עבור לתוכן

כבל מוצלב וDuplex

Featured Replies

פורסם

Duplex

מוצלב

אני יודע שכרגע רוב המחשבים עובדים על Full Duplex אבל אמרו לי ש Half Duplex

פחות טוב לחלק מהדברים, משחקי רשת לדוגמא. אבל בסה"כ הוא מהיר יותר ויציב יותר בגלל שהוא רק שולח או רק מקבל כול פעם.

אז אני רוצה לדעת אם זה באמת נכון

ומה השימוש לכבל מוצלב?

פורסם

בכל כבל בעיקרון יש 4 כבלים שבשימוש -

זוג של Transmit פלוס ומינוס לשידור . (בקיצור T)

זוג של Receaive פלוס ומינוס לקבלה. (בקיצור R)

כשאתה רוצה לחבר ישירות בין שני המחשבים תרצה שה-T של האחד יהיה מחובר ל-R של השני לכך יש צורך בכבל מוצלב, שהוא כבל בו החיוט מכוון ככה שה-R בקצה האחד שלו מחובר ל-T בקצה השני. לעומתו כבל ישר מחוייט ככה שה-T מחובר ל-T וה-R ל-R

כבל מוצלב = Cross כבל ישר = STRAIGHT

out1.gif

כל עוד הציוד תומך אין שום בעיה לעבוד ב-Full Duplex וזה לא פוגע בכלום. במקרים מסויימים של ציוד בעייתי צריך לעבוד ב-Half Duplex. ל-Half אין שום יתרון על Full. ה-Full מאפשר לך לשלוח 100Mbps ובאותו זמן לקבל 100Mbps סה"כ 200Mbps ככה שהביצועים שלו הרבה יותר טובים מה-Half שסה"כ השליחה והקבלה מסתכמים ב-100Mbps. אין שום בעיה של יציבות או התנגשויות ב-Full בגלל שלכל כיוון יש כבל ייחודי.

פורסם
  • מחבר

את העיקרון של הכבל המוצלב והישר הבנתי

אבל אני רוצה לדעת מתי אני צריך להישתמש במה? ולמה?

והציור לא ממש תואם להסבר כיוון שבכל יש אמרת ש ה Rהולך ל R ו ה T ל T

ובציור שני הכבלים מגיעים בסופו של דבר לאותו המקום.

ותקן אותי אם אני טועה אבל מבחינה הגיונית

אם המחשב שלך עושה רק פעולה אחת בכול פעם מאשר מספר פעולות סימולטנית

אתה לא חושב שהוא ירוץ מהר יותר?

ככה אני מדמה את הכרטיס רשת...

פורסם

דובר על זה כבר הרבה.

למשל פה.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה Porscher על העזרה בכבל המוצלב והישר :D

אבל לא עניתם לי לגבי הדופלקסים...

תקן אותי אם אני טועה אבל מבחינה הגיונית

אתה לא חושב שהוא ירוץ מהר יותר?

ככה אני מדמה את הכרטיס רשת...

פורסם

אתה מסתכל על זה בצורה לא נכונה.

בוא ננסה מטאפורה קטנה: גשר צר. יש עליו מקום רק למעבר של איש אחד. שני אנשים לא יכולים לעבור בו בד בבד.

תחשוב שיש אנשים בצד אחד של הגשר ואנשים בצד שני של הגשר. אנשים מצד א' לא יוכלו לעבור לצד ב' בזמן שאיש מצד ב' עובר אל צד א'. הרי הגשר צר ויכול להיות עליו רק איש אחד בו זמנית. אז צריך לחכות שהמישהו מצד א' יגיע לצד ב', רק אח"כ מישהו מצד ב' יכול לצאת אל צד א'. ולהפך, עד שהאיש שיצא מצד ב' לא יגיע לצד א', איש אחר מצד א' לא יוכל לצאת.

אבל אם הגשר היה קצת רחב יותר, והיה בו מקום לשני אנשים בו זמנית, אז אנשים היו יכולים לעבור מצד א' לצד ב' באותו זמן שאנשים היו עוברים מצד ב' לצד א'. ככה כל המעברים היו נעשים הרבה יותר מהר.

אז באותו אופן זה הרשת.

Half Duplex זה גשר צר שלא יכול להעביר עליו אנשים לשני כיוונים בו זמנית.

Full Duplex זה גשר רחב שיכולים לעבור בו אנשים מצד אחד לצד שני בו זמנית שאנשים מהצד השני עוברים לצד הראשון.

מקווה שהבנת (ותודה ל-McChicken Luther על הרעיון למטאפורה).

פורסם

נכתב במקום בבוקר אבל לא נשלח בגלל season time out (שוב נועם הרס את האתר :) )

והציור לא ממש תואם להסבר כיוון שבכל יש אמרת ש ה Rהולך ל R ו ה T ל T

מה שחשוב זה מספר הפין (המוקף בעיגול) בכרטיס רשת רגיל ה-R ב3ו-6 ואילו במכשירים כגון hub/switch ה-R הוא ב-1 ו-2 ככה שעם כבל ישר אתה יכול לחבר מחשב ל-Switch ולקבל R מחובר ל-T ועם כבל מוצלב אתה מחבר בין שני מחשבים ישירות ומקבל R מחובר ל-T

הגיונית אולי, מעשית לא. בגלל שיש כבל פיזי נפרד לשידור וקבלה אין שום בעיה לעבוד עם שניהם יחד והמחשב שלך מסוגל לעמוד ב-100Mbps לכל כיוון בלי להעמיס עליו יותר מידי. ההרדיסק שלך מסוגל לעבור ב-24MByte\s (שזה 200Mbps) בלי בעיה.

Full תמיד מהיר יותר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים