עבור לתוכן

אני מתגייס לנ"מ! חוות דעת על החיל הזה ועזרה!

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

תשמע הסטינגריסטים זה באמת הדבר הכי גרוע שאפשר לקבל כי זה ללכת עם הסטינגר עליך ועם התחמושת שלו...

תבין דווקא האנשים שהולכים לשם לא רעים בכלל כבר דיברתי עם כמה אנשים שמתגייסים איתי.. הכל זה דעות קדומות

אני באמת חושב שאני ינסה להגיע לשם.. במקור בכלל רציתי להגיע לשיריון אבל אמרו לי שלא ממש כדאי לי בגלל הבעיות ברכיים שלי שבשיריון אני ימות מזה וידפוק לי את כל

הגב בסחיבת ארגזי תחמושת וניקוי הטנק...

בנ"מ עדיין יש יתרון כי יש משכורת קרבית תנאיים של קרביים ואתה לא ממש קרבי ואתה בחייל האויר בכל זאת זה לא כזה רע

• תגובות 40
  • צפיות 6.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

כתבתי לך עכשיו בערך 5000 מילים

צרפתי תמונה

לחצתי "שלח"

--קרס האקספלורר. בעסה.

תן לי לסכם לך:

קרבי:

אם אתה רוצה קרבי סגנון חי"ר, לך לברקן (=סטינגר) (דורש פורפיל 82 מינימום, אנשים טובים=קב"א 53+, טירונות 04, נוסעים בהאמרים, יציאות כל חמשוש, מקבלים מקוצרים, "מטיילים" בכל הארץ - תראה שלג, מדבר, ירוק.. , רוב השירות בשטח, לא מגיעים לשטחים כלומר הסיכויים שתחטוף כדור לראש או מטען שואפים לאפס, עושים הרבה תרגילים עם חילות אחרים - גולני, שריון, וכו', במילואים סיכויים טובים שתהיה בסוללת ברקן).

אם אתה רוצה קרבי סגנון שריון, לך למחבט (דורש פרופיל 72 מינימום, רוב השירות במוצבים או בתוך הנגמ"ש, יציאות טובות אלא אם יש מצב חירום, אנשים טובים=קב"א 50+, במילואים רוב הסיכויים שתדפק ותגיע לגדוד אבטחה).

בשני המסלולים "תקופת המסלול" (לפני שאתה מקבל דרגת סמל) היא במשך שנה וחצי מהגיוס, שם אתה עושה שמירות קצרות ולעיתים מטבחים.

אם אתה רוצה לטחון שמירות (אתה לא !! !! ! !!), לסגור הרבה יחסית, ולהיות עם אנשים חלקם טובים חלקם ממש לא, לך לטק"א. את החץ, שהוא חלק מהטק"א, אני לא מכיר בכלל.

קשה בצבא לעבור מחיל לחיל. אם אתה הגעת לנ"מ אתה לא תצא ממנו.

תומך לחימה:

לשם אתה מגיע אחרי שאתה יוצא מהסוללה (מהקרבי). רוב האנשים גרועים - למשל לא תמצא שם מישהו שיודע להפעיל מחשב. רובם לא סיימו 12 שנות לימוד, ואני לא ארחיב עליהם. תדמיין.

בתור תומך לחימה אתה נמצא בסוללת "המפקדה" - אתה שומר פעמיים שלוש בשבוע (4 שעות כל פעם. אל תגיד "שטויות". זה מה שיהרוג אותך..) סוגר שבת פעם בחודש, מטבחים, וכו וכו וכו.

ג'ובניק:

אין לך סיכוי להיות ג'ובניק אלא אם תוריד לפרופיל 64 או מתחת (וגם אז בדר"כ משאירים אותך במפקדה).

אני שירתתי בברקן -> במפקדה של הגדוד -> בקריה, כך שאני מכיר את כל הסוגים (פרט לטק"א - לא היה לנו קשר איתם יותר מדי).

אם יש לך שאלה, תשאל.

פורסם
  • מחבר

עכשיו יש לי בעיה רצינית... מה לעדיף שאני מגיע לשם... חלק אומרים שהסוללות [פטריוט וכו'] יותר טובות וחלק אומרים שהמחבט ואתה אומר שהסטינגריסטים...

אני ממש מבולבל למה לעדיף כלומר גם אם ישלחו אותי למשהו אחד אולי כדי לבקש העברה למשהו אחר...

עכשיו דבר שני אתה פוגש חבר'ה שמשרתים בסוללות כלומר אם אני למשל הולך לסטנגר [ברקן] ואחד אחר שאני מתגייס איתו הולך לפטריוט אנחנו נפגש למשל בבסיס או דברים כאלה או שבכלל אין קשר בין החלקים של החייל...

ספר לי קצת על השירות... האם הוא פיזי או שלא עושים כלום או מה כי פשוט אני הולך על עיוור וזה מעצבן...

יש לך איסיוקיו או משהו שנוכל לדבר כי זה פשוט יותר נוח?

פורסם

עוד פעם, בהנחה שאתה יכול להגיע לברקן עם פרופיל 72 (מה שאני לא בטוח), השאלה מה אתה רוצה לעשות; להיות קרבי (ברקן / מחבט) או לעשות כאילו (טק"א)..

כן, בברקן/מחבט יהיה לך דברים פיזיים לעשות - בברקן תלך הרבה ברגל באימונים ותהנה בתעסוקות המבצעיות, במחבט לא הולכים כמעט בכלל ברגל, ואולי יצא לך לרסס מישהו עם פגזי וולקן (תחשוב משהו כמו 50 פגזים בשניה, אם אני זוכר נכון), אבל תבלה הרבה זמן בתוך הנגמ"ש.

בטק"א אין כמעט קטע פיזי - וזה מתקזז ובגדול עם כמות השמירות והשבתות שאתה עושה.

* ואתה לא פוגש אף אחד מטק"א בבסיס. גם ככה, רוב הסיכויים שאתה לא תהיה בבסיס כי אתה באימונים (אוהלים בשטח או בבסיס אחר) או במוצב כלשהו.

פורסם
  • מחבר

נראה לי שהבנתי... נראה לי שאני פשוט ילך לאן שישלחו אותי וזהו זה פשוט הכי קל...

בכל מקרה תודה רבה...

פורסם

אם נ"מ לא נשמע לך אתה יכול לדחות את הגיוס ולבקש תפקיד אחר. אתה רוצה משהו גם חשוב וגם כיפי? לך להיות צוללן מים רדודים או ילת"ם. כשתהיה באזרחות אז לפחות כבר יהיה לך רשיון צלילה. חוצמזה, בהצלחה, גיוס קל ונעים ומקווה שלא תתאכזב כמו שאני התאכזבתי.

פורסם

^^^קומנדו ממטרות ;D ;D

פורסם
  • מחבר

אני לא רוצה אקשן אני חצי מתפרק אני מאמין שנ"מ יהיה בסדר גמור אני החלטתי כבר אני הולך לשם וזהו ::)

פורסם

בהצלחה אחי!

פורסם
  • מחבר

וואלה תודה... אני מקווה שיהיה בסדר ויהיו חבר'ה טובים שלפחות אם השירות משעמם האנשים יהיו טובים...

פורסם

פה הטעות שלך :)

אם אתה חושב שזה לא בעייה לעוף משם אז אתה טועה בענק!

אם הפרופיל שלך הוא 72 ואתה יכול להוריד, תוריד.

אני גם עם פרופיל 72, רציתי חי"ר והייתי ביום סיירות לפני שנתיים

אבל אז נפצעתי ועם פרופיל 72 הציעו לי תותחנים ושיריון ונ"מ...

אז אמרתי - אין מצב ואמרתי לאמא שלי לא לחתום לי על קרבי(אני ילד יחיד).

כי כמו שאומרים ---> "הנ"מ הוא לא לוחם"

פורסם

אני גם חוזר ואומר חיילות האמצע הם שבוזים. ומגיעים לשם הרבה שלא רצו להגיע לשם.

זה צבא כאילו, וזה מגעיל לדעתי.. חבל שיש כאלה הבדלים בין היחידות השונות בצה"ל.

פורסם

מישהו יודע מה הסיסמא של נ"מ ??

אם אני לא עף אף אחד לא עף... :) :) :)

(לדיסלקטים - עף = עף במטוס כלשהוא)

פורסם
  • מחבר

אני גם חוזר ואומר חיילות האמצע הם שבוזים. ומגיעים לשם הרבה שלא רצו להגיע לשם.

זה צבא כאילו, וזה מגעיל לדעתי.. חבל שיש כאלה הבדלים בין היחידות השונות בצה"ל.

שניה אני רוצה להבין אם כולם אומרים שזה חרא ואף אחד לא רוצה לעשות את זה מי יעשה את זה?! כל המשתמטים פה שסלחו לי על המילה אבל אני מאמין שהיא נכונה חננות מחשבים מראש לא יגיעו לקרבי ורוצים רק ממר"ם וכל החרא האלה אני רוצה קרבי בכל מחיר אם הברכיים שלי לא היו דפוקות הייתי הולך לשריון בהתנדבות גם ככה וגם על שיריון אומרים שזה חרא אבל אני מכיר מספיק אנשים שאומרים שזה אחלה חייל ואנשים נהנים שם מהשירות...

חוץ מזה עכשיו לאחר ששוחחתי עם הרבה אנשים באמת היו בנ"מ זה לא נשמע רע כל כך... ותאמינו לי שאם אני ירצה לצאת משם... אני יצא משם..

פורסם

אם כל הכבוד לחננות של המחשבים - don't sterotype.. אתה גם פה.

ואם אתה רוצה הכי קרבי שאתה יכול, שיריון הוא אכן החיל הכי פעיל בין החיילות ביניים האלה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים