעה בערך.. לשם מוד שעשיתי.

לא נורא... יש אחריות אני מקווה (רק על תגידו לחנות שאני לא יגיד את שמה שפירקתי את כל המחשב כי הם לא יוהבו את זה כל כך..)

פורסם

קשה לי להאמין שהנזק נגרם בגלל חשמל סטטי (הסבירות נמוכה מאוד)

תתאר מה עשית זה יכול לעזור

פורסם

רוב הסיכויים שפשוט חיברת משהו לא נכון

תבדוק עוד פעם שהכל מחובר, כל הכוננים וכו' מקבלים חשמל ומחוברים לספק והכל יושב כמו שצריך.

ומזתומרת לא עובד? לא נדלק? מראה שגיאה? מה?

פורסם

באמת יותר סביר שחיברת את אחד הרכיבים לא טוב, מאשר שהחשמל סטטי הרס אותם.

פורסם

שאלה:מאיפה אני יכול להשיג שקיות אנטי סנטטיות?

פורסם

לשים על פלטות של עץ (מצופה פורמייקה) זה בטוח מספיק?

פורסם

בטוח לשים כמעט על כל משטח, חוץ משטיחים (או דברים דומים-שעירים....) ואולי משטחי מתכת.

אה, רצוי גם לא לשים רכיבים רגישים ליד מקורות של קרינה אלקטרומגנטית (אל תשימו את הזכרון או הפלופי על המיקרוגל או על הוידיאו......).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים