עבור לתוכן

טמפ' גבוהות במעבד.

Featured Replies

פורסם

היי מה קורה ? :)

הרבה זמן לא הגבתי פה... אז ככה :

יש לי AMD 64, וקיבלתי איתו מאורר למעבד Thermaltake Venus 12 שזה מאורר מצויין וחזק ביותר. בהתחלה שמתי אותו על הכי גבוהה זה עשה רעש של טרקטור, מעלות המעבד היו 35 שזה מצויי, ובהתחלה כשקיבלתי את המחשב שמתי אותו על האמצע אז הטמפ' היו 37-38. כל יום זה עולה לי במעלה אחת ואני לא יודע למה! היום המאורר היה על האמצע, שיחקתי CS והיה לי 45 מעלות ! שזה היה בהתחלה 40 גג במאמץ! אתמול היה לי 44, שלשום 43, היום 45. אני חושש שהמעבד ימשיך לעלות לי כל יום במעלה עד שהוא יתחמם מאוד... בבקשה נסו לעזור לי, אני לא יכול לשים את זה על הכי גבוהה יש רעש של טרקטור...

תודה.

עריכה : רציתי להגיד שיש לי מארז מצויין של TT שיש לו 4 מאוררים, למרות שיש שם גוש כבלים שדי מפריע לזרימת האויר המעבד לא צריך להיות מושפע כ''כ מזה...

פורסם

ומה הטמפ' בחוץ ?

אם מזג האויר מתחמם ברור שגם המעבד שלך יתחמם. 45 מעלות זה בטוח מאוד בשביל המעבד שלך.

פורסם

אני מציע שתפרק אותו ותמרח משחה תרמית מחדש

יכול להיות שהאופן מריחה לא היה שווה בכול החלקים.

ויש פה מדריך מעולה שמסביר איך עושים את זה

וגם אמירם צודק לחלוטין שיש קשר ישיר בין הטמפרטורה בחוץ ולמעבד

פורסם

גבר אין לך מה לדאוג פשוט קיץ עכשיו ומתחיל להיות חם...גם המעבד שלי הטמפ' שלו עלתה בצורה משמעותית....והאף איקס 5900 לא יורד מ50 מעלות...אין מה לעשות..זה ישראל...

אז אני חושב שאין לך מה לדאוג...אבל תיהיה עירני לשינויים משמעותיים

פורסם

אני מציע שתפרק אותו ותמרח משחה תרמית מחדש

יכול להיות שהאופן מריחה לא היה שווה בכול החלקים.

ויש פה מדריך מעולה שמסביר איך עושים את זה

וגם אמירם צודק לחלוטין שיש קשר ישיר בין הטמפרטורה בחוץ ולמעבד

זה שהוא ימרח משחה טרמית מחדש לא ישנה משמעותית , מה לעשות חם בארץ וזה גם משפיע על המחשבים.
פורסם

זה שהוא ימרח משחה טרמית מחדש לא ישנה משמעותית , מה לעשות חם בארץ וזה גם משפיע על המחשבים.

בהנחה והמשחה הטרמית לא מרוחה כראוי

זה יכול להשפיע מאוד משמעותית על החום של המעבד

כי אז לא יהיה מעבר של החום למאוורר והחוצה

ותאמין לי כשאני אומר כי התנסתי בבעיה כזו על בשרי

והיו לי גם את אותם הסיפטומים

פורסם

אל תצפה לירידה משמעותית במטמפ מריחה חוזרת של החומר הטרמי לא יוריד לך בצורה משמעותית שתספק אותך..

תעשה את כל מה שצריך להיות ברמה הבסיסית של זרימת אוויר טובה סידור חוטים ניקוי אבק במיוחד מהסינקים והמאוררים

יש לך אחלה מאורר, אם אתה לא בOC תשאר ככה אין לך מה לדאוג..

ודרך אגב צר לי לאכזב אותך, מארזי TT יפים אבל לא חזקים במיוחד בתחום הקירור...

פורסם

בהנחה והמשחה הטרמית לא מרוחה כראוי

זה יכול להשפיע מאוד משמעותית על החום של המעבד

כי אז לא יהיה מעבר של החום למאוורר והחוצה

ותאמין לי כשאני אומר כי התנסתי בבעיה כזו על בשרי

והיו לי גם את אותם הסיפטומים

ותאמין לי כשאני אומר שזה לא יוריד לו בצורה משמעותית , אני לא אומר שלא ינסה כי טוב לעשות לעשות את זה זה לרוב רק מועיל

אתה יודע מה נחכה שהוא ימרח מחדש ותראה מה הוא יגיד - שהשיפור קטן

ד.א - הטמפ' האלה לא גרועות במצב מזג האוויר של היום , אז לא צריך להילחץ כל כך...

פורסם

המחשב עובד היטב? לא קורס? לא מוציא שגיאות מוזרות?

אל תיגע ;)

פורסם

אחד העצות הכי מפגרות ששמעתי...

אם המחשב עובד טוב ולא מוציא שגיאות לא אומר שעדיף שלא יגע.. תמיד מומלץ לעשות את המקסימום (בגבול הטעם הטוב)

אופס הקטודה שלי עומדת ליפול, ביי ביי..

פורסם

עצה מפגרת?

מדידת הטמפרטורה של המעבד היא אחד הדברים הכי לא אמינים שקיימים וצריך להתייחס אליה בספקנות רבה.

כשיש בעיה של חום עודף, היא מלווה בסימפטומים של קריסת מחשב, שגיאות ביישומים וחוסר יציבות מופגן.

אם המחשב לא מראה את הסימפטומים האלה, אין סיבה ממשית להתעסק איתו.

פורסם

מה זאת אומרת לא אמין

בכמה הוא כבר יכול לזייף?

ואתה אומר אז שכול מי שמוריד פה טמפרטורה אחת, אחרי שהוא משקיע עושה את זה סתם

כי זה בעצם לא נכון/ מדוייק?

העצה שלי היא שבאמת תבדוק ממה נובעת הבעיה ותנסה לעבוד עליה

גם כי זה כיף :D

וגם בשביל בריאות המחשב שלך

כי אם המעבד יהיה בטמפרטורות גבוהות- הזמן חיים שלו יהיה קצר יותר

פורסם

בולשיט חוץ מלוח אחד (IS7-E) כל הבדיקות שעשיתי עם סנסור חיצוני הציגו בין חצי מעלה למעלה וחצי הבדל בלבד

פורסם

אצלי המדחום של המעבד מראה את הטמפ' בהפרש של 7+ מעלות...

אעניין הוא, שאם יודעים את הסטייה של המדידה, אפשר למדוד את הטמפ' בדיוק די גבוה. כל מה שצריכים לעשות זה למדוד את טמפ' החדר, להדליק את המחשב ולבדוק מיד בביוס את הטמפרטורה. המעבד לא מתחמם יותר ממעלה אחת יותר מטמפ' החדר מזה שהוא מעלה את הביוס (או משהו כזה...).

פורסם

שאתה מודד עם סנסור חיצוני אתה צריך לדעת איפה למקם אותו בדיוק בשביל שיביא לך תוצאות נכונות יש את הילדים ששמים את הסנסור בצידי ההיטסינק או בין הסנפירים וחושבים "יאאלה איזה לוח שקרן!"

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים