פורסם 2022 בינואר 243 שנים הסרטון מסביר למה פאנל IPS עדיף על פאנל VA. החיסרון המציק של VA הוא Black Smearing או "מריחות"
פורסם 2022 בינואר 253 שנים אני לא הולך לצפות בזה, אבל IPS הוא לא תמיד טוב יותר מVA והניגודיות והבהירות בVA כמעט תמיד משמעותית טובות יותר ויש פאנלים VA עם black smearing דומה למה שיש בחלק מהIPSים. מעבר לזה לIPS יש תופעה דיי מזעזעת שנקראת IPS Glow שהורסת צפייה בסצנות כהות. זה עניין של העדפה ולא אחד טוב יותר מהשני. נערך 2022 בינואר 253 שנים על-ידי Moon-Mage
פורסם 2022 בינואר 253 שנים ציטוט של Moon-Mage זה עניין של העדפה ולא אחד טוב יותר מהשני. זה גם עניין של כמה מסך ספציפי, הן IPS והן VA מוצלח. הכללות לא מביאות בהכרח לבחירה הכי נכונה.
פורסם 2022 בינואר 273 שנים מחבר ציטוט של Moon-Mage עם black smearing דומה למה שיש בחלק מהIPSים ב-IPS יש black smearing ? זה ב-VA ציטוט של Moon-Mage זה עניין של העדפה ולא אחד טוב יותר מהשני. black smearing מאוד מאוד מחרפן ומציק. ציטוט של Moon-Mage מעבר לזה לIPS יש תופעה דיי מזעזעת שנקראת IPS Glow שהורסת צפייה בסצנות כהות היתרון היחיד ב-VA זה הניגודיות, אבל מעבר למשחקים קרטוניים כדוגמת פורטנייט אני לא רואה בזה תועלת. לאחרונה רכשתי את המסך LG B-27GP83B ואיני רואה בו חיסרון כלל ועיקר.
פורסם 2022 בינואר 273 שנים ציטוט של Jabberwock ב-IPS יש black smearing ? זה ב-VA black smearing מאוד מאוד מחרפן ומציק. היתרון היחיד ב-VA זה הניגודיות, אבל מעבר למשחקים קרטוניים כדוגמת פורטנייט אני לא רואה בזה תועלת. לאחרונה רכשתי את המסך LG B-27GP83B ואיני רואה בו חיסרון כלל ועיקר. black smearing נובע ממעברים איטיים בקצוות של הבהירות(משחור לבהיר) זה יכול לקרות בכל פאנל, זה קורה יותר בVA זולים, זה קורה הרבה פחות, אם בכלל, בVA יקרים. היתרון המרכזי השני של VA הוא בהירות ושם אני לא מכיר אף מסך IPS שמתקרב לVA בינוני אפילו. אני לא מכיר את המסך שלך, אבל אם הוא IPS אתה מוזמן לכבות את האור בחדר ולשים תמונה שחורה ולראות קצת IPS Glow ואם אין לך אז אתה בר מזל, אבל זה משהו שקיים בכמעט כל מסכיי הIPS הלא אולטרה יקרים(בדומה לblack smearing בVA). עכשיו זה לא שאני אומר שblack smearing זה כיף גדול וגם לי יש IPS, אבל צריך להבין שזה לא שחור ולבן ויש גם פה וגם שם דגמים טובים יותר ופחות.
פורסם 2022 בינואר 283 שנים מחבר ציטוט של Moon-Mage זה קורה הרבה פחות, אם בכלל, בVA יקרים לקוח מתוך ביקורת של מסך VA הכי טוב כרגע בשוק לגיימינג (לפי RTINGS): https://www.rtings.com/monitor/reviews/samsung/odyssey-g7-lc32g75t ציטוט The Samsung Odyssey G7 has an outstanding response time at its max refresh rate of 240Hz. Motion looks exceptionally smooth, and there's almost no blur. However, it has a slow response time in dark scenes, as seen in the 0-20% total response time, which causes some artifacts, known as black smearing, typical of VA panels
פורסם 2022 בינואר 283 שנים ציטוט של Jabberwock לקוח מתוך ביקורת של מסך VA הכי טוב כרגע בשוק לגיימינג (לפי RTINGS): https://www.rtings.com/monitor/reviews/samsung/odyssey-g7-lc32g75t לקוח מתוך אותו אתר עם המסך VA הכי טוב כרגע שהוא הG9 כמובן: לא שזה באמת רלוונטי כי אני לא טוען שאין לVA בעיות, אני רק אומר שאם אתה אוהב בהירות וקונטרסט אז VA משמעותית יותר טוב מIPS ואם חשוב לך סצנות כהות ולא מפריע לך ips glow אז IPS יותר טוב, אבל זה לא שאחד אבסוליטית יותר טוב מהשני לכל השימושים. נערך 2022 בינואר 283 שנים על-ידי Moon-Mage
הצטרפ/י לדיון
בשלב זה תוכל/י להצטרף לדיון, ולאחר מכן להצטרף לקהילה שלנו. אם כבר יש לך חשבון אצלנו, אנא התחבר/י עכשיו על מנת להגיב תחת שם המשתמש שלך.
לתשומת לבך: התגובה תופיע לגולשים לאחר אישור של צוות הנהלת הפורומים.