עבור לתוכן

הטענה נכונה של הלפטופ

Featured Replies

פורסם

אהלן חברים

קניתי מחשב נייד חדש (asus zenbook) ויש עליו תוכנה (my asus) של אסוס לניהול המחשב.

בתוכנה אפשר לנהל את ההטענה של המחשב וההמלצה שם היא להטעין את המחשב עד 80% (ההטענה תפסיק אוטומטית כאשר הסוללה תגיע לשם ולא תמשיך עד 100%).

ההמלצה נכונה? זה אמור לשמור על הסוללה ולגרום לה לאריכות ימים והזדקנות בשיבה טובה?

תודה רבה!

פורסם

ההמלצה מאד נכונה ואני שמח שסוף סוף שמו פיצ'ר כזה במקום שיצטרכו להחליף סוללה כל שנה.
רק קצת להרחבה ההמלצה הזאת נכונה לכל סוללת ליתיום איון כולל סוללות של רכבים חשמליים וטלפונים סלולריים(היא נכונה לרוב סוגי הסוללות, אבל לא רציתי להכליל בלי לחקור יותר לעומק).

פורסם

לא הייתי בונה על כל טקסי הוודו האלה.

סוללה מתה בחלוף הזמן כמו שבלון מתפוצץ בסופו של דבר.

ז.א.  אין מניעה  לעשות כן, אבל אל תתלה יותר מידי תקוות.

פורסם

מה ההודעה הלא קשורה הזאת?
גם אנחנו מתים עם הזמן, אבל אם תיסע 180 קמ"ש בתוך העיר כנראה שתמות קודם.
אני מציע לך לקרוא קצת על הכימיה של הסוללות האלו.

פורסם

טוב.

פורסם

הטענה היא בכללי נכונה. אבל חיי סוללה הם משתנה אקראי שרמת טעינה מקסימלית היא רק פרמטר אחד שמשפיע עליו, וכנראה לא המשמעותי ביותר.

בממוצע גישה כזו כנראה מאריכה את החיי הסוללה. אין שום וודאות ספציפית שזה יאריך את חיי הסוללה שלך.

בעבר, הייתי נוטה לא להמליץ על זה כי המשמעות היא שאתה מוותר תמיד על 20% מחיי הסוללה, כדי שהיא תאריך ימים. דווקא היום, כשלרוב המחשבים יש חיי סוללה הרבה יותר ארוכים מבעבר, ונדיר שפורקים סוללה מ100% ל0% ביום אחד - אני נוטה כן להמליץ.

פורסם

אני רק מתאם ציפיות ...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים