עבור לתוכן

ציוני בגרות - עתודה

Featured Replies

פורסם

לאלה מאתנו שהולכים לעתודה (או שוקלים ללכת) וקיבלו מדבקות אדומות על מחברות הבחינה:

איפה אני רואה את הציונים של הבגרויות (שנבדקות מהר)?

פורסם

את הציונים תראה רק כשיתפרסמו כל הציונים, זה שאתה מיועד לעתודה אומר שהבחינות נבדקות מהר יותר והציונים מועברים מהר יותר לגורמים הרלוונטיים (הצבא).

פורסם

מה יותר חשוב כדי להתקבל לעתודה: ציוני בגרות גבוהים או ציון פסיכומטרי גבוה?

פורסם

ראשית, חובה לעשות מבחן פסיכומטרי בכלל כדי להיות מועמד לעתודה. שנית, גם ציוני הבגרות וגם הציון הפסיכומטרי צריכים להיות גבוהים *מאוד* כדי להתקבל לפקולטות הפופולריות (מדעי המחשב, רפואה, כמעט כל הפקולטות בטכניון וכו') ואם אתה רוצה ללמוד מקצוע פחות פופולרי, לא בטוח שהצבא יאשר את זה גם אם הציונים שלך יהיו מספיק גבוהים כדי להתקבל אליו.

קח בחשבון שהדרישות מעתודאים הן גבוהות בהרבה מהדרישות ממועמדים רגילים למוסדות אקדמאיים גם כי מספר המקומות לעתודאים בכל פקולטה מוגבל ע"י המוסד האקדמי וגם כי הצבא רוצה רק את הטובים ביותר.

פורסם

מזה המדבקות האדומות?

פורסם

מה יותר חשוב לעתודה הממוצע הכללי של הגרויות או ממוצע של מקצועות מסוימים??

פורסם

המדבקות האדומות הן מדבקות שמדביקים על מחברות בחינת בגרות של מועמדים לעתודה כדי שהבחינה תבדק מהר והציונים יגיעו לעתודה מוקדם.

לעתודה לא כל כך חשוב ממוצע הבגרויות, מה שיותר חשוב זה הסכם.

הסכם הוא ציון המורכב מבחינת הפסיכומטרי ומציוני הבגרויות, כאשר על מקצועות מסויימים יש בונוסים מיוחדים.

לדוגמא בטכניון המשקל של מתמטיקה 5 הוא כמו 10 יחידות לימוד, על פיזיקה מקבלים 30 אחוז בונוס ועוד...

כדי לחשב את הסכם שלך אתה יכול להכנס לאתר של המוסדר אליו אתה רוצה להרשם ושם בדר"כ יש מערכת אליה אתה מזין את הציונים שלך והיא מוציאה לך את הסכם.

פורסם

ובאיזה כיתה מקבלים את המדבקות האלה על הטפסים?? בי"ב או שכבר בי"א

פורסם

ברור שרק ב-י"ב

הרי הצבא הוא אחרי י"ב והצבא צריך לקבל את הציונים מוקדם כדי להחליט אם אתה מתאים או לא.

ב-י"א אין לך שום קשר לצבא.

• 1 שנה מאוחר יותר...
פורסם

אבל זה לא קריטי. אני בתהליכי קבלה לעתודה האקדמית ולא הדביקו לי מדבקות אדומות על המחברות. כמובן שאיך ששמעתי שיש כזה דבר (מדבקות אדומות) התקשרתי למדור העתודה בצבא בחשש גדול שמא הלך עלי, אבל הם אמרו שזה לא משנה ואפשר להתסדר גם בלי זה. לא יודע איך, אבל הבנתי שזה לא כ"כ חשוב, אחרי הכל.

פורסם

מלך ידידי, יש לך וואחד לאג

Sikamikanico התגייס כבר, לצוללות אם אני לא טועה

פורסם

:-[ אה, אופס, אתה צודק מוח אפלולי, זה יוני 2004 :-[ (לא משהו הסמיילי המתבייש הזה ;)).

עשיתי חיפוש בפורום על עתודה בגלל שאני עדיין מתלבט וראיתי את זה - גם ראיתי שיוני, אז זה עדיין אקטואלי, לא? :) רק חבל ש-2005 עכשיו.

פורסם

ROFL מוח אפלולי נשמע טוב.

איך הם יוצרים קשר? או שאני אליהם? ואם יש לי כבר תואר, אילו ציונים הם מעדיפים, והאם אני צריך לעשות פסיכומטרי(לא עשיתי עדיין ואני לא יעשה אלא אם יקרה משהו)?

פורסם

פאק איזו הקפצה

פורסם

חחח לא שמתי לב בכלל בעצמי.. ולא הבנתי על מה הוא מדבר 2004. חשבתי שהוא מדבר על השנה בה הוא התגייס או הצטרף לשם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים