עבור לתוכן

הקמת רשת ל 40 מחשבים !

Featured Replies

פורסם

בלי לבלבל בשכל יותר מדי -

אני צריך להקים רשת למשהו כמו 40 איש , בתקציב של כ 1500 שקל , עדיף מתחת . איזה סוויצ'ים כדאי לקנות , ואיפה באיזור תל אביב אפשר לקנות כבלים ( וראשים )בסיטונאות ובזול?

כמו שאמרתי , התקציב לנושא הוא כ 1500 שקל , אבל אם אפשר עדיף פחות ..

פורסם

נתחיל בתשתית.

דבר ראשון צריך כבל. 305 מטר כבל מסוכך קטגוריה 5E יעלה לך 503 ש"ח

קונקטורים לחבר בקצוות. חבילה של 100 עולה לך  70 ש"ח

לוחץ שמחבר את הקונקטור לכבל.

אם אתה רוצה לעשות את זה אסטטי ולא "חפרי" ( במידה וזה לעסק ) ממולץ להשתמש בקופסאות ששמים בקיר ואליהם הכבל מתחבר.

דבר נוסף הוא רכזות שזה יקר יחסית לשאר הציוד. 2 רכזות של 24 פורטים כבר עולה לך יותר מהתקציב.

האתר המכיל את הציוד הדרוש:

http://www.cable.co.il

לאחר שהכנת את הכל אתה צריך מחשב עם 2000 Server שינהל את כל העסק.

מומלץ להכין מערכת הרשאות ומשתמשים ( Active Directory ) לניהול הרשת בכדי למנוע מצב של "פלישה" למקומות שלא צריך

ומחיקת קבצים שלא לצורך.

בהצלחה.

*** עריכה ***

דבר נוסף ששכחתי לציין הוא שחשוב לדעת מה המרחק בין המחשבים לרכזת. אם המרחק הוא גדול צריך להשתמש במגברים ע"מ לשמר

את האות ואמינות הרשת.

פורסם
  • מחבר

אוקיי , לאט לאט .

למה אני צריך 305 מטר כבל , זה אורך אסטרונומי ..! בקשר לראשים - אוקיי .. לוחץ יש לי כבר ..

אני לא צריך את זה יותר מדי אסטתי , זה לאירגון של מסיבות רשת ( אבל הרבה , ולכן ההשקעה ) .

ופה הבעיה הכי גדולה - הרכזות . על איזה רכזות אתה ממליץ , גם אם זה יחרוג מהתקציב? אני יכול לקבל הנחה ענקית על Switchים למיניהם , אבל אני מחפש המלצה ..

ולא הבנתי , למה צריך Server לכל זה ? מה הבעיה בחיבור ישיר של כל המחשבים לרכזות?

רכזת אחת תמצא באולם אחד , ורכזת שניה במרחק של כ 10 מטר ממנה , באולם שני . הרשת בבית שלי מחברת בין שני מחשבים במרחק דומה , ואין שום בעית מהירות .. אני מניח שלמרחק כזה אין צורך במגברים ..

ו .. תודה ! :>

פורסם

כל מה שאתה צריך זה 2 סווצים של 24 פורט שעובדים ב-10/100 עם חיבור אחד (או יותר) של 1000 בשביל לחבר בין הסוויצים.

כבל תקנה כמה שאתה צריך, תעשה את החישוב שלך.

ב-1000 המרחק קצת יותר בעייתי.

פורסם
  • מחבר

אני יודע מה אני צריך בכלליות ( עדיין לא הבנתי למה צריך שרת .. בעע .. ) , אני צריך שתמליצו לי על סוויצ'ים מתאימים , אין לי ניסיון עם זה :\

פורסם

לא רשמת לנו בהתחלה לאיזו מטרה הרשת אמורה לשמש אז הנחתי שזה אולי לעסק קטן או איזה בית ספר שאמור לשתף אינטרנט ולשמש כשרת קבצים.

פורסם
  • מחבר

אממ אוקיי , אפשר עדיין המלצות לראוטרים ? :(

פורסם

speed touch 510

פורסם

LOL

Canibal, התבלבלת ובולבלת ביחד... אתה צריך המלצה לרכזת (Switch), לא לראוטר.

וחוץ מזה שאלקטל 510 הוא ראוטר, הוא גם לא כ"כ חזק בשביל מימדים גדולים מידי.

בכל מקרה, לי אישית אין ניסיון עם סוויטצ'ים בגודל כזה. הם גם לא נפוצים ממש למשתמש הביתי.

אמרו לך פחות או יותר מה לחפש. אני מניח שאת החיפוש תצטרך לעשות בעצמך, ולא במקומות הנפוצים דווקא.

כמו שאני אומר תמיד, נסה ללכת על חברות ידועות עם שם בתחום הרשתות, זה אמור להיות בסדר. אבל מכיוון שאין כ"כ מבחר במימדים האלה, יכול להיות שתצטרך פשוט לקנות את מה שתמצא. המבחר לא כ"כ גדול שיש לך יותר מידי אפשרויות לבחור אחת מהן...

עוד דבר שאני רוצה להדגיש בתוספת לקודמיי המלומדים: אם במקרה אתה חושב על כבלי רשת של 4 גידים בין המחשבים לסוויטצ'ים (שזה בסדר וזה יעבוד בלי בעיות), שים לב שהכבל שמחבר את יציאות ה-1000Mbps בין הסוויטצ'ים חייב להיות בעל 8 גידים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים