עבור לתוכן

הטמפרטורות האלו גבוהות מדי?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם יש לי בעיה מאז שקניתי את ה- R9800P

כשהמחשב במאמץ וחם בחוץ המסך כאילו מתכהה (נהיה חשוך יותר ) פתאום

וחשבתי בהתחלה אולי זה בגלל שהספק הוא 300W

אז קניתי 400W משהו טוב והבעיה עדיין בעינה

אז חשבתי אולי זה בגלל החום של המעבד

החום שלי במנוחה הוא:

CPU:51

MB:38

האם זה חם מדי?

מה עלי לעשות?

לקנות מארז חדש או אולי רק קירור למעבד???

פורסם

אתה יכול לתת יותר פרטים על המערכת שלך? (מעבד, לוח, מארז, הקירור הנוכחי...)

באופן כללי, זה טמפ' די גבוהות למעבד במנוחה, גם לפריסקוט (אם יש לך אותו...)

פורסם
  • מחבר

אז ככה:

AMD 2400+ XP

ASUS A7V8X

512 MB 3200 ELIXIR

SAPHIRE R9800PRO

CREATIVE SB LIVE 5.1 DIGITAL

120 GB 7200RPM WD

ALL ON WIN XP SP1

ד"א הספק שלי הוא של חברה לא ידועה יחסית כי דוד שלי (טכנאי מחשבים באזטק) נתן לי אותו והוא אמר שזה ספק סביר לא מהגרועים--400W

פורסם

אוקיי, הטמפ' גבוהות מאוד, למעבד זה גבוה ביותר, ללוח זה מאודדד! גבוה הוא לא אמור להיות בסביבה הזאת הוא אמור להסתובב בטמפ' כאלה במנוחה.

דאג לסידור כבלים, מריחת משחה מחדש (אם אתה יודע , אם לא אל תתעסק בכלל), למקם מאווררים חדשים כדי ליצור סירקולציה טובה ואם עדיין חם אז להחליף קירור למעבד.

כמו כן ספק הוא תמיד רכיב חשוב מאוד במערכת ומן הראוי שלא יהיה ג'נרי.

פורסם

גם לי יש את אותו מעבד , וגם ללא אוברקלוק , הוא עומד על כ50 מעלות והלוח על 35-38... , אז אל תספרו לו שטויות , ויש לי(יותר נכון לאח שלי) וולקנו 11+ , שנחשב לקירור סביר , ובמארז שלו יש שני מאוררים שמכניסים , אחד מוציא , ואחד על הכרטיס מסך(כולם 80ממ , כמובן שגם יש את הSF2 על המעבד) , והוולקנו עובד 24\7 על פול ספיד(4800RPM) זה עדיין לא יורד מתחת ל50מעלות...

חשוב לציין , שמסיבה כלשהיא , החדר של אח שלי הוא דיי סאונה , שאני שם מזגן על 22מעלות אז המעבד יורד ל46 והלוח לסביבות ה30... , והמארז סגור כמובן. , שהוא פתוח יש 42-45מעלות , מה שגורם לי לחשוב שאח שלי חייב מארז חדש.

עוד דבר שיכול להיות , זה שהחום שנפלט מכרטיס המסך , מגיע ישירות למעבד , כי המאורר של ה80ממ עליו ואת האוויר שהוא דחוף על הכרטיס הכרטיס מחזיר וזה כמובן אוויר חם מאוד , אז הוא עולה למעבד וזה כנראה מה שגורם לסינק להתחמם ובקיצור אין מה שיוציא את האוויר החם הזה חוץ מהמאורר מאחורה שלא מספיק להוציא את האוויר כי הSF2 מעיף אותו למקום אחר ומי יודע לאן זה ממשיך משם(כל המחשב חם , גם ההארדיסק על איזה 40-50מעלות) , כנראה שרק בחופש יהיה לי זמן לבדוק איזה קונפיגורציה הכי טובה למארז של אח שלי , עד אז , שיתבשל.

פורסם

לא כל כך קשור שיש לך את אותם טמפ', התנאי סביבה הם שונים הסטפינג מן הסתם שונה סביר להניח, מאווררים, משחה טרמית המון דברים שיכולים להשפיע.

בגדול הוא שאל אם הטמפ' הזאת היא סבירה ולא היא לא סבירה, אלא אם כן זה המעבדים הישנים יותר של AMD שנוטים להתחמם מאוד, מה שהוציא לAMD פעם שם של חברה שמייצרת מעבדים חמים ולכן אנשים רבים חששו מכך.

אבל בכל אופן , יש להימנע מטמפ' כזאת ולנסות לראות מה אפשר לעשות כדי להורידה.

פורסם

51 מעלות למעבד זה לא כזה קטלני לAMD ולא כל טמפ' גבוהה יחסית למעבדי אינטל רלוונטית לגביי AMD, אלו עדיין טמפ' סבירות .

כמה המעלות עולות במאמץ?

אני הבנתי שאתה מדבר על היתכהות המסך שלך, אולי הבעייה האמיתית שלך היא הכרטיס מסך שבאמת מתחמם ומחמם את כל המחשב שלך, כי לפי תאור בעייתך הבעיות התחילו שהוא נוסף למחשב שלך.

תשקול אולי להחליף לו קירור , כלומר לקנות אותו או להכין אותו בעזרת גופיי קירור שונים, ניתן לראות דוגמאות בגלריית המודינג.

פורסם
  • מחבר

יכול להיות שבגלל של-R9800 PRO יש חיבור של חשמל אז הוא צורך יותר חשמל ובגלל זה אין לי מספיק חשמל לשאר הדברים?

איך זה יכול להיות שהכרטיס לא בא אם קירור מספק מהמפעל??? ועוד לכרטיס יקר כזה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים