עבור לתוכן

התקנת MESSENGER בשיחת וידאו+שמע מאחורי ראוטר

Featured Replies

פורסם

מישהו יודע משהו לגבי פורטים?

במיוחד הפורטים שהתוכנה משתמשת לשידור/קליטה של A/V.

תודה!

פורסם

בעיקרון 6901 ו-6891-6900, אבל נדמה לי שהוא תומך בUPNP, אז תנסה להפעיל את זה בנתב, זו הדרך הכי קלה

פורסם
  • מחבר

לדעתי הנתב שלי לא תומך ב-UPNP, הרצתי חיפוש במנואל של הנתב שלא מצאתי שום איזכור של זה.

כמו שהבנתי זה איזשהו פרוטוקול של פורטים דינמיים

אתה יכול להרחיב אולי בנושא הזה?

תודה!

פורסם

אני לא מומחה רשתות, אבל עד כמה שאני מבין, UPNP זה בעצם פרוטוקול שמאפשר למכשירי רשת שונים לתקשר ביניהם, ובמקרה הזה בעצם נותן למסנג'ר להגיד לנתב "פתח לי פורטים", ככה שהמשתמש לא יצטרך לעשות זאת, וזו בעצם אוטומציה של הענין

כאן יש הסבר מפורט ומקצועי על העניין -

http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;323713

ואם אין את זה בחוברת שלו, כנראה שהנתב שלך לא תומך בזה

פורסם

לפי מה שאני יודע, upnp זה בכלל לא קשור לפורטים.

זה רק כדי שתהיה לך שליטה על ההתחברות לאינטרנט דרך המחשב או משהו כזה.

למה שלא תגדיר את המחשב שלך בתור DMZ?

פורסם

UPNP כן קשור לפורטים, וזו הדרך הקלה עבור תוכנות שתומכות בזה. במקרה שאין, port forwarding הוא האופציה הבאה, וזה הרבה יותר בטיחותי מ-DMZ, כי DMZ יאלץ אותו לשים פיירוול במחשב ואז הנתב מאבד את אחד היתרונות הגדולים שלו

פורסם

היתרון הגדול של נתב זה שהוא מתחבר לבד לאינטרנט, ואז אתה לא צריך מחשב ראשי שיתחבר...

פורסם

עכשיו זה הפך לשיחה על נתבים? לנתב יש הרבה יתרונות, אחד מהם זה הפיירוול המובנה, ואם שמנו DMZ, איבדנו את זה

פורסם

עכשיו זה הפך לשיחה על נתבים?

למה לא?

אתה מאבד את היתרון הזה למחשב בודד אחד, שבו תוכל להתקין פיירוול נורמאלי שאפשר לפתוח בו פורטים.

פורסם

ובדרך גם להסתבך עם הגדרה פיירוול בתוך הLAN שעלול לחסום לו שיתופי קבצים\מדפסות

DMZ זו אופציה ממש כשאין ברירה

פורסם

עם יש לך פיירוול נורמאלי (דוגמאת za) אתה מגדיר את הLAN בשניות אחדות.

ממש ממש ממש לא.. אני עובד ככה, פשוט חבל לי להתחיל להתעסק עם ה NAT.

פורסם
  • מחבר

סורי שאני מתפרץ ככה... ;) , אבל מה זה DMZ?

פורסם

DeMilitirized Zone

בעקרון- כתובת IP שאליה מופנים הפורטים שהראוטר לא יודע מה "לעשות" איתם...

פורסם

בחזרה לנושא והשאלה המקוריים התשובה שיש לי אחרי מחקר ארוך וברורים רבים היא שבשביל שיחת וידאו+שמע אין מנוס משימוש ב-UPNP. המסנגר משתמש בפורטים רנדומלים לצורך העניין ולכן חייבים את ה-UPNP. ישנם כמה פורטים שאפשר לפתוח כדי שרק השמע יפעל אני רק לא זוכר אותם. כמו כן צריך לבטל פיירוול תוכנה שמופעל בזמן השיחות. אין מה לעשות מיקרוסופט כנראה החליטו לא לבצע תמיכה מיוחדת לרשתות וזו התוצאה.

מקווה שזה עוזר.

פורסם
  • מחבר

כן, עוזר בהחלט!!

למרות שזו לא ממש התשובה שרציתי לשמוע, לפחות אני יודע עכשיו מה הבעיה.

(ואפשר לחשוב שמיקרוסופט אחרי כל מה שהם עברו בנושא אבטחה הם ילמדו את הלקח אבל...כנראה שלא...)

תודה!!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים