עבור לתוכן

Featured Replies

פורסם

כרגע יש לי מפלצת לא קטנה (i7 מואץ) שמשמש לאיחסון ולהורדות בשעת הצורך, המחשב פועל 24/7 ואני שם לב כי צריכת החשמל שלו היא כ 130 וואט. 

הייתי מעוניין לבנות יחידה יותר חסכונית בחשמל משאריות, יש לי מארז, ספק כח ודיסקים (לא אצטרך מסך/עכבר/לוח מקשים כי אתחבר מרחוק) כך שמה שאני צריך לוח אם+מעבד+זיכרון.

השימוש במחשב יהיה בעיקר לאיחסון וחיבור לרשת כך שאני מאמין שלא יהיו דרישות מיוחדות מהמעבד. מצד שני, אני משתמש בהמון טאבים בגלישה (באדג'). כמובן ששאלת המחיר חשובה לי ולא אכפת לי לוותר קצת עבור הוזלה.

-מה מומלץ לרכוש?

-מה שאוכל לי את רוב הזיכרון הוא הדפדפן, יש אחד חסכוני יותר?

-הייתי רוצה לחבר אותו למחשב שלי באמצעות כבל רשת ישירות, האם עדיף לוח עם שתי יציאות LAN או להוסיף כרטיס? ישנה תוכנה מומלצת בסיגנון Remote Desktop Connection?

פורסם
  • מחבר

מצאתי מספר רעיונות כאן (https://forums.unraid.net/topic/145492-low-power-2023-intel-n-u-series-boards-all-form-factors-info-on-turnkey-solutions/) אבל אני לא יודע אם אני בכיוון הנכון. אני לא מכיר את סדרת ה N ולוחות האם שלה. מישהו יכול לאמר אם אני בכלל בכיוון הנכון?

מה שמדאיג קצת הוא האם כח העיבוד יספיק לדפדפן, אני משתמש בהמון טאבים בגלישה (באדג'). כמובן שאשים את המקסימום זיכרון האפשרי (32) אך אני עדיין מודאג.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

אולי ה NUC7i5BNH יוכל להתאים? ראיתי משומש ב 650 ש"ח עם 8GB וניתן להחליף ל 32GB מאמזון בעוד 70$.

אני מבין שבעבודה רגילה הוא צורך 20-25 וואט ובמקסימום 60 וואט.

פורסם

היו כמה דיונים בנושא זה:

פורסם
  • מחבר

תודה, ראיתי כבר. אבל מה שאני מחפש הוא מחשב ש"עובד" (יכול להריץ דפדפן עם מספר תלת-סיפרתי של טאבים😄). התרשמתי שה NAS לא יכלו לטפל בדרישות כאלה (ושתישאר רזרבת משאבים לווינדוס הבא....)

פורסם
  • מחבר

נראה לי שאלך על ה NUC7i5BNH המשומש כפיתרון, צריכת חשמל של 15 וואט נשמעת מצויינת. כנראה שאחליף את ה 4 ג'יגה זיכרון למשהו קצת יותר נורמלי והמחשב יוכל לשמש לכל הדרישות שלי. 

בעייה קטנה צפוייה היא העברת נתונים. אני מעדיף שהמחשב הזה יוריד ויאחסן זמנית את קבצי המדייה שהטורנט מוריד, במה כדאי להשתמש להעברה ל HTPC?

-יש WIFI (המחשב יחובר למודם/ראוטר עם כבל), האם להתחבר באמצעות Remote Desk Top? יהיה מספיק מהיר?

-יש לי מתאם זול מעלי USB->SATA ודיסק ספייר. לא בטוח שזה ממש כדאי לי כי גם שם מהירות ההעברה לא משהו...

נערך על-ידי haim_egm
טעות

פורסם
  • מחבר

תודה אך זה כנראה יותר מדי יקר למה שאני צריך. 

ה NUC7i5BNH המשומש + 32 ג'יגה זיכרון (משומש גם הוא...) + SSD חצי טרה שזרוק אצלי יעלו כ 800 ש"ח, ה NAS יעלה יותר מאלפייה בלי ה SSD אפילו....

פורסם
ציטוט של haim_egm

ה NUC7i5BNH המשומש

לא מובן על איזה מעבד זה. אתה קונה משומש? לא הבנתי.

ה-NUCים למיניהם אלו מעבדים של מחשבים ניידים, וגם אתה רוצה לקנות ישן. דבר שני איך תחבר את כונני האחסון שלך?

בהתחלה אמרת NAS, אחר כך עברת ל-HTPC. עכשיו מציין על NUC. אלו דברים שונים.

פורסם
  • מחבר
ציטוט

הייתי מעוניין לבנות יחידה יותר חסכונית בחשמל משאריות, יש לי מארז, ספק כח ודיסקים (לא אצטרך מסך/עכבר/לוח מקשים כי אתחבר מרחוק) כך שמה שאני צריך לוח אם+מעבד+זיכרון.

זה מה שחשבתי בהתחלה. יחידה חסכונית בחשמל לעבודה 24/7 בפחות מאלף ש"ח.

אבל חיפוש של לוח אם עם הספק נמוך הנמכר בארץ לא הצליח לי ואלה שראיתי ברשת באו עם מעבדים שאף פעם לא עבדתי איתם. חשבתי גם על לאפטופ משומש ישן אבל שמעתי מספיק סיפורי זוועות על לאפטופים המחוברים 24/7 שעלו באש...

ציטוט של Jabberwock

לא מובן על איזה מעבד זה. אתה קונה משומש? לא הבנתי.

NUC7i5BNH משומש עם מעבד i5-7260U

ציטוט של Jabberwock

דבר שני איך תחבר את כונני האחסון שלך?

בהתחלה אמרת NAS, אחר כך עברת ל-HTPC

ציטוט של haim_egm

בעייה קטנה צפוייה היא העברת נתונים. אני מעדיף שהמחשב הזה יוריד ויאחסן זמנית את קבצי המדייה שהטורנט מוריד, במה כדאי להשתמש להעברה ל HTPC?

ציטוט של haim_egm

אבל מה שאני מחפש הוא מחשב ש"עובד" (יכול להריץ דפדפן עם מספר תלת-סיפרתי של טאבים😄). התרשמתי שה NAS לא יכלו לטפל בדרישות כאלה (ושתישאר רזרבת משאבים לווינדוס הבא....)

לא מבין למה אתה חושב כך, אני לא מחפש NAS אלא מחשב 24/7 שישמש כסרוור ויוכל לטפל בטורנטים. כתבתי במפורש.

בגדול, נראה לי שהפיתרון עם נוק יעבוד לי. אני לא צריך מחשב חזק במיוחד למה שידרש, אני אמנם צריך הרבה זיכרון לטיפול בטאבים רבים אך המחיר שלו ירד מאוד (מצאתי שני סטיקים משומשים של 16 ג'יגה של G.Skill ב 200 ש"ח).

הנוק מגיע במקור עם דיסק M2 של רבע טרה שכנראה יספיק לאיחסון זמני של המדיות ויש לו חיבור ל SSD שגם לשם אני יכול לתקוע איזהשהו דיסק SSD ישן.

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

עידכון קצר:

לפני שבועיים קניתי את ה NUC7 (600 ש"ח) והפעלתי אותו. בגדול, הוא עונה על הציפיות ואפילו מפתיע לטובה. הוא נקנה מחברה שמכרה חלק מהציוד המשומש שלה והגיע אחרי פירמוט והתקנת ווינדוס 10 מקורי (ישנה המדבקה על המארז)

הוא מריץ טורנט ו Jdownloader בלי בעיות ומאפשר לי לפתוח שני דפדפנים עם מעט טאבים בלי להתקע אך לא נשאר הרבה זיכרון פנוי. כרגע אני עם ה 8 ג'יגה המקוריים בסטיק בודד, הוזמן סטיק נוסף של 16 מאמזון ב 150 ש"ח.

חיברתי עם אזיקון מפצל USB לעכבר/לוח מקשים כשהכבל מחובר מאחורה, בנוסף מחובר ראוטר ווייפיי חיצוני ל USB מאחורה. הדיסקון להעברת המדייה מתחבר מקדימה (חתיכת מכה, בגלל ה"עיצוב" האלגנטי לא ניתן לראות את הפתח כאשר האור חלש)

המחשב רץ עם עומס נמוך (5-10%) רוב הזמן וצורך כ 17 וואט, עונה על הציפיות.

שידרוגים:

-נקנה סטיק של 16 ג'יגה מאמזון ב 150 ש"ח, מה שיביא את הזיכרון ל 20 ג'יגה סה"כ. חשבתי להוסיף סטיק משומש של 16 ג'יגה במקום ה 8 הקיים אם אראה שאני סובל מבעיות זיכרון.

-יש לי כרטיס SSD של טרה שאינו בשימוש כרגע (נקנו שניים ל RAID0 ואחד לא עובד טוב), אתקין אותו בזמן הקרוב ואבצע Cloning של מערכת ההפעלה. כרגע אני עם SSD של 256 ג'יגה שמתחיל להתמלא ככל שעובר הזמן...

-אולי בשידרוג הקרוב שלי אעביר ל NUC7 את ה SSD של טרה שמותקן אצלי כרגע. שני טרה למחשב הזה נראה לי דיי והותר😄

פורסם
  • מחבר

WhatsApp Image 2024-02-05 at 19.32.48_b897dc98.jpg

הצטרפ/י לדיון

בשלב זה תוכל/י להצטרף לדיון, ולאחר מכן להצטרף לקהילה שלנו. אם כבר יש לך חשבון אצלנו, אנא התחבר/י עכשיו על מנת להגיב תחת שם המשתמש שלך.
לתשומת לבך: התגובה תופיע לגולשים לאחר אישור של צוות הנהלת הפורומים.

אורח
הוסף תגובה

דיונים חדשים