עבור לתוכן

AC\DC ?

Featured Replies

פורסם

אני לא זוכר את ההסבר המדויק, אבל הסבירו לי את זה פעם.

א) חברת החשמל מייצרת אותו בצורה הזאת(סליל ומגנט).

ב) יותר קל להעביר אות AC למרחקים, ובדרך גם להגביר אותו.

פורסם

אני מקווה שזה לא קשור לתלת-פאזי הוא שיגע אותי מספיק פעמים בחיים.

פורסם

רביד עוד מילה אני מתקשר לגבאי

ונכון אני זוכר שהמורה הזכיר שבחברת החשמל משתמשים בשיטת הסליל והמגנט

אבל אני לא זוכר למה יותר קל להעביר AC למרחקים

פורסם

מכיוון שמתח AC ניתן להמיר (כפי שהסברתי מקודם) ע"י שנאי למתח גבוה יותר או נמוך יותר על חשבון הזרם - משמע - מתח גבוה (איפה שכתוב "סכנה מתח גבוה למשל") וזרם נמוך או מתח נמוך וזרם גבוה. כשרוצים שאות מסויים יגיע ממקום אחד בארץ למקום אחר עושים זאת ע"י הגברת המתח של האות על חשבון הזרם. לעומת זאת באופן לוקאלי (קבוצת בניינים למשל) מוזנת ממתח נמוך יותר (220V) בארץ אבל זרם גבוה יותר.

מתח DC לא ניתן לשנות (ליותר מכמה חלקיקי שנייה) ע"י שנאי מפני שהשנאי (שבנוי מסלילים) מגיב רק לשינויים בזרם/מתח (=תדירות).

אם היו מנסים להעביר מתח DC אליך הבייתה לא היה מגיע זרם בכלל - תחשוב שאורכן של כבל החשמל הוא כמה קילומטרים הכנס את זה לנוסחת חישוב ההתנגדות של חומר ותקבל התנגדות עצומה. מכיוון שזרם = מתח / התנגדות, הזרם היה נמוך מכדי להפעיל משהו בכלל (אפילו לד לא!)...

על כן משתמשים בשיטת השנאים עם מתח AC.

פורסם

מה שמייצר את החשמל בתחנת כוח זה סליל שמסתובב בתוך מגנט (או להיפך, לא זוכר).

שניהם מאוד גדולים.... :P

עכשיו זה יוצר לך זרם חילופין

חוצמזה, זרם חילופין שומר על עצמו (עוצמה, צורת גל וכו') למרחק גדול יותר מאשר זרם ישר.

סתם שאלה מפגרת,למה חברת החשמל לא שולחת DC ישירות למחשב דווקט הם משתמשים ב AC שצריך מיצב בשביל להפוך ל DC וזה סתם גורם לחום וכאלה,מה הקטע?

הרי בכל מקרה כל מכשיר עובד על מתח שונה......

אתה רוצה אולי שח. חשמל תדע גם איזה מכשיר אתה מחבר לאיזה שקע ותספק בדיוק את המתח שהוא צריך? ;):P

ככה שאתה תצטרך שנאי בכל מקרה, כי ח. חשמל מספקת מתח אחיד.

פורסם
  • מחבר

אנשים, אני לא מבין טוב באלקטרוניקה, אם תוכלו להסביר לי מה ההבדלים במילים פשוטות בלי פאזה וכל זה אני אשמח... ???

פורסם

זרם ישר זורם כל הזמן באותו כיוון.

זרם חילופין משנה את כיוונו כל הזמן.

פורסם

אני חושב שתגובה של sikamikanico מסכמת את הת'רד הזה...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים