עבור לתוכן

חיבור טלויזיה לרמקולים לצורך שיפור איכות שמיעת מוזיקה

Featured Replies

פורסם

היי,

נכנסתי לבית חדש עם הכנה ל-5 רמוקלים, יש לי טלויזיה עם קודי לצורך בעיקר שמיעת מוזיקה.

אני מעוניין לשפר את איכות המוזיקה שאני שומע מתוך המערכת הזו.

השאלה שלי היא מאוד כללית לצורך הבנת משהו מאוד בסיסי תחילה  -

במידה ואני מתקין מה שנוהגים לקרוא לו  "מערכת קולנוע ביתית" הכוללת רסיבר + 5.1 רמקולים - האם זה יהיה אופטימי לצורך שמיעת מוזיקה? או שקונפיגורציה כזאת טובה רק/בעיקר לסרטים/סדרות?

פורסם

רסיבר קולנוע ביתי מחברה טובה , ודגם לא פשוט אלא קצת יותר גבוה  יעשה מוזיקה מצוין ללא שום בעיה 
וזה יהיה עדיף למי שרואה גם סרטים שיהיה לו יותר נוח אלא אם מראש אתה אתה מסתפק בשתי ערוצים אז עדיף מגבר סטיראו וזה די והותר לסאונד טוב .
מי שמעדיף מגבר סטיראו יעודי ,  זה יותר מי שתחום הסטיראו חשוב לו  , ולא מוכן לקחת פשרות ולהשקיע  בתחום . אז מעדיף לסטיראו מגבר סטיראו .

פורסם

מבחינת איכות קול הדבר הכי חשוב לפני רסיבר או מגבר כזה או אחר  זה הרמקולים ובעיקר שני הקדמיים.

מוסיקה מוקלטת ברובה בסטריאו כלומר לשני רמקולים, אלא אם מדובר על צפיה בהופעות על dvd או משהו כזה. הרבה ממערכות ה-5.1 מורכבות מרמקולים קטנים שלא מסוגלים להפיק את טווח התדרים המלא הנדרש למוסיקה. אם על רמקולים כאלה מדובר אז זה לא אידיאלי.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לכם - שאלת המשך.

האם ניתן יהיה לשמוע את קבצי ה-MP3 המשודרים מהקודי על חמשת הרמקולים או רק על שניים מהם?

פורסם

בדרך כלל ברסיבר יש אפשרויות כאלו שלוקחת מוסיקה בשני ערוצים ומנסות לעשות הדמיה של 5 ערוצים בכל הרמקולים. זה די עניין של טעם אישי, לא כולם אוהבים את התוצאה. גם פה לרמקולים האחוריים יש תפקיד משני יחסית.

פורסם

כדאי להשקיע בשני הרמקולים הקדמיים, שישמשו להשמעת מוזיקה.

מנסיוני עם רמקולים מסוגים שונים שמעורבבים יחד במערכת 5.1 , השמעת מוזיקה מכל הרמקולים יחד נשמעת פחות טוב כי לאחוריים יש טווח פחות גדול אז הצליל נשמע אחרת שם.

אבל כמו שאמרו יש כאלה שאוהבים את זה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים