עבור לתוכן

אני מתגייס לנ"מ! חוות דעת על החיל הזה ועזרה!

Featured Replies

פורסם

אוקיי בצער רב וביגון אני מודיע שאני הולך לנ"מ רציתי לדעת אם למישהו יש ניסיון בחייל הזה ויכול לספר לי מה קורה שם ולא משמועות וסטיגמות

את אלה כבר שמעתי מכל אחד שאני מדבר איתו...

• תגובות 40
  • צפיות 6.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

יש לי חבר שהיה שם ודוד שלו מת מסרטן בתקופה של הצבא, בכל מקרה המקום הזה דיי מסוכן בגלל הקרינה שיש שם.

בקיצור אבא שלו נגנב שהוא שמע על זה והוא אשכרה חטף אותו מהצבא והוא נחשב עריק עד כמה שאני יודע עם כל הבאלאגנים

ולמרות שאבא שלו טען שאח שלו מת מסרטן והוא מפחד שמשהוא בסגנון יקרה לבן שלו שום דבר לא עזר והוא נשפט ישב בכלא והיה צריך לחזור.

אם אתה מתכוון לנסות לעוף משם אז אני מאחל לך בהצלחה :-\

פורסם

1. נ"מ זה לא חיל זה שייך לחיל האויר לכן יש תנאים טיפה יותר טובים מהירוקים.

2.בכל מקום יש קרינה אז זה בולשיט ...הכל תלוי כמובן מה אתה עושה בנ"מ.

3.הייתי מתגייס בשמחה לנ"מ תנאים יחסית טובים ....

בקיצור...תתגייס שיהיה בהצלחה.

ותזכור שתמיד קשה בהתחלה ...עוברים את זה מאד מהר ....

ואז חוזרת הבאסה אחרי שנתיים שאתה מבין שיש לך עוד שנה של חרא :)

פורסם

חבר שלי בנ"מ והוא מקלל כל דקה שהוא שם... :-\

הוא עושה לי לך לכל מקום רק אל תגיע לפה.. !

הוא אומר שחבל שאני אמות משעמום שלוש שנים..

למזלי אין לי קשר לנ"מ... (ולא יהיה) רק אותו החייל :)

פורסם
  • מחבר

תשמע אני לא מחפש אקשן בלי סוף אבל אם זה יהיה משעמם עד פחד אני פשוט יבקש העברה וילחם לעבור משם אבל אני רוצה לנסות את זה..

העניין הוא שאני מעוניין רק להגיע ל"מחבט" כי זה הדבר היחיד שעוד סביר...

מה חבר שלך אומר שמשעמם שם? איך התנאים? היחס שם? מה כל כך משעמם חרא של אנשים או סתם כי אין אקשן? איפה הוא מוצב...

פורסם

כמה שאני יודע אין שום קשר בין נ"מ לסרטן

בכל מקרה אם אתה רוצה תפקיד קרבי בשביל לומר לחבר'ה כמה אתה גבר אז תשכח מזה אף-אחד לא מעריך נ"מ

אם אתה רוצה תפקיד קל אז גם תשכח מזה כי זה אחד המקומות היותר קשים בצבא (מבחינת יציאות הבייתה וכו')

אם אתה רוצה חיל אוויר ואתה מעוניין בתפקיד שהוא חשוב ולא אכפת לך שכולם יגידו כמה אתה ג'ובניק (בפעם בשלושה שבועות שייראו אותך) אז נ"מ זה אחלה

אני הייתי ביחידה שהייתה יוצאת עם הנ"מ כמעט לכל אימון ומשימה ובאימונים שלהם יש כזה דבר "דילוגים" שמקפלים את הכל תוך X זמן וחייבים לעבור מקום וזה יכול לקרות גם באמצע הלילה והיינו קוראים לזה "משימה מדלגת"

בקיצור אם היית רוצה לקלל מישהו אז היית אומר "הלוואי שתצא למדלגת לירח"

פורסם
  • מחבר

כמה שאני יודע אין שום קשר בין נ"מ לסרטן

בכל מקרה אם אתה רוצה תפקיד קרבי בשביל לומר לחבר'ה כמה אתה גבר אז תשכח מזה אף-אחד לא מעריך נ"מ

אם אתה רוצה תפקיד קל אז גם תשכח מזה כי זה אחד המקומות היותר קשים בצבא (מבחינת יציאות הבייתה וכו')

אם אתה רוצה חיל אוויר ואתה מעוניין בתפקיד שהוא חשוב ולא אכפת לך שכולם יגידו כמה אתה ג'ובניק (בפעם בשלושה שבועות שייראו אותך) אז נ"מ זה אחלה

אני הייתי ביחידה שהייתה יוצאת עם הנ"מ כמעט לכל אימון ומשימה ובאימונים שלהם יש כזה דבר "דילוגים" שמקפלים את הכל תוך X זמן וחייבים לעבור מקום וזה יכול לקרות גם באמצע הלילה והיינו קוראים לזה "משימה מדלגת"

בקיצור אם היית רוצה לקלל מישהו אז היית אומר "הלוואי שתצא למדלגת לירח"

אוקיי תודה על המידע אני מבין שזה לא קייטנה לא אכפת לי להתאמץ קצת אבל אני לא יכול להיות לגמרה קרבי [למרות שרציתי] בגלל בעיות בריאותיות ולכן אני הולך לזה...

מבחינת יציאות הביתה אני ממש דואג אני מאמין שבסופו של דבר יהיה בסדר...

תגיד איך החבר'ה בנ"מ אלה שהיית מתאמן איתם היו חבר'ה בסדר?

פורסם

הוא עושה לי לך לכל מקום רק אל תגיע לפה.. !

חחחחחח כמעט כל החברים שלי אומרים לי את זה (חוץ מהמורעלים במובחרות ) בסוף המסקנה היא שאם אתה לא מורעל הכי טוב זה לשרת בכלא (בפנים) ;D

פורסם

Dor, get out of there!

פורסם
  • מחבר

שגיא אני באמת לא חושב שזה כזה גרוע אני אומר ננסה יהיה חרא נעוף משם זה הכל...

פורסם

שמע מתוך ניסיון בצבא (עשיתי את ה 3 שנים שלי ואת רובו בגבול הצפון.וחלקו מצידו הצפוני ;D ) וראיתי עוד מקומות חוצמזה...אני יכול להגיד לך שבכל מקום בצבא חרא ...תמיד תעשה משהו שאתה לא הכי רוצה עם מדים שזה כבר ממש מבאס...הכי חשוב זה למצוא סביבה נורמאלית ..מי שמסביבך ישנה הכל ובתכלס בכל מקום מוצאים אנשים סבבה! בכל מקום מוצאים מישהו שמתחברים אליו ...

בקיצור נ"מ לא יוצאים כזה גרוע ...להיות מדלגת זה תמיד זין לא משנה באיזה חייל אתה! ומה לעשות כל הצבא הוא בעצם מדלגת אחת גדולה. לכן תמיד יגידו לך שחרא אף אחד לא יגיד לך שטוב כי בשומקום לא טוב. היציאות של נ"מ לא כל כך גרועות במחבט שהיה עיתי באיזה מוצב לקראת הסוף שלי הם יצאו 9 5 שזה בכלל לא רע ! אפילו מצוין לשאר הצבא.

תתגייס תראה תחליט! תמיד אפשר לצאת ולעבור! הכל תלוי כמה כוח יש לך להשקיע ועד כמה אתה סובל איפה שאתה.

בהצלחה!

פורסם

תשמע גבר

אני הייתי בנ"מ שירות שלם כולל שנה קבע (בגלל משכורת של 8500 בחודש!!! כן כן אל תתפלא)

אני אישית קרעתי את התחת אבל זה היה שווה מבחינה אחת והיא החברה שמשרתים איתך! אנשים סוף הדרך (תשאל כולם יגידו לך שזה נכון)

עכשיו במקרה שלך:

אני הייתי טכנאי בקרת ירי בסוללת טילי הוק (מכ"מ וקנה שיגור) למיטב ידיעתי יש עוד 2 סוללות בארץ וכדאי לך להגיע לאחת מהם (שניהן בדרום דרום )

בקשר לקרינה זה ברור שיש אבל אם אתה לא טכנאי אין לך מה לפחד (אלא רק במקרה שאתה שומר והמכ"מ פתאם מכוון לעמדת שמירה שלך- לא נעים כ"כ)

אבל יש מרחקי בטיחות ויודעים איך להיזהר (למי שעוד לא יודע קרינת RF יכולה לסרטן תלוי בכמה גורמים כמו מרחק ובזמן החשיפה כמובן)

עכשיו המלצה שלי! תשאף להגיע למקום שבו הטכנולוגיה הכי חדשה בניגוד למה שאמרתי אני הייתי בהוק שנחשב ענתיקה אבל הסדר הולך ככה:

חץ -> פטריוט -> הוק שהם נקראים סוללות טק"א (סוללות טילי קרקע אוויר שנמצאות במקום בדרך כלל חוץ מאימונים ובזמן מלחמה והחץ שהוא נשאר תמיד באותו המקום) אחרי זה מגיעות כל הסוללות המתנייעות שזה כמו המחבט שאמרת ,אל תשאף להגיע לשם!!! זה שיא הענתיקה זה אומר פחות תקציבים לגדודים האלה ויותר לסוללות טק"א וזה מתבטא בייחס עדיף מבחינת תנאים (כמו תשתית - מזגנים וכאלה ומה שמסביב וכמובן אוכל ברמה גבוהה)

עכשיו אל תנסה לחשוב לצאת מנ"מ כי זה כמעט בלתי אפשרי ומי שמצליח מצליח אחרי הרבה מאד זמן כולל בילויים ארוכים בכלא מעצרים ריתוקים ועוד דברים מסריחים כמו שנאה של החברה שאיתך!!! הכי רחוק אתה יכול לצאת מהגדוד אחרי שאתה עובר הרבה ממה שאמרתי מקודם ומגיע למפקדה של הגדוד ששם זה המקום הכי מגעיל בעולם - ואני מתכוון לאנשים המגעילים שיש שם!

קיצר 3 שנים זה 3 שנים היציאות משתנות תלויי במפקד שלך ובכח אדם של המחלקה שלך.

שלא יטעו אותך אחרים פה. החיים שלך יכולים להיות דבש והרבה תלויי בך

המלצה שלי תגיע עם ראש פתוח תהיה חבר של כמה שיותר חיילים ויהיה לך טוב

לא אמרת לאיזה גף אתה תשתייך (לוחמים או טכנאים) הייתי יכול לעזור לך יותר

בהצלחה

פורסם
  • מחבר

תשמע גבר

אני הייתי בנ"מ שירות שלם כולל שנה קבע (בגלל משכורת של 8500 בחודש!!! כן כן אל תתפלא)

אני אישית קרעתי את התחת אבל זה היה שווה מבחינה אחת והיא החברה שמשרתים איתך! אנשים סוף הדרך (תשאל כולם יגידו לך שזה נכון)

עכשיו במקרה שלך:

אני הייתי טכנאי בקרת ירי בסוללת טילי הוק (מכ"מ וקנה שיגור) למיטב ידיעתי יש עוד 2 סוללות בארץ וכדאי לך להגיע לאחת מהם (שניהן בדרום דרום )

בקשר לקרינה זה ברור שיש אבל אם אתה לא טכנאי אין לך מה לפחד (אלא רק במקרה שאתה שומר  והמכ"מ פתאם מכוון לעמדת שמירה שלך- לא נעים כ"כ)

אבל יש מרחקי בטיחות ויודעים איך להיזהר (למי שעוד לא יודע קרינת RF יכולה לסרטן תלוי בכמה גורמים כמו מרחק ובזמן החשיפה כמובן)

עכשיו המלצה שלי! תשאף להגיע למקום שבו הטכנולוגיה הכי חדשה בניגוד למה שאמרתי אני הייתי בהוק שנחשב ענתיקה אבל הסדר הולך ככה:

חץ -> פטריוט -> הוק שהם נקראים סוללות טק"א (סוללות טילי קרקע אוויר שנמצאות במקום בדרך כלל חוץ מאימונים ובזמן מלחמה והחץ שהוא נשאר תמיד באותו המקום) אחרי זה מגיעות כל הסוללות המתנייעות שזה כמו המחבט שאמרת ,אל תשאף להגיע לשם!!! זה שיא הענתיקה זה אומר פחות תקציבים לגדודים האלה ויותר לסוללות טק"א וזה מתבטא בייחס עדיף מבחינת תנאים (כמו תשתית - מזגנים וכאלה ומה שמסביב וכמובן אוכל ברמה גבוהה)

עכשיו אל תנסה לחשוב לצאת מנ"מ כי זה כמעט בלתי אפשרי ומי שמצליח מצליח אחרי הרבה מאד זמן כולל בילויים ארוכים בכלא מעצרים ריתוקים ועוד דברים מסריחים כמו שנאה של החברה שאיתך!!! הכי רחוק אתה יכול לצאת מהגדוד אחרי שאתה עובר הרבה ממה שאמרתי מקודם ומגיע למפקדה של הגדוד ששם זה המקום הכי מגעיל בעולם - ואני מתכוון לאנשים המגעילים שיש שם!

קיצר 3 שנים זה 3 שנים  היציאות משתנות תלויי במפקד שלך ובכח אדם של המחלקה שלך.

שלא יטעו אותך אחרים פה. החיים שלך יכולים להיות דבש והרבה תלויי בך

המלצה שלי תגיע עם ראש פתוח תהיה חבר של כמה שיותר חיילים ויהיה לך טוב

לא אמרת לאיזה גף אתה תשתייך (לוחמים או טכנאים)  הייתי יכול לעזור לך יותר

בהצלחה

אני בחלק של הלוחמים... אני מתגייס לנ"מ בתור לוחם פרופיל 72 קב"ה 54 אני בא בעיקרון עם ראש פתוח רק אנשים פה אומרים דברים בלי לבסס על עובדות אלא שמועות וסטיגמות..

פורסם

Dor, get out of there!

שגיייאאאאאא,מה המצב? לא שומעים ממך

פורסם

חבר טוב שלי היה שם, והוא בחור ממש טוב, אבל באיזשהו שלב הוא נשבר.

אם אני לא טועה הוא היה בסטניגרים.. ועד כמה שזכור לי בתקופה שהוא היה קרבי (איזה שנה וחצי), הוא קרע את התחת חבל"ז..

אני אגיד לך מה הבעיה האמיתית עם נ"מ - כל הזמן תירגולים, תירגולים, תירגולים - ואין אקשן, לפחות אם אין מלחמה.

הרי אפילו בתירגולים לא ממש יורים טילים כי הם יקרים מדי.

זה יכול להיות מאוד קשה ושוחק.

אני מתאר לעצמי שהיחידה עצמה לא שונה בהרבה מתותחנים, אף אחד לא באמת רוצה להיות שם - כי זה לא קרבי קרבי, וזה לא ג'ובניק.

שולחים לשם את אלו עם הפרופיל ביניים, שלא היו בטוחים לאיפה הם רוצים להגיע.

זה האמצע עם הבעיות התקציביות כי הוא כזה סתם - ולכן למרות שלא הייתי שם אני מאמין שהאווירה לא מהאיכותיות ביותר שאפשר להשיג בצבא (יחידות מובחרות / ג'ובניק שהולך לעבודה).

אני גם בדיעה שאם אתה רוצה תהיה הכי קרבי שאתה יכול, או שתהיה הכי ג'ובניק, אל תהיה באמצע.

אני אשלח לחבר שלי ששירת שם לינק לפה ונראה אולי הוא יגיב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים