עבור לתוכן

אני חדש :) + מחשב חדש!

Featured Replies

פורסם

אז ככה,

קניתי:

AMD 2600+ Athalon XP

512 DDR 400Mhz Elixir

MB 2U400-A nForce 2 Ultra 400+MCP 266/333/400 Dual DDR

40 Giga 7200RPM Western Digital

זה פעם ראשונה שאני מרכיב מחשב אז לקחתי על עצמי את האתגר.

ההרכבה הלכה חלק, ידעתי לאן נכנס כל חלק.

אחר כך, הלוח זיהה מעבד פחות טוב ממה שיש לי, אז חבר אמר לי שאמור להיות ג'מפר ליד היזכרונות לשחק איתו, לא היה ג'מפר אז הוא הדריך אותי לעלות בביוס את ה-FSB מ-100 (מוגדר כברירת מחדל) ל-133Mhz אבל עדיין לא זיהה את המעבד הנכון, העלתי ל-166Mhz ועובד :}

עכשיו נמשיך,

התקנתי אקס פי הכל עבר טוב וחלק ופתאום Blue Screen והמערכת כל פעם קרסה, התקנתי שוב אותו דבר, התקנתי עוד הפעם - אותו דבר.

חבר שלי אמר לי שיש לי בעיה בחומרה וכנראה בזיכרון, אז התקנתי שוב הסתכלתי ב-CPUZ (למכירים), וראיתי שהזכרונות פעולים על 200Mhz... מסתבר שהלוח עשה להם OC על דעת עצמו כברירת מחדל, הם היו על יחס 5:6!!!

בקיצור הורדתי אותם ל-1:1 כי אני לא יכול כל חמש דקות Blue Screen.

ועכשיו הכל יציב.

תמונות מ-CPUZ:

1.jpg

2.jpg

3.jpg

עכשיו, יש לי את האיברור הבא:

http://pch.co.il/docs/pd-141595694.htm

וב-Speed Fan הוא לא מראה טמפ' מדוייקות הוא כל הזמן קופץ ל- מינוס 8 מעלות, 34 מעלות, 54 וזה עניין של שניות, כך שזה 100% לא מדיוק.

דרך הביוס ראיתי שהמעבד פעול לו בשקט על 34-38 מעלות.

אז מה שבעצם רציתי לשאול... לאן אני יכול להגיע עם OC, לכמה להגיע? לכמה להרים את ה-FSB לכמה להרים את הזיכרון? מה כדאי לקנות לפני שאני מתחיל לבצע OC?

תודה!

פורסם

אני לא מתפלא שעוד לא הגיבו לך.. אחרי שקוראים את כל המגילה הזאת מתעייפים והולכים לישון

בקיצור בשארית כוחותי אני ינסה לענות לך, הטמפ שלך טובות פחות או יותר זה קירור ברמה דיי נמוכה אבל לא נורא

לפני OC אתה צריך לדאוג לזרימת אוויר טובה, מספיק מאוררי מכניסים\מוציאים, סידור חוטי בלה בלה בלה כל מה שצריך

תוריד את התוכנה uAmdTool שתדע איפה אתה עומד בOC מבחינת מהירות מקבילה למעבדים אחרים מאותה הסדרה

כמו שהעלת את הFSB מ100 ל166 אתה צריך להמשיך להעלות

תקפיד להעלות בקפיצות קטנות, כל פעם לדאוג לטמפ וליציבות המערכת (בדיקה של 6 שעות ע"י התוכנה PRIME95 - חשוב מאוד!)

אל תסתמך על זה שהכל פועל חלק אז זה בסדר, אתה חייב לבצע את ה6 שעות מאמץ...

מבחינת חומרה.. לא יודע עד כמה הזכרונות שלך יעמדו באוברקלוק אז אני ממליץ לשחק עם היחסים שלהם (1:1) להשאר תמיד על סביבת 400MHZ

ברגע שתגיע למצב שלא עברת 6 שעות מאמץ המערכת לא יציבה.. פה אתה יכול לחזור אלינו ושוב נדריך אותך או שתלמד פחות או יותר מה עושים ותנסה לפעול לפי זה..

עקרונית שרכיב מעבד את היציבות שלו בגלל אוברקלוקינג מוסיפים לו קצת מתח.. מעט ובהדרגתיות

עכשיו.. הוספת מתח מקפיצה את הטמפ, לאומת העלת הבאס שמעלה מעט יחסית

אז פה אתה צריך לשמור.. לא מומלץ להגיע למתח גבוה עם קירור סטוק

אתה מתחיל מ 1.65 וולט בסטוק תן לעצמך גבול נגיד 1.77 שלא תעבור אותו כי מפה זה כבר דיי הרבה לאוברקלוק ראשוני...

זה מחשב שאתה אוהב רק עכשיו קנית עלה לא מעט כסף ולא תרצה לאבד אותו, אני ממליץ לקנות פאנל עם חיישן ותצוגה חיצונית לשמירה על טמפ נונ-סטופ, אפילו הזולים ביותר היו טובים כל עוד באים ממותג טוב (TT \ COOLERMASTER \ VANTEC וכו..)

עוד משהו?

פורסם
  • מחבר

שלום לך, Vatos-Locos.

תודה רבה על התגובה, וכן זה יצא קצת ארוך, אחרי הכל המחשב הראשון שאני מרכיב וקצת התלהבתי ממנו :).

יש לי על המארז מד טמפרטורה עם כבל ששמים מתחת לקירור של המעבד וזה מראה את הטמפרטורה המדוייקת שלו, אבל הקירור הנוכחי שלי לא מאפשר לי לשים את זה.

הבדיקת טמפרטורה היחידה ואמינה שאני יכול לבדוק דרכה את הטמפרטורה היא הביוס, מכוון שבתוכנה SpeedFan הטפרטורות קופצות ויורדות בשניות (ככה שאני מתאר לעצמי שזה לא אמין... אין מצב שהמעבד יהיה 36 מעלות ובשניות ירד למינוס 6 מעלות ויחזור ל-54).

לגבי העלת FSB, כשאני מעלה את ה-FSB המחשב מזהה מעבד חזק יותר, אך אני מעוניין שהמחשב יזהה את אותו מעבד AMD 2600+ רק יעלה לו את ה-MHz... האם זה אפשרי?

לגבי הקירור - מה אתה ממליץ בתקציב של 150 ש"ח (הכבלים מסודרים בקרוב העלה תמונה).

פורסם

משקיעים בקירור רק שכבר אין יותר ברירות, עקרונית המלצה שלי בטווח מחירים הזה, וולקנו12 או אקסטרים 3 באחד...

בכל מקרה אם הליבה תופסת את רוב תחתית הסינק ולא משאירה מקום לחיישן אתה יכול להרכיב אותו בחלק התחתון של המעבד (בריבוע הריק ללא הפינים) ולהשחיל בזהירות את ה"רגליים" של החיישן בין הרגליים של המעבד (במידה והחוטים מספיק דקים שלא יעקמו את רגלי המעבד)

עקרונית הוינדוס מזהה מעבד אחר רק שהנתונים מתאימים לו

לדוגמא אצלי מזהה בארטון 2500 עד שאני מגיע לבאס 200 ואז הוא מזוהה בתור בארטון 3200 (הגיע לנקודה שהנתונים זהים למעבד אחר)

כל עוד הביצועים שלך עולים זה לא משנה איזה מעבד הוא מזהה

פורסם
  • מחבר

העלתי את ה-FSB ל-Mhz174 אני רץ עכשיו על (המעבד) 2000Mhz.

אני מפחד לעלות :-[

הוא על טמפרטורה של 32 מעלות (בית ממוזג).

כדאי לעלות היום FSB ל-180Mhz?

ולגבי הזכרונות, אני לא ממש הבנתי מה זה תזמונים לדוגמא 2-2-2-6 מה זה אומר?

אממ... המעבד כרגע עובד על מטח של - 1.648 v זה בסדר? צריך לעלות?

פורסם

1.65 זה מתח נמוך אם תוגבל תוכל להעלות עד ל 1.77 תשתדל לא לעבור את המתח הזה אני אישית לא ממליץ כל כך

בכל מקרה הטמפ בסדר גמור, אל תעלה את הבאס עד שתיהיה בטוח בזה.. אל תעשה דברים בלי להרגיש מוכן

מניסיון אני אומר שאת האובר הראשון שלי עשיתי שהייתי לחוץ.. כל 2 שניות חזרתי לפורום לשלוח הודעה

כל צפצוף ששמעתי (גם אם זה מהמשאיות בחוץ) הפחיד אותי

תקח הכל באיזי תבין שאם תיהיה זהיר (מבחינת יציבות\טמפ) תלך שלב שלב.. לא יקרה שום דבר רע

גם אם המחשב לא ידלק אז מאפסים את הביוס לא ביג דיל..

פורסם
  • מחבר

אוקי תודה :)

לגבי התזמונים... מה זה תזמונים לזיכרון? 2-2-2-6? ???

פורסם

תיזמונים, בעיקרון כמה שיותר נמוך יותר טוב.

2-2-2-6 זאת הקונפיגורציה נראה לי הכי טובה חוץ מ2-2-2-5 אבל בעיקרון רק הזיכרון הhigh end עומדים בהם והם די יקרים, אבל תלוי אולי עם קצת מזל ועם מתח מעט גבוה אפשר לעשות אבל קשה לי לאמין.

כל כל פנים לכמה שאתה לא מוריד תריד ממטסט86 לבדיקת הזיכרון לשגיאות וכדומה.

פורסם
  • מחבר

כיצד אני בודק איזה תזמונים יש לי?

(דר"א תודה :})

פורסם

CPUZ

כתוב לך בתמונה השלישית 2.5-3-3-7 זה רגיל כמו לרוב האנשים אין עם זה בעיה

דרך אגב ששמת את זה על 1:1 הוא עובד כפול מהFSB למשל אם אתה על 167 אתה עובד עם זכרונות 333 במקום 400 במקור

פורסם
  • מחבר

אוקי תודה :]

אמממ... לאט לאט אני אעלה אותו ל-200 :)

פורסם

לא מבטיח לך שהוא יגיע לבאס 200 (אבל סיכוי דיי גדול) תיהיה זהיר עם הטמפ ויציבות ואל תגזים עם המתח

פורסם
  • מחבר

העלתי FSB ל-180 ואני מאושר :)

בינתיים המעבד פועל במנוחה על 32 מעלות, במאמץ 42 :-*

פורסם

טמפרטורות מעולות

פורסם
  • מחבר

תודה וזה ממש מוזר... כי בעבר היה לי P4 1.7 בלי OC הוא היה 35 מעלות ובמאמץ הגיע ל50 :-X

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים