עבור לתוכן

Featured Replies

פורסם

אני לא יודע איך אתה יכול לבדוק נצילות בסינולוג'י, אולי זה יעזור לך 

אצלי הניצולת של GPU נמצאת על גבי הדשבורד לאחר התקנת פלאגין.

• תגובות 140
  • צפיות 20.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

Most Popular Posts

• קודם כל, כי פחות חשוב לי, ודבר שני, גם ככה קשה לקרר את המארז הזה, וזה רק יוסיף חימום. אם הייתי הולך על מארז מרווח יותר, הייתי שוקל את זה. N2 נראה מעולה. יש גם סיכוי שאקבל אותו כדי לכתוב סקירה. או

• אז היום הזמנתי את החלקים על מנת לנצל את מבצעי יום השנה באליאקספרס, החלקים שהוזמנו : $133.74 JONSBO N2 $91.31 AMD Ryzen 5 5600G $15.47 JONSBO HP400S low Profile Cooling $19.55 XrayDisk Ram DD

• אני לא גר בישראל, אז לא הייתי צריך להתמודד עם דואר ישראל, או לשלם מע"מ...

תמונות מצורפות

פורסם
  • מחבר
ציטוט של shimonta

אני לא יודע איך אתה יכול לבדוק נצילות בסינולוג'י, אולי זה יעזור לך 

אצלי הניצולת של GPU נמצאת על גבי הדשבורד לאחר התקנת פלאגין.

איזה פלאגין התקנת? לפי הדף ששלחת אליי "Available only on models which support GPU."

אתה מתכוון ל-RESOURCE MONITOR שמובנה בדאשבורד? הוא יראה פעילות GPU רק בדגמים נתמכים. כלומר, לדוגמא, דגמים עם יכולת VIDEO SURVEILENCE , כמו DS920+. אבל הדגם אצלי הוא DS923+ שבו אין. וגם זה לא משנה מבחינת היכולת לראות שימוש ב-GPU ב-RESOURCE MONITOR, אלא היכולת להשתמש ב-GPU. תיאורטית, אני יכול, כי ה-LOADER כולל את הדרייבר של לינוקס לכרטיס המסך.

פורסם

מעולה, 

בעיקרון ניתן להבין בצורה מאוד פשוטה:

קונטיינר X משתמש בהמרה באמצעות GPU - משאבי המעבד נשארים נמוכים

קונטיינר X משתמש בהמרה באמצעות בCPU - משאבי המעבד עולים למקסימום.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של shimonta

מעולה, 

בעיקרון ניתן להבין בצורה מאוד פשוטה:

קונטיינר X משתמש בהמרה באמצעות GPU - משאבי המעבד נשארים נמוכים

קונטיינר X משתמש בהמרה באמצעות בCPU - משאבי המעבד עולים למקסימום.

המרה? אני לא מחפש לעשות TRANSCODING או להמיר פורמטים של קבצי וידאו. אני רוצה להשתמש ב-GPU כדי להאיץ AI CHATBOT.

פורסם

אתה בטוח שמעבדי אינטל תומכים בזה? 

לרוב זה כרטיסי Nvidia.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של shimonta

אתה בטוח שמעבדי אינטל תומכים בזה? 

לרוב זה כרטיסי NVIDIA.

אני לא בטוח, אבל אני מאוד רוצה לנסות. אפילו תמיכה חלקית או במידה קטנה יכולה לעזור.

• 2 חודשים מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

10/08/2024 - עדכון קטן: ניסיתי  לעבור למטען חדש של XPENOLOGY בשם ARC LOADER - לא עבד. משום מה, מגרסה מסוימת (הן במטען הקיים שלי - RR LOADER והן במטען ARC LOADER), גם אחרי שאני בונה את המטען עם ההגדרות הרצויות, האתחול לא מקבל כתובת מסיבה כלשהי (כנראה לא מצליח לאתחל לתוך מערכת ההפעלה DSM מסיבה כלשהי). מצאתי שהגרסה האחרונה שאיתה המטען עובד (של RR LOADER) היא 24.7.0. פתחתי כבר תקלה אצל המפתח, אבל לא נראה לי שהוא מצליח לאתר את הבעיה. זה לא סיפור יותר מידי בעייתי בינתיים, אבל ככל שגרסאות חדשות של DSM ייצאו, זה עלול להפוך לבעיה. אעדכן אם וכאשר זה יקרה.

פורסם
  • מחבר

14/08/2024: שמתי לב שהמערכת לא מגיבה בצורה תקינה לגישה למידע. אז הרצתי בדיקות על כל הדיסקים בווליום, ומצאתי שאחד מהם תקול (לא עובר בדיקה ממושכת של S.M.A.R.T). אז אני שולח אותו להחלפה תחת אחריות. אדווח כשאקבל את החלופי. בינתיים המערכת עובדת על CRITICAL (הייתה מקונפגת ל-HOT SPARE אחד בלבד), אבל בלי בעיות.

פורסם

על איזה אחריות מדובר?

פורסם

ציטוט של ClassMulder

18/05/2024: במסגרת פרויקט ביתי אחר (בית חכם) שאני ממשיך לשפר, הוספתי שקע חכם של TUYA עבור שרת ה-NAS. כעת אני יכול לנטר את צריכת החשמל של השרת. בגלל שהצריכה תלויה בעומס על השרת, היא נעה בין 61W-73W בממוצע. זה אכן יחסית גבוה, אבל צפוי לשרת מבוסס מעבד דור שמיני.

אני לא יודע אם המערכת שלך תומכת, אך שווה לנסות את POWERTOP לצורך קיצוץ בצריכת החשמל.

ציטוט של ClassMulder

10/08/2024 - עדכון קטן: ניסיתי  לעבור למטען חדש של XPENOLOGY בשם Arc LOADER - לא עבד. משום מה, מגרסה מסוימת (הן במטען הקיים שלי - RR LOADER והן במטען Arc LOADER), גם אחרי שאני בונה את המטען עם ההגדרות הרצויות, האתחול לא מקבל כתובת מסיבה כלשהי (כנראה לא מצליח לאתחל לתוך מערכת ההפעלה DSM מסיבה כלשהי). מצאתי שהגרסה האחרונה שאיתה המטען עובד (של RR LOADER) היא 24.7.0. פתחתי כבר תקלה אצל המפתח, אבל לא נראה לי שהוא מצליח לאתר את הבעיה. זה לא סיפור יותר מידי בעייתי בינתיים, אבל ככל שגרסאות חדשות של DSM ייצאו, זה עלול להפוך לבעיה. אעדכן אם וכאשר זה יקרה.

אני חושב שכדאי לשקול מעבר לגירסאות הפצה יותר פתוחות TrueNas לדוגמא. 

אתה לא יודע מתי המפתח יפסיק לתמוך בLOADER.

ציטוט של ClassMulder

14/08/2024: שמתי לב שהמערכת לא מגיבה בצורה תקינה לגישה למידע. אז הרצתי בדיקות על כל הדיסקים בווליום, ומצאתי שאחד מהם תקול (לא עובר בדיקה ממושכת של S.M.A.R.T). אז אני שולח אותו להחלפה תחת אחריות. אדווח כשאקבל את החלופי. בינתיים המערכת עובדת על CRITICAL (הייתה מקונפגת ל-HOT SPARE אחד בלבד), אבל בלי בעיות.

העברת את הדיסק עבר קודם להתקנה במערך בדיקה? 

נערך על-ידי shimonta

פורסם
  • מחבר
ציטוט של shimonta

אני לא יודע אם המערכת שלך תומכת, אך שווה לנסות את POWERTOP לצורך קיצוץ בצריכת החשמל.

אני חושב שכדאי לשקול מעבר לגירסאות הפצה יותר פתוחות TrueNas לדוגמא. 

אתה לא יודע מתי המפתח יפסיק לתמוך בLOADER.

העברת את הדיסק עבר קודם להתקנה במערך בדיקה? 

תודה על ההמלצה. אני אבדוק.

לעבור להפצה אחרת יהיה כרוך כנראה באיבוד הנתונים ויצירת ווליום מחדש.. פחות רצוי לי. XPENOLOGY קיים כבר הרבה שנים. וגם אם הוא יפסיק להתעדכן, זה לא ייצור לי בעיות יותר מדי. (יש אנשים שעובדים עם מטענים הרבה פחות מעודכנים ולא מנסים גם לעדכן אותם כדי לא להסתכן באובדן נתונים ו-DOWN TIME)

כן, בדקתי את כל הדיסקים (אני חושב שציינתי את זה) לפני שהתקנתי אותם ב-NAS. אבל, כמובן שלא הרצתי בדיקות עמוקות כי בנפחים כאלה זה היה לוקח לפחות שבוע לכל דיסק. לקחתי את זה בחשבון. לכן המערך שלי עובד גם עכשיו כשחסר לו דיסק. למעשה, הוא עובד טוב יותר בגלל שהדיסק התקול הוסר.

נערך על-ידי ClassMulder

פורסם
ציטוט של ClassMulder

אם תבדוק בלינק (אני חושב ששמתי אותו גם בפוסט הראשון), אז תראה שהמוכר נותן שלוש שנות אחריות (החלפה של אחד באחד)

איך אתה מתנהל מולו? שולח לסין את המקולקל? כמה זה עולה?

פורסם
  • מחבר
ציטוט של Jabberwock

איך אתה מתנהל מולו? שולח לסין את המקולקל? כמה זה עולה?

שלחתי להונג קונג את הדיסק התקול עם מעקב. אבל זה לא יקר מדי, כי אני מתגורר בסינגפור.

פורסם
  • מחבר

21/08/2024: קיבלתי את הדיסק החלופי במסגרת האחריות. הגיע די מהר (לקח כשבוע מאז ששלחתי את התקול). בדקתי אותו בדיקה מהירה, ואז התקנתי אותו לתוך השרת. לקח כחצי יום לשחזר את הווליום (עדיין אפשר לעבוד איתו תוך כדי), ואני גם מריץ הפעם EXTENDED SMART TEST שלוקח עוד יותר זמן. בנוסף לכך, כאשר עושים REPAIR במערכת SYNOLOGY זה גם עושה DATA SCRUBBING אוטומטית (שזה דומה לדפרגמנטציה), אז זה לקח בערך יום. בכל מקרה, הדיסק נראה תקין ועובד כמו שצריך. צילום מסך של האחסון שלי כרגע:image.thumb.png.2fdc58ca4b9697790f01bc285e72e0b5.png

נערך על-ידי ClassMulder
הוספת צילום מסך

הצטרפ/י לדיון

בשלב זה תוכל/י להצטרף לדיון, ולאחר מכן להצטרף לקהילה שלנו. אם כבר יש לך חשבון אצלנו, אנא התחבר/י עכשיו על מנת להגיב תחת שם המשתמש שלך.
לתשומת לבך: התגובה תופיע לגולשים לאחר אישור של צוות הנהלת הפורומים.

אורח
הוסף תגובה

דיונים חדשים