עבור לתוכן

זקוק לראוטר במחיר סביר ל4 מחשבים לפחות, לחבר אליו מודם כבלים.

Featured Replies

פורסם

שלום חברים. הסיפור בקצרה:

אני מקים אצלי בבית רשת מחשבים בין המחשבים שבחדרים בבית

יש לנו קוטג' 3 קומות והקומה ה3 היא חדשה בשבילי (עלית גג כזאת)

העברתי כבר כבלי רשת מהלוח חשמל (שהוא בקומה הראשונה) לקומה השלישית כך שנותר רק להשחיל כבלים לחדרים שבקומה השניה (2 חדרים) כדי שהמודם והראוטר ישבו בלוח למטה (נקודת בקרה כזאת) ובחדרים אני אצטרך רק לחבר את הכבלים  למחשבים דרך הקיר ישרות מהראוטר.

עכשיו, אני צריך ראוטר טוב שלא יגביל אותי עם משחקי רשת וקבלת קבצים וכל זה... משהו במחיר סביר (תגידו לי אתם מה הוא) ואיכותי שיסדר לי את המעגל בלי בעיות ותקלות

וחשוב לי מאד שהוא לא יגביל אותי (חבר שלי לא יכול לעשות הרבה דברים בגלל הראוטר ואני לא רוצה ככה)...

תודה רבה רבה רבה למגיבים ולעוזרים.

פורסם

כבלים מהלוח של החשמל? ???

כבלים של רשת מעבירים מהטלפון או מהכבלים

רק משוגע מעביר מלוח החשמל

בקשר לנתב Edimax, חיפוש יעזור

פורסם
  • מחבר

לא הבנת

יש לי למטה לוח בקרה דרכו עוברים כל הצינורות שבקירות

טלפון, חשמל וכבלים

אז בזמן שבנו למעלה את הקומה השלישית העברתי צינורות במיוחד לרשת

יש הכנה של רשת בכל הבית

כל מה שאני צריך ראוטר שישב עם המודם בלוח הזה

פורסם

לא משנה איזה ראוטר תקנה הוא יגביל אותך

לכל משחק/תוכנה תצטרך להגדיר בו איזה פורט ינותב לאיזה מחשב.

כל ראוטר כבלים יתאים לך, אם תעשה קצת חיפוש בפורום תמצא לא מעט המלצות לראוטרים.

פורסם
  • מחבר

השאלה היא האם בכל ראוטר יהיה ניתן להגדיר מה שאמרת

ומדוע יש הבדל גדול בין המחירים של הראוטרים?

ואני מחפש המלצה על ראוטר ספציפי...

תודה.

פורסם

כן, בכל ראוטר ניתן להגדיר את זה.

הבדל בין המחירים יש בגלל הפיצ'רים השונים של המכשיר, מן הסתם. תסתכל בעמוד ה-Specification של המכשירים ותבין הכל.

פורסם
  • מחבר

תודה - רק כמה שאלות:

איפה בדיוק להסתכל?

ומה זה פיצ'רים?

תודה.

פורסם

להסתכל בעמוד הפירוט והנתונים על המוצר.

פיצ'רים = features (בתרגום עלוב). כל מה שהמוצר כולל...

פורסם
  • מחבר

נו, בסדר אז זאת השאלה...

מה אני צריך שיהיה בפירוט כדי שיחשב לטוב ואיכותי

מה אני צריך שיהיה בראוטר שישרת אותי הכי טוב לפי הצרכים שפירטתי

או לחילופין אם אפשר המלצה על חברה, דגם או אפילו תווך מחירים של ראוטר.

תודה.

פורסם

כבר פתחו על זה די הרבה דיונים

וראוטר ממולץ שתומך בשיטת כבלים L2TP

EDIMAX BR-6104K

מחיר 270 שקל -/+

יש לי כזה והוא לא מגביל אותי במשחקי רשת, הוא קל לתכנות, ויש לו 4 חיבורים

ככה שנראה לי שזה יתאים לך

אבל בכול זאת תבדוק את כול האופציות שהוא נותן .

פורסם
  • מחבר

סבבה

תודה רבה רבה

פורסם

הכל תלוי בצרכים שלך.

נעבור איתך על הדברים הבסיסיים:

דבר ראשון, בחר את סוג התקשורת שאתה רוצה להקים: חוטית/אלחוטית. מכיוון שכבר העברת חוטים, ואתה לא מהאנשים שזה מפריע להם, חפש ראוטרים חוטיים.

דבר שני, הרכזת המשולבת. הראוטרים כיום, רובם ככולם מכילים רכזת משולבת בתוכם (כשיש לראוטר מספר יציאות, זה בעצם לא נכון להגיד שאלו יציאות של הראוטר. לראוטר יש רק יציאה אחת, והיא מחוברת פנימית לרכזת, ולה יש מספר רב של יציאות). דבר ראשון בדוק כמה יציאות יש לרכזת המשולבת בראוטר. רוב הראוטרים באים עם 4 יציאות ברכזת שלהם. אם אתה צריך עוד, דאג לחפש ראוטר עם רכזות גדולות יותר.

עוד דברים שכדאי לבדוק על הרכזת המשולבת (בד"כ מתייחסים אליה כאל יציאות ה-LAN של המכשיר): שכל היציאות יתמכו ב-10/100 (מהירות העברת הנתונים ביציאה ב-Mbps). שלכל היציאות יהיה Full-Duplex (שליחה וקבלה של מידע במהירות מקסימלית בו זמנית על היציאה). אלה דברים הכרחיים. דבר נוסף רצוי, אך לא הכרחי הוא Auto MDI/MDX, שזה זיהוי אוטומטי של סוג הכבל (ישר או מוצלב) והמכשיר המחובר בקצה השני של הכבל, והתאמה אוטומטית של הפורט למצב הזה. באופן כזה לא תצטרך לדאוג על כבלים ישרים/מוצלבים. חבר מה שיש וזה יעבוד.

ומאוד חשוב על הרכזת הפנימית: שתהייה Switch ולא HUB. זהו בקשר לרכזת אני חושב.

דברים נוספים שאתה צריך לשים לב אליהם, שוב, תלויים בך ספציפית.

הכי חשוב זה לבדוק את הפרוטוקולים שהנתב תומך בהם, בהתאם לחיבור האינטרנט שלך. אם אתה ב-ADSL, דאג לקנות נתב שיתמוך ב-VPN/PPTP ו-PPP/PPPoE/PPPoA. אם אתה בכבלים עם חייגן, דאג לקנות נתב שיתמוך ב-VPN/PPTP ו-L2TP. אם אתה בכבלים ללא חייגן (זוהי השיטה הישנה ויהיה לך קצת קשה למצוא נתב תומך), דאג לקנות נתב שהוא DHCP Client ואם רשום משהו על חיבור קבוע, מה טוב.

זה הבסיס. יש עוד דברים שאפשר להסתכל ולקחת בחשבון, אבל הם כבר יותר מינוריים בסדר העדיפויות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים