עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

בעיה ב ICS

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

יש לי 2 מחשבים שמחוברים ב HUB עם מודם כבלים ודיילר. המחשבים קשורים ברשת על ידי חיבור שלא ברור לי כלומר לא מוגדר IP משותף וכלום.

XP (בשניהם) פשוט יודע כנראה לזהות חיבור ועושה עם זה משהו ...

ברגע שאני בוחר לשתף את המודם הוא מיד מפסיק לפעול ומחזיר גם הודעת שגיאה כשמנסים להתקשר 769.

עשיתי את כל מה שכתוב במדריך מספר פעמים וזו גם לא הרשת הראשונה שאני מקים אבל אני לא יודע מה הבעיה כאן.

מישהו יכול לעזור לי בבקשה?

פורסם

המודם והמחשב השני מחוברים שניהם ל-HUB, וה-HUB למחשב?

תאר בדיוק איך הרשת בנויה, מה מחובר למה ואיך.

פורסם
  • מחבר

קודם כל רציתי לציין שאת הבעיה של 769 די פתרתי הכרטיסים לא היו מקונפגים כמו שצריך אבל הרשמת פשוט מסרבת לעבוד והנה תיאור של הבעיה.

קודם כל הצורה שבה הרשת בנויה:

מודם מחובר ל HUB.

מחשב א' עם 2 כרטיסי רשת כל איד מהכרטיסים מחובר ישירות ל HUB.

מחשב ב' מחובר ישירות ל HUB (למעשה כולם מחוברים ישירות לנתב).

עכשיו הבעיה היא כזו: אני לא מצליח ליצור ICS אבל קיים שיתוף בין 2 המחשבים כלומר הם מופיעים אחד אצל השני ואפשר לגשת אחד לשני וזה ללא כל הגדרה מצידי, למעשה אין לי מושג איך זה קורה.

עכשיו הגדרתי את הדברים כמו במדריך אבל אין יותר שיתוף וגם אין אינטרנט.

ניסיתי להחליף את היציאות ב HUB כלומר המקום שהיה של כרטיס רשת 1 במחשב א' עם כרטיס רשת 2 במחשב א' ואז קרה דבר מוזר והוא הודיע לי שאחד הכרטיסים (לא זוכר איזה אני , זה לא המחשב בבית שלי) מנותק וזה למרות שהכבל היה במקום.

אז חשבתי אולי הכבל דפוק והחלפתי כבר והתקלה חזרה.

משני המחשבים ניתן להתקשר לאינטרנט בדיילר וכל עובד פשוט השיתוף דרך אחד לא מצליח.

למישהו יש רעיון מה אני יכול לעשות?

פורסם

יש לי רק דבר אחד להגיד: HUH??? ???

למה חיברת את הרשת שלך כ"כ מסורבל?

מה הטעם לחבר שני כרטיסי רשת מאותו מחשב אל אותו HUB? ואם המודם הוא עם דיילר, אתה לא אמור לחבר אותו אל מחשב דרך HUB אלא ישירות.

אתה סתם מסתבך, לך על הדרך הפשוטה ולא יהיה לך מקום לטעויות.

על המחשב עם שני כרטיסי הרשת, חבר כרטיס אחד ישירות למודם עם כבל רשת ישר. אל תחבר פה שום דבר ל-HUB.

את הכרטיס השני חבר באחת משתי האפשרויות הבאות:

א. או שתחבר את הכרטיס ישירות לכרטיס במחשב השני, עם כבל רשת מוצלב.

ב. או שתחבר את הכרטיס אל ה-HUB עם כבל רשת ישר, ואת ה-HUB תחבר למחשב השני עם כבל רשת ישר גם כן.

בצורה כזו, המחשב עם שני כרטיסי הרשת מחובר למודם ישירות (ועל-ידו גם לאינטרנט WAN), וגם למחשב השני (דרך HUB או ללא HUB, זהו ה-LAN).

אני יכול לשער גם מה קורה שאתה לא מצליח לשתף אינטרנט: גם הרשת הפנימית (LAN) וגם הרשת החיצונית (WAN) מחוברים למחשב השרת דרך אותו כרטיס רשת שמחובר ל-HUB. ווינדוס לא יכול לשתף אינטרנט ככה (האמת שיכול, אבל זה יותר מסובך, וכבר יש לך את כל הכלים הנחוצים בשביל רשת פשוטה, אז למה להסתבך?).

מה שקורה זה שכרטיס הרשת מקבל אוטומטית IP פנימי כמו ה-IP של המודם, בשביל שיוכל לתקשר איתו. אבל כשאתה משתף אינטרנט, הווינדוס מוגדר לשנות את ה-IP של הכרטיס שמחובר ל-LAN אוטומטית ל-192.168.0.1. ואצלך, הכרטיס שמחובר ל-LAN והכרטיס שמחובר ל-WAN הם אותו כרטיס, ובגלל החלפת ה-IP האוטומטית הזו, אי אפשר להיות מחובר ל-WAN בו זמנית עם ה-LAN. מה שאתה צריך לעשות בעצם, אם אתה ממש רוצה להשתמש בשיטה הזאת, זה לשים שני IPים על כרטיס הרשת הזה. IP אחד שיהיה מהסוג של המודם בשביל שהכרטיס יוכל לתקשר עם המודם, ו-IP שני שיהיה 192.168.0.1 בשביל הרשת הפנימית. אבל כאמור, זה הרבה יותר מסובך.

בצורה שאני תיארתי, כרטיס אחד מחובר למודם ול-WAN, והוא יקבל IP מהסוג של המודם ויתקשר איתו בלי בעייה. הכרטיס השני מחובר למחשב השני ול-LAN, וכשתשתף את הדיילר, תבחר את הכרטיס הזה ככרטיס הפנימי שלך, הכרטיס שמחובר ל-LAN ולמחשב השני, ואז הכרטיס הזה יקבל את ה-IP הפנימי הדרוש, 192.168.0.1, ולא הכרטיס שמחובר ל-WAN. ככה יש לך כרטיס לכל מטרה, אחד ל-WAN ואחד ל-LAN, כל אחד עם ה-IP הדרוש לו.

מקווה שהבנת הכל.

פורסם
  • מחבר

האמת שהבנתי שהחיבור שלי היה טיפשי כשכתבתי את ההודעה הראשונה אבל אין לי אפשרות לעבוד על הרשת עד ליום שני ככה שזה לא משנה כלום.

לשאלה השניה שלי, האם הכוונה ב 2 IP היא ליצור עוד פרוטוקול TCP/IP נוסף על הכרטיס שבו כבר קיים שיתוף של LAN ? האם צריך לעשות משהו נוסף חוץ מזה? השאלה הזו היא למעשה רק לידע כללי כי ברגע שיצא לי אני אחבר את המודם ישירות לאחד מהכרטיסים ובכך אקווה לסיים את הסיפור הזה (5 שעות ניסיתי לשתף ת הרשת בשיטה הקודמת ללא הצלחה , מה לעשות פעם ראשונה שלי ככה לומדים :) )

תודה.

פורסם

אין צורך להתקין עוד פרוטוקול או משהו כזה...

ווינדוס XP תומך בריבוי כתובות IP על אותו כרטיס רשת. פשוט, במאפיינים של פרוטוקול ה-TCP/IP במאפייני הכרטיס, לוחצים על Advanced למטה, ובחלון שנפתח ניתן להגדיר יותר מ-IP אחד על הכרטיס הזה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.