עבור לתוכן

עזרה בבחירת מערכת הגברה לפטיפון ביתי.

Featured Replies

פורסם

שלום רב לכולם,

בשעה טובה ומוצלחת החלטתי בדעה מוצקת וחזקה לקנות פטיפון ולהתחיל אוסף תקליטים משלי (קלאב טראנס אפליפטינג ופרוגרסיב אם זה מעניין אותכם).

לאחר כמה ימים של חפירות והצקות לכמה אנשים החלטתי כי הפטיפון שאני רוצה לקנות הינו ה-Numark TT 200. כן כן, פטיפון לדי ג'יים, אך עדיין שימושי מאוד לבית. שקלתי את הנושא של קניית פטיפון ישן, אבל החלטתי כי אינו רוצה להסתכן עם המנוע Belt Drive הישן ואני מעדיף את ה-Direct Drive, במיוחד אחרי ששמעתי רק דברים טובים על הדגם הזה ועל שאר אחיו למשפחת Numark.

הפטיפון עולה בין 800 ל-1300 ש"ח עד כמה שידוע לי, אני עדיין לא בטוח לגבי הקטע הזה.. אני אחזור אליכם עם תשובות בהקדם אפשרי.

אוקי, לאחר שהחלטתי איזה פטיפון אני רוצה, אני אציב בפניכם את התקציב שלי: 3200 ש"ח מקסימום.

עכשיו בואו נתאר מצב שבו הפטיפון עולה 1300 ש"ח נגיד, מה שמשאיר אותי עם 1900 ש"ח לרסיבר/מגבר.

למי שמכם שמתעניין (וגם למי שלא.. זה בסדר, גם אני למדתי את זה רק אתמול), בשביל לשמוע פטיפון כמו שצריך אנו צריכים פונו סטייג', הגברת הסיגנל מהפטיפון לפני שהוא מוגבר במגבר.. ain't that a bitch?

החלטתי שאני מעדיף לחפש רסיבר/מגבר עם פונו סטייג' בתוכו, שאולי יוזיל לי את העלויות, או לפחות יעשה לי חיים קלים יותר.

אז בקשתי אליכם היא, האם יש לכם המלצות על רסיבר כזה? אחד כמה שיותר זול וכמה שיותר פשוט. כמו כן חובה שתיהיה לו יציאה לאוזניות (קשה לי להאמין שיש רסיברים/מגברים בימנו שאין להם יציאה כזאת).

עכשיו הבהרה קלה:

החלטתי ואני לא יורד מדעתי, אני רוצה פטיפון ולא יעזור כלום. את המוזיקה שאני אוהב קשה למצוא על דיסקים. אנא לא להתערב בהחלטתי, אם לדעתכם זאת זריקת כסף, so be it. זהו הכסף שלי שאני הולך להרוויח בעבודה קשה וביושר.

כמו כן, אין צורך ברמקולים. החלטתי כי זאת תיהיה זריקת כסף מבחינתי להשקיע גם ברמקולים. ההורים רוב הזמן בבית ואני לא אוכל לשמוע בעוצמה רבה כמעט אף פעם. אם יקרה מצב ויהיה לי צורך בכך, אני אקמבן כך שהרסיבר/מגבר יתחבר ל-Line in של המחשב ואשמע דרך המערכת סטריאו שלי. אומנם זאת קומבינה מאוד זולה, אך אותי היא תספק. את רוב ההנאה אני אקבל מכך שיהיה לי את המוזיקה פיזית אצלי בידיים (התקליטים).

פורסם

יש פשוט משהו בתקליטים, אחד הכייפים הכי גדולים שיש זה לרפרף באוסף ולשים את התקליט בפאטיפון. אתה נעול על מגבר עם פונו מובנה? זה קצת יגביל את אופציות השידרוג אחרכך.

סתם מתוך עניין, לפי הדברים שלך החומר שאתה מחפש הוא די נדיר-מאיפה תשיג את כל התקליטים?

מן הפסקה האחרונה אני מסיק שאתה רוצה מערכת מבוססת אוזניות? אם כן אז זה די יהיה ביזבוז לקנות מגבר\רסיבר לרמקולים. בקשר לפאטיפון אני לא כלכך יכול לעזור מפני שאני מתעסק רק עם דגמים ישנים.

פורסם
  • מחבר

יש פשוט משהו בתקליטים, אחד הכייפים הכי גדולים שיש זה לרפרף באוסף ולשים את התקליט בפאטיפון. אתה נעול על מגבר עם פונו מובנה? זה קצת יגביל את אופציות השידרוג אחרכך.

אוקי, לגבי הנעילה שלי על מגבר עם פונו מובנה - אז לא כ"כ. אני פשוט מעדיף אחד כזה.. לא יודע למה, חסך במקום אולי? אני אשמח לשמוע את ה"בעד והנגד" לגבי הנושא הזה.

סתם מתוך עניין, לפי הדברים שלך החומר שאתה מחפש הוא די נדיר-מאיפה תשיג את כל התקליטים?

את התקליטים אין לי בעיה להשיג, יש את פאנקי פיש בת"א, ששם אני מכיר אנשים שיכולים לשמור לי תקליטים כול הזמן ולהזמין לפי בקשתי.

מן הפסקה האחרונה אני מסיק שאתה רוצה מערכת מבוססת אוזניות? אם כן אז זה די יהיה ביזבוז לקנות מגבר\רסיבר לרמקולים. בקשר לפאטיפון אני לא כלכך יכול לעזור מפני שאני מתעסק רק עם דגמים ישנים.

יש לך אולי רעיונות אחרים? האם אתה מנסה לרמוז שמומלץ לי להשקיע בשילוב של פונו ומגבר אוזניות במקום רסיבר/מגבר רגיל?

ובקשר לפטיפון תודה, אבל החלטתי כבר על ה-Numark TT 200 ואני לא יורד ממנו, כך שאני לא צריך עזרה לגביו ;)

אגב, ידיעה אחרונה שהגיעה עכשיו, הפטיפון יעלה לי הזמנה אישית, הכי זול בארץ, 400$ שזה בערך 1800 ש"ח.. 300 ש"ח ממה שחשבתי. אין לי בעיות עם זה, אבל זה פשוט מגביל את התקציב שלי לגבי ההגברה. משאיר לי רק 1400 בשביל זה.

פורסם

הכי חשוב שאתה סגור על הפאטיפון שלך, כי מה טוב. בכל אופן בהסתכלות פשוטה על התוכניות שלך אז בהחלט אני ממליץ ללכת על מגבר פונו=>מגבר אוזניות. מגבר סטריאו פשוט יהיה ביזבוז וגם לא ממש ישמש אותך אם אתה הולך על אוזניות. ממה שאני הבנתי ישלך עבודה ומשכורת זורמת? אם כן אז אני ממליץ לך לבנות את המערכת בחלקים. תקנה ת'פאטיפון ואת הפונו קודם תחבר אותם למערכת סטריאו וברגע שיתפנו מזומנים תמשיך הלאה ברכישת החלקים הבאים. מגבר משולב פונו יהיה, לפי דעתי ממש ביזבוז על הפאטיפון שלך.

פורסם
  • מחבר

קודם כול תודה רבה על ההתייחסות והעזרה :D

עכשיו, סליחה שאני משגע ומשתגע, אבל יצא לי לחשוב על זה הרגע עם מישהו, קיבלתי עצה של במקום לקחת פונו סטייג' ומגבר אוזניות, לקחת מיקסר.

זה קודם כול יכול לצאת יותר זול, ושנית זה פותר אותי מבעיות של מציאת וחקר עולם הפונו סטייג'ים והמגברי אוזניות.

כמו כן זה מעלה לי את האפשרויות המידייות והעתידיות, אני לא אהיה מוגבל לאוזניות, פלוס בעתיד אם אני ארצה אני אוכל להוסיף זוג פליירים.

כמובן שהמיקסר שלי יהיה 3 ערוצים, כנראה ה-Vestax PCV-175, כך שאפילו בנתיים אני אוכל "לתקלט" בקומבינה מטורפת של מחשב שיחובר למיקסר ותקלט בינו לבין הפטיפון... כמו שאמרתי, קומבינה.. אבל זה עובד :)

השאלה העיקרית עכשיו היא האם המיקסר יוכל להיכנס לי לתקציב של 3200 ש"ח... אבל עם זה אני אסתדר בעצמי כבר :)

תודה רבה!

פורסם

במיקסר יש פונו סטייג' פנימי (סליחה שאינני בקיא בענייני הדיג'יי)?

כדאי שתברר את זה טוב טוב לפני הקנייה.

אגב מישה, אני עדיין בדעה שפונו סטייג' + מגבר אוזניות ייתנו לך איכות טובה יותר.

פורסם
  • מחבר

במיקסר הזה יש פונו סטייג' מובנה, כן. הוא בעיקרון מיועד בעיקר לעבודה עם פטיפונים.

ביררתי את זה, ודיברתי גם עם הבנאדם שעוזר לי להביא את זה לארץ, הוא בעצמו משתמש בקימבון הזה גם כן.

סקורפי, אולי זה ייתן לי איכות יותר טובה, אבל זה מאוד מאוד מגביל אותי מבחינת אפשרויות עתידיות ועכשוויות גם כן.

בקניית המיקסר אני גם מתחיל עוד חלום ישן של בניית פלטה.. יש לי רעיונות מאוד מאוד מדהימים בראש איך לסדר את זה, בואו נגיד שאני אצטרך לשלם עוד לנגר קצת.. אבל זה כבר נשאר אצלי בראש הכול  ;)

עריכה:

זה לקוח מהנתונים הטכניים של המיקסר:

Phono inputs: Stereo (RIAA 42dBv;RCA) x 3

זה בידיוק מה שאני צריך... ויש שלוש כאלה :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים