עבור לתוכן

פרויקט קירור פרסי - זקוק לעצות

Featured Replies

פורסם

אוקיי אז ככה... ברשותי מעבד פנטיום 4 1.5ghz ואני בזמן האחרון סובל מבעיות חום רציניות. אני לא יכול לשחק במשחק מעל רבע שעה מבלי שהתוכנה של החיישן תקפוץ לי עם הודעה של overheated ואני מתכוון לטמפ' של 70 מעלות!!!

הקטע הוא שעם מאווררים אפשר להוריד את הטמפרטורה באופן משמעותי, אבל הבעיה היא שיש לי ספק של 300w ונגמרו לי יציאות החשמל!

אני כבר עשיתי פיצול אחד ואני לא רוצה להמשיך לפצל, גם אני לא רוצה לקנות עכשיו ספק חדש כי ספקים של 500w עולים בסביבות ה400 500 שקל (אני מתכוון למשהו טוב, כי להספקים כאלה צריך משהו יציב).

לכן החלטתי לנסות לאלתר משהו, ככה שאני לא אהיה צריך לקנות כלום חוץ מהמאווררים עצמם.

אם יש לכם עצות או אם מישהו כבר עשה ניסויים והצליח לקרר את המחשב, אם זה אפילו בצורה ההכי פרימיטיבית שיש, אני אהיה מוכן לשמוע!!!!

מוכן להשקיע...

;)

פורסם

1.אין צורך בספק 500W בשביל להוסיף מאווררים.

2. פרט את מצב המאווררים הנוכחי שלך במארז. כמה מאווררים, מי מוציא מי מכניס..

3. במידה ויש לך מאוורר 1 בגוף המארז, אין בעיה שתוסיף עוד 2-3, הספק יעמוד בזה כמעט ב-100% (אלא אם כן הוא ספק ממש על הפנים).

היות והמחשב שלך כבר דיי התיישן (1.5GHZ..) תפתח אותו ותתחיל לעשות סדר וניקיון אבק! וזה כולל ניקוי לוח האם, כרטיס המסך+המאוורר שלו, גוף הקירור של המעבד+המאוורר שלו, שימון כל המאווררים במארז, איגוד החוטים בצידי המארז, שיהיה כמה שיותר חלל ריק במארז כדי שהאוויר יזרום טוב יותר ויקח איתו את החום.

תדאג שיהיה לפחות מאוורר אחד מכניס, ומאוורר אחד מוציא. רצוי יותר (2 מכניסים ו-1 חזק מוציא / להיפך).

אחרי כל זה, תחזור אלינו ותן  לנו את התוצאות.. אני מבטיח שיפור רב.

נ.ב, בקשר למשחקים, יכול מאוד להיות שזה בגלל ההתחממות של המעבד, שגורמת לכך שהוא מוריד במהירותו, אך לדעתי הסיכוי הגדול יותר הוא כרטיס מסך חלש/RAM איטי.. באיזה משחקים זה קרה לך? ציין גם את כמות ומהירות הזיכרון הפנימי, ואת דגם הכרטיס מסך שלך..

פורסם

אם אתה רוצה מקור כח חיצוני אפשר לקחת חשמל מ... יוו ברח לי השם :P חיישן אולי? נו זה שנותן 12V... מתאן של פלאפון או של כל דבר אחר שצריך שנאי (אולי זאת המילה?) כדי להגיע ל12V.

וזה בדיוק טוב למאוורר

פורסם
  • מחבר

יש לי מאוורר אחד נוסף שהוא בצד האחורי של המארז והוא מוציא אוויר כמובן.

הכרטיס מסך שלי הוא Radeon 9700 pro ככה שלא נראה לי... וזה קורה לי בכל משחק כמעט עכשיו בקיץ.

אז אתם אומרים לי שאין בעיה שאני אפצל מהמאוורר הזה למאוורר נוסף וככה הלאה?

זה כבר פיצול בין התוסף מתח לכרטיס חשמל ולהארדיסק...

ויש לי ספק 300 וואט ג'נרי לא משהו מיוחד במינו...

פורסם

תהייה אם מארז פתוח. שים משחה טרמית על המעבד. תראה אם הסינק בכלל מחובר טוב ללוח אמא. נסה להוריד טמפרטורות כמה שיותר. ואז תראה אם עדיין יש לך את התקיעות

פורסם

Baaah!.. שני אנשים עם אותה בעיה שני תראדים : P הנה תקרא :

מממ.. אני חושב שזאת שיש בעיה במעבר החום בין המעבד להיטסינק, כלומר החתיכת אלומיניום שיש לך על

המעבד שיש עליה את המאוורר לא עובדת כראוי, ואין מוליכות בשביל שתהיה מוליכות בין ההיטסינק (האלומיניום שמעביר את החום)

למעבד צריכה להיות משחה טרמית, או פד טרמי שמגיע בד"ב יחד עם המעבד והוא נחות בהרבה מהמשחה (ממגוון סיבות.... )

מה שאתה צריך לעשות זה :

א' לוודאות שהבעיה אכן בטרמוקונדקציה (נשמע חכם לא ? ::) ;D) אולי המאוורר דפוק..

ב' אני מציע לך לקנות משחה טרמית ואז להחליף אותה במה שיש לך שם (תמיד טוב להחליף את מה שיש לך שם, אני בספק אם

שמו לך משהו כמו Arctic Silver.. וגם ישאר לך לדברים אחרים (כמו כרטיס מסך ואולי עוד מחשב גשר צפוני וכו'..)

(ע"י פתיחת המחשב.. * אל תפחד ותעשה הכל בזהירות בלי יותר מדי כוח ויהיה בסדר ! * אתה מוציא את ההיטסינק עם מברג ע"י השענה שלו

על אחד הקליפסים, ועם קצת לחץ (ממש טיפה !! אם לא אתה תשבור את המעבד !) זה יוצא החוצה, אתה מחליף את המשחה ואתה תראה כבר.. )

הנה פה אתה יכול לקנות משחה טרמית http://www.pch.co.il/docs/pi-1632223971.htm (אני חושב שאין להם במלאי כרגע (תתקשר ותשאל) אז תבדוק גם כאן :http://www.zigzag2000.co.il )

הנה המדריך כאן באתר : http://www.hwzone.co.il/guides.php?file=as_apllying

ובהצלחה !! אולי גם תצליח לעשות איזה Overclock נחמד ! ;)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים