עבור לתוכן

צריך אוזניות

Featured Replies

פורסם

לכל אוזניה של צליל שונה. יש כאלה שיעדיפו את הטכניקה ויש כאלה שיעדיפו את הH580. בעיקרון ל580 יש צליל יותר עמוק אבל לכל דבר יש מחיר וה580 הם 300 אוהם!

זה פשוט המון ואולי הכי הרבה שיש לאוזניות בשוק (תקנו אותי אם אני טועה) והטכניקה הם 40 אוהם שזה טיפה הרבה אבל אפשר להשתמש בזה בלי מגבר.

הטכניקה מפיקות צליל מעולה ושווה לך מעוד ללכת אלהם (אני מקבל אותם עוד חודש ככה....)

לא תשמע פה אף 1 שיגיד לך שאלה אוזניות לא שוות קניה. להדגמה הם שוות ל Sony MDR-CD3000 שעולות הרבה יותר מהטכניקה ומה580 ובערך שוות לטכניקה.

• תגובות 40
  • צפיות 3.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

אז כולכם אומרים שה"טכניקה" הם הכי טובות ממה שיש לי לבחור ?

אם אתם באמת אומרים כך : כמה הן יותר טובות מהשאר : http://www.audiocubes.com/product_info.php?products_id=333&osCsid=349cf330b00c3a923371aeac80f0856b

והאם מישהו כבר מוכן להסביר לי איך אני יכול לדעת עם האוזניות הם איכותיות ע"פ המפרט שמראים לי ?

מה אומר ה"אוהם" הזה ?

פורסם

דבר ראשון מה שהראת לנו וגם על מה שאני ממליץ ATH-A900 שניהם של audio-technica. ומה אתה משווה לי אוזניות ב460 דולר לאוזניות ב190 דולר...

ברור שהATH-W1000 ההיו יותר טובות אבל אם אין לך כרטיס קול מעוד איכותי ושירים באיכות מעוד טובה וגם מגבר יכול לעזור אז אתה לא תרגיש בהבדל.. אנחנו מדברים על רמות כאלה שלמחשב אם שירים MP3 לא מרגישים בהבדל ממש... אולי קצת תלוי מה הbit rate של השיר. וכמו שאמרתי אם אין לך כרטיס קול איכותי ביותר אז זה לא משנה כמעט בכלל. תאמין לי וקח את הATH-A900.

אוזניות ב890 שקל לא יכולות להיות אוזניות לא טובות. הA900 פשוט אוזניות מעולות ואתה ממש לא צריך יותר מזה שזה גם הרבה יותר ממה שצריך...

פורסם
  • מחבר

כרטיס הקול שלי : Game Theater XP 7.1

אני אומנם לא מבין באוזניות אך אני חובב מוזיקה מושבע...אני לא מוריד...אני קונה דיסקים מקוריים של מוזיקה.

אז איך אתם מסכמים ?

ומה זה "הואם" וכל שאר הדברים האלה ?

פורסם

אוזניות, לא קונים לפי המפרט.

אם מעניין אותך לידע כללי מה כל הדברים רשומים שם אומרים, חיפוש בפורום ובגוגל יענה על הכל.

בשביל לדעת אם אוזניה היא טובה צריך לשמוע ולא לקרוא.

רוב האנשים פה מבססים את העצה על עצה שהם שמעו ממישהו ששמע את האוזניות. ככה שהכל בערבון מוגבל.

בתקציב שלך ובידע שלך ה900 הכי טובות שאתה יכול להשיג.

אגב כדי לקבל מושג לאיזה ענקיות הן- קח שלוש קופסאות של 25 דיסקים (CAKE) ושים אחת על כל אוזן ואחת על הראש, זה הגודל של האוזניות האלה!

פורסם

נעשה קצת סדר.

כככל, אני ממליץ לך להתרחק מהאודיו טכניקה. זאת חברה שלא דובקת באף ליין של אוזניות ליותר משנה שנתיים כך שאתה לא יכול לדעת הרבה בדבר אמינות ואיכות המוצר עד שאתה לא מאזין לו. אם בכל זאת תתעקש ותלך על האודיו טכניקה כדאי שתתדע שאתה הולך להוציא הרבה יותר מ200 דולר. ניסיתי בעבר לייבא אותם לארץ דרך audiocubes, והם לא היו מוכנים לבצע משלוח ישיר לישראל- מה שמשאיר אותך עם האופציה לייבא אותם דרך mustop. חישוב קצר יראה לך שהמחיר כבר יקפוץ ל290 דולר לפחות, מחיר שאני בטוח שלא שווה לשלם בתמורה לטכניקה.

כרגע תתרחק ממגברים, קודם כל תדאג לקנות תאוזניות. אני ממליץ לך ללכת על akg k240s, אוזניות חביבות למדי שייצא לי לשמוע לא מזמן ובנוסף אתה יכול להשיג אותם כאן בארץ במחיר סביר של כ 650 ש"ח. אם אתה שואף להגיעה לסאונד hi-fi אמיתי אז הhd580 של סנהייזר הן בשבילך. כשהאזנתי לhd580 ולhd600 הצלחתי למצוא הבדלים ממש קטנים ביינהם, וגם אלה היו כנראה מהסיבה שהhd600 היו חדשים מהקופסא. עוד אופציה היא ללכת על הhd280 שאם אני לא טועה לshibby-אני בטוח שהוא יוכל להרחיב עליהן יותר, אני פשוט לא שמעתי אותן אף פעם.

פורסם

לגבי המחיר, להביא אוזניות מחו"ל זה רק אם יש מישהו שיכול להעביר את חבילה...

הA900 בשוק כבר דיי הרבה זמן... ואודיו טכניקה היא חברה מאד וותיקה.

AKG צריכות מגבר בכדי להישמע טוב מספיק, וHD580 זה בכלל התעסקות...

אם יהיה לך יותר נוח להביא מאירופה תנסה לחפש פיליפס HD890 או שתבדוק את הHD1000

פורסם

נעשה קצת סדר.

כככל, אני ממליץ לך להתרחק מהאודיו טכניקה. זאת חברה שלא דובקת באף ליין של אוזניות ליותר משנה שנתיים כך שאתה לא יכול לדעת הרבה בדבר אמינות ואיכות המוצר עד שאתה לא מאזין לו. אם בכל זאת תתעקש ותלך על האודיו טכניקה כדאי שתתדע שאתה הולך להוציא הרבה יותר מ200 דולר. ניסיתי בעבר לייבא אותם לארץ דרך audiocubes, והם לא היו מוכנים לבצע משלוח ישיר לישראל- מה שמשאיר אותך עם האופציה לייבא אותם דרך mustop. חישוב קצר יראה לך שהמחיר כבר יקפוץ ל290 דולר לפחות, מחיר שאני בטוח שלא שווה לשלם בתמורה לטכניקה.

כרגע תתרחק ממגברים, קודם כל תדאג לקנות תאוזניות. אני ממליץ לך ללכת על akg k240s, אוזניות חביבות למדי שייצא לי לשמוע לא מזמן ובנוסף אתה יכול להשיג אותם כאן בארץ במחיר סביר של כ 650 ש"ח. אם אתה שואף להגיעה לסאונד hi-fi אמיתי אז הhd580 של סנהייזר הן בשבילך. כשהאזנתי לhd580 ולhd600 הצלחתי למצוא הבדלים ממש קטנים ביינהם, וגם אלה היו כנראה מהסיבה שהhd600 היו חדשים מהקופסא. עוד אופציה היא ללכת על הhd280 שאם אני לא טועה לshibby-אני בטוח שהוא יוכל להרחיב עליהן יותר, אני פשוט לא שמעתי אותן אף פעם.

WTF?! מאיפה אתה מביא את כל המידע זה?

"חברה שלא דובקת בשום ליין של אוזניות"? מה זה "ליין"? משהו כמו "קולקציית אוזניות הקיץ 2004-2005 של סנהייזר"?

איך תדע על איכות האוזניות לפני שאתה קונה אותן? תכנס לHead-fi ותשאל אליהן- בטוח מישהו קנה.

חוץ מזה, אודיו טכניקה היא חברה ותיקה בשוק, גם באוזניות- רק שאת האוזניות עד לא מזמן, ניתן היה להשיג רק ביפן...

ובאמת לא משתלם לשלוח אוזניות לארץ היישר מחו"ל, למרות שכן אפשר לשלוח ישירות לארץ(20$ משלוח- אבל עלולים לסחוט ממך 17% מע"מ-34$ רק לשמנים מהמכ"ס- ואולי אפילו מיסים אחרים שלוקחים על אוזניות שיש מצב שזה יגיע ל300$  :-X).

זה משתלם רק אם מייבאים את זה אישית.

ומגבר זה כן חשוב, כמעט כמו האוזניות(במקרה של אוזניות "שמנות" כמו הסנהיזר והAKG) ואני יודע את זה מנסיון, כי המגבר שלי כבר מוכן(מחובר לאוזניות Beyerdynamic DT931- שהן עם 250 אוהם היתנגדות)- המגבר מבוסס על הcorda HA-1 של Jan Meier . עוד מעט אני פותח תראד על זה...

בקשר לAKG- אני לא ההיתי הולך על האוזניות האלה , ואני גם ממש בספק שניתן להשיג אותם בארץ ב650 שקל, ולקנות את הסנהיזר 580 ב1800 שקל***(שזה פי 2.5 ממה שזה עולה בחו"ל) זה דיי דבילי.

ועם איזה ציוד בדיוק מדדת את ההבדלים בין ה580 ל600? הישתמשת בכלל במגבר?

*** האמת היא שבכלל לא ראיתי את האוזניות האלה בשום מקום בארץ- אני מסתמסך על מה שסקורפיון אמר

פורסם

למה לירוק כלכך הרבה שטויות?! את הakg ניסיתי בסטודיו להקלטה עם מגבר יעודי וכן ניתן לקנות אותן כאן בארץ, אולי אפילו יותר זול מ650 שקל.

הסנהייזר 580 עולות 1400 שקל.

אודיו טכניקה אולי חברה ותיקה, אבל הם מחליפים ליינים! כן ליינים של אוזניות כמו גרביים. בדיוק לזה התכוונתי שציינתי שאני לא ממש אוהב את העובדה הזו. כך לדודמא את akg ואת סנהייזר- כבר שנים, עשרות שנים! שהם מייצרים את אותן אוזניות, איתם אתה ממש לא יכול לטעות.

אתה יכול להשתמש בעצה שלך ולתת ביקור ב-head-fi, בזמן האחרון צצים שם מלא ת'ארדים רעים לגבי האודיו טכניקה היקרות שלכם. אגב צצים שם המון ת'ארדים שבכלל מדברים על כל הקטע של טרנדיות והייפ של דגמים חדשים ושונים.

את הסנהייזר 580 ניסיתי עם מגבר יעודי גם כן, אבל את ה600 ניסיתי עם רסיבר של onkyo. כבר יצא לי לבנות מספר מגברים כאשר לא מכבר סיימתי את הpimeta שלי- אתה בוודאי כבר מכיר ת'מגבר מhead-fi. בגדול אני מסכים איתך שצריך מגבר, ובוודאי לאוזניות לא נצילות במיוחד. מגבר תמיד ישפר את הסאונד ויוסיף לו מימד עמוק יותר, אבל גם בלי מגבר האוזניות יכולות להשמע לא רע בכלל.

אני לא רואה איך הבנאדם יוכל לדחוף גם אוזניות טובות וגם מגבר לתקציב של 200$ ?!

אני בכלל מציעה לך לקחת את כל הביקורות שם(head-fi) בערבון מוגבל שכן רוב האנשים שם לא שמעו את רוב האוזניות שהם ממליצים עליהן למעט קומץ וותיקים ומכובדים. זהוי בכלל הדעה הרווחת שם.

בכל אופן אני מאוד ישמח לראות את המגבר שלך, ובכלל ישמח אם תוכל לשתף אותי בכל תהליך הבניה שלו. אני כרגע מתכנן את המגבר הראשון שלי שיהיה מבוסס על הטופולוגיה של הmorgan jones. אשמח לשץף אותך גם אם אתה מעוניין.

פורסם

בקשר ל240 AKG(או מה שזה לא היה), אתה בעצמך אמרת שבדקת אותן בסטודיו הקלטה עם מגבר יעודי, וזה לא ממש מתאים לדרישות של פותח התראד. ואני לא אמרתי שאפשר שאי אפשר להשיג פה את ה AKG 240 האלה ב650, פשוט אני דיי מטיל ספק שהן נמכרות בארץ כמעט באותו מחיר שהן נמכרות בחו"ל; וקנייה (בארץ) של ה580 בכלל לא באה בחשבון, גם אם זה """""""""רק """"""""" פי שתיים יותר יקר מבארצות הברית.

ומה הקטע של ה"ליינים"\"קולקציות"\whatever ? איך אתה יודע שסנהיזר מייצרים בדיוק את אותן אוזניות כל השנים האלה? רק לא מזמן יצאה סידרה חדשה של ה 515\555\595- או שאתה מתכוון לעיצוב הדומה שהם כל הזמן מישתמשים בו?

בכל מקרה, לי אישית לא יצא לעקוב אחרי החברות האלה בשנים האחרונות, אבל אני מאמין שפעם בזמן מסויים הם מחליפים את הדריברים\כבלים\whatever.

ובכל זאת, אני אישית לא רואה שום דבר רע לשפר כל הזמן את המודלים של האוזניות, ולי איכפת מהאיכות נטו. זה לא משנה לי שעוד(למשל) שנה כבר לא יהיה אוזניות כאלה(העיקר שיהיה לי את האחריות שלי) ובקשר לאיכות של האוזניות אני אוכל לשאול בהד פיי מאנשים שיש להם הרבה אוזניות בבית(יש מאלה כאלה שיש להם 4 עד 8 זוגות אוזניות!!!).

בקשר להשוואה שלך בין ה580 ל600: לא ההיתי אומר שזה הוגן לבדוק אוזניה אחת עם מגבר יעודי, ושנייה עם יציאת אוזניות באיזה רסיבר(גם אם הוא טוב+).

ואתה צודק, אי אפשר לדחוף מגבר ואוזניות ב200$, זאת בדיוק הסיבה שלקחת את ה240S זה לא ממש רעיון טוב(אלא אם הוא ירצה להיתעסק בעיניין ולבנות מגבר, אבל אז בכל זאת עדיף לקחת אוזניות אחרות............................................ בחו"ל!)- אוני יודע מנסיון איך אוזניות לא נצילות(אמרתי, יש לי beyerdynamic DT931) נשמעות ללא מגבר- והמגבר באמת תרם הרבה מאוד. עכשיו כל מה שצריך זה שמישהו יטוס לארצות הברית להביא לי את ה(כרטיס קול)EMU 1212M (עכשיו יש הייפ גדול סביבו. תחפש בהד-פיי) ולהחליף את הכבל באוזניות (שיהיה מבוסס על הכבלים של Home Grown Audio ו-connector של cardas.).

בקשר למגבר שלי, לתהליך הבניה שלו ותמונות- אני עוד מעט אפתח על זה תראד עם ה-כ-ל על זה. והמגבר הזה של מורגן ג'ונס שאתה מתכנן ליבנות, זה לא מגבר מנורות(לפחות זה המגבר היחיד שלו שאני רואה בHead-wize).

עריכה:

דרך אגב, המגבר שיש לי מבוסס על זה:

http://headwize.com/projects/showfile.php?file=meier_prj.htm

פורסם
  • מחבר

טוב...זה ממש לא עוזר לי.

אני אנסה ליצור איתכם קשר מחוץ לפורום כי פה זה פשוט הופך לבלגן.

47, "BBB" וכל השאר...יש לכם ICQ ? MSN ?

פורסם

למה, וויכוח בריא יכול בהחלט לעזור פה לכולם. בקשר לakg, גם הן וגם ה-beyerdynamic נמכרות פה ביותר זול מארה"ב ואירופה! כן כן גם אני הופתעתי לגלות(למרות שזה די סיפור לקנות אותן כי צריך לפנות יישירות לייבואן, ולפעמים תצטרך חבר עם סטודיו שיעשה את הקניה). זו אחת הסיבות שאני שומר על עצמי בכוח לא לקנות איזה זוג akg חדש, למה כבר הוצאתי הון תועפות על ציוד בזמן האחרון.

בכל אופן הakg 240S פועלות בהחלט יפה מאוד גם בלי מגבר- הקטע החשוב הוא לקחת את הדגם עם הS.

בכל אופן לא שאפתי לעשות השוואה בין הסנהייזר כי כמו שאמרתה זה ממש לא היה הוגן- גם זוג אחד היה חדש לגמריה וגם בלי הגברה.

נ.ב

אייסי

154-567-933

עריכה:

שחכתי להתייחס לעוד כמה דברים. אני בהחלט מאמין שסנהייזר הכניסו שיפורים בדגמים- ואני מקווה מאוד שככה! אחרת הם לא שווים את הכסף שאני ועוד הרבה אחרים מוציאים עלייהם. כשאני מתייחס לטכניקה, אינלי שום דבר אישי נגדם פשוט אנילא אוהב את העובדה שכל שנה מוציאים דגם חדש לגמרה- אם היה להם "סוס מנצח" הם היו ממשכים להמר עליו מין הסתם. יכול מאוד להיות שיש להם אחלה אוזניות, אבל את זה כנראה אני לא ידע (כמו שאמרתי אינלי אפשרות לייבא את הטכניקה).

ובקשר למדבר שאני מתכנן, אז כן הוא יהיה מגבר מנורות. אני הולך על הטופולוגיה הזו כי היא די פשוטה ומכיוון שהיא נוסתה באופן נרחב בקהילה. אם אתה מתחיל לעבוד עם מנורות כדאי מאוד! להתחיל מדברים פשוטים יחסית. אגב איך המגבר של מייר? זה המגבר שרציתי לבנות לפני הpimeta אבל חשבתי שתיהיה לי בעיה עם חלקים ולpimetaיהיה יותר פשוט למצוא את החלקים כאן בארץ. טעיתי. הייתי צריך בסופו של דבר להזמין כמאת את כל החלקים מחו"ל. איך הסתדרתה עם החלקים? אם יהיה עניין אני ישמח גם לפרסם את המגברים שלי כאן.

פורסם
  • מחבר

מדוע אינך אונליין בICQ ?

פורסם

חביבי יום שישי אנשים יוצאים, תנסה קצת זה בריא ;) היום תוכל לתפוס אותי אם תנסה. צור איתי קשר בפרטי אם אתה צריך.

פורסם
  • מחבר

אחרי שיחה קצרה-ארוכה אני די נעול על האוזניות הבאות : http://www.sennheiser.com/sennheiser/icm.nsf/root/05343?Open&print=

או על דגם מאוחר יותר בסדרה הזאת...

האם למישהו יש הערת ? הסתייגויות ? טיפים ? דגם יותר טוב ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים