עבור לתוכן

בניית מחשב עד 7000

Featured Replies

פורסם

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך?

עד 7000, אפשר קצת חריגה (אני לא כזה סגור על מחירים)

2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה?

מיועד למשחקים, לא מתכוון להריץ את המשחקים הכי טובים ב4K אבל להיות מסוגל לשחק משחקים חדשים באיכות טובה. משחקים לדוגמא crysis 3, dark souls 3.

3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)?

לא

4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה)

לא יודע עד כמה הרכיבים האלה רלוונטים היום אבל יש לי:

SAMSUNG HD103SJ 1tb , Crucial CT128M4SSD2  sata ssd 128 gb, tx650 psu, 16 gb  ram ddr3 וגם כמה מאווררים.

אבל אני צריך ssd עם יותר מקום למערכת הפעלה ומשחקים, לא יודע אם הספק כוח באמת שווה להשאיר, ואם אני מבין נכון זכרון ddr3 ישן מדי כדי להיות רלוונטי נכון?

5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 

חשוב.

6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'?

אין הגבלה על הגודל, עדיף בלי אורות.

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?

windows 10 ואולי גם הרכבה, עוד לא סגור על זה (תלוי כמה זה מוסיף למחיר.

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים.

אין העדפה לחנות אבל שמעתי ביקורות רעות על TMS אז אולי עדיף שלא. גר בתל אביב.

9. מתי מתוכננת קניית המחשב (רצוי מאוד לבקש מפרט מועד קצר מעת הקניה)?

לא מוגבל, אבל מעוניין לקנות בקרוב.

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן בנוגע ליציאות וחיבורים (לדוג' USB Type-C או FireWire) או ביצוע אוברקלוקינג?

אין

11. האם ישנו ציוד היקפי קיים שיחובר? אם כן, איזה? (תחנת עגינה אם מחשבים ניידים \ מסך כזה או אחר)

מסך מקלדת ומסך.

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות:

אני לא כזה מבין בעסק  אז קצת שאלות:

- משתלם לקנות חלקים בנפרד מחנויות שונות בחו"ל וכו או שזה לא יצא משתלם בגלל כאב ראש או מכס?

- אשמח לבניה שיהיה אפשר לשדרג בעתיד בקלות בלי לבנות מחדש.

- יש סיבה לקנות את הלוח אם הכי חדש כדי שלא יהיה לא רלוונטי בעתיד הקרוב ואני אצתרך לבנות מחשב חדש? וכמה זמן לוח אם נשאר רלוונטי בממוצע?

תודה מראש!

פורסם

באיזה רזולוציה אתה משחק? לא בטוח שצריך מחשב ב7000 שח.

אם אתה לא מתכוון להרכיב בעצמך את המחשב ורוצה אחריות על מחשב קומפלט, עדיף לקנות פה בארץ את כל המחשב.

מהחלקים שרשמת אולי הספק כוח יכול להיות רלוונטי אבל מי יודע בן כמה הוא ובכנות הייתי מוכר ביד2 את המחשב שיש לך קומפלט ומחזיר חלק מההשקעה. אולי קח איתך את הSSD הקטנצ'יק הזה, סתם שיהיה.

לגבי אופק שדרוג אין ממש שום דבר שאפשר לקנות כרגע שייתן לך את זה. הפלטפורמה הנוכחית (תושבת של הלוח אם) של AMD תוחלף בדור הבא, של אינטל בטח אחרי הדור הבא. בפעם הבאה שתרצה לשדרג את המחשב גם סביר להניח שהזכרון הסטנדרטי יהיה DDR5, היום 4.

פורסם
  • מחבר

דוגרי לשחק ברזולוציה 1080 בממוצע 80 fps ואני יהיה שמח.

פורסם

מעבד: 999 ₪ - SIX Core i5 10600KF 4.1Ghz-4.8Ghz Comet Lake S1200 Tray
קירור אוויר למעבד: 156 ₪ - Be quiet! PURE ROCK
לוח אם: 489 ₪ - ASUS TUF B460 GAMING
זכרון: 281 ₪ - XPG 16G (2X8G) DDR4 3000Mhz CL16 GAMMIX D10 BLACK
כרטיס מסך: 2265 ₪ - * חדש * - GIGABYTE GeForce RTX3060Ti 8G D6 Up To 1665Mhz EAGLE
דיסק קשיח: 509 ₪ -  WD Blue 1T SN550 NVMe  R/W Up To 2400 / 1950MB/s 5 Year Warranty
ספק כוח: 456 ₪ - Antec 750W HCG-750M 80+ GOLD Full Modular High Current Gamer
מארז: 322 ₪ - * חדש * - Phanteks Eclipse P300 AIR Tempered Glass Black
גוף קרור למארז: 80 ₪ - Arctic F12 120mm (כמות: 2)

מחיר סופי: למזומן / העברה בנקאית: 5557 ₪ 
לאשראי: עד 12 תשלומים 5668 ₪ או עד 36 תשלומים 5779 ₪

יעשה את העבודה.

אפשרות נוספת להשקיע קצת יותר ברייזן 5600X, מהיר יותר אבל גם יקר יותר. לשיקולך.

מעבד: 1435 ₪ - * חדש * - AMD Six Core Ryzen 5 5600X Up To 4.6Ghz AM4 BOX
קירור אוויר למעבד: 156 ₪ - Be quiet! PURE ROCK
לוח אם: 634 ₪ - ASUS PRIME B550-PLUS
זכרון: 339 ₪ - * מבצע * - 16G (2x8G) XPG DDR4 3600Mhz CL18 GAMMIX D30 BLACK
כרטיס מסך: 2265 ₪ - * חדש * - GIGABYTE GeForce RTX3060Ti 8G D6 Up To 1665Mhz EAGLE
דיסק קשיח: 509 ₪ -  WD Blue 1T SN550 NVMe  R/W Up To 2400 / 1950MB/s 5 Year Warranty
ספק כוח: 456 ₪ - Antec 750W HCG-750M 80+ GOLD Full Modular High Current Gamer
מארז: 322 ₪ - * חדש * - Phanteks Eclipse P300 AIR Tempered Glass Black
גוף קרור למארז: 80 ₪ - Arctic F12 120mm (כמות: 2)

מחיר סופי: למזומן / העברה בנקאית: 6196 ₪ 
לאשראי: עד 12 תשלומים 6319 ₪ או עד 36 תשלומים 6443 ₪

שני המפרטים מSTARTPC.

פורסם
  • מחבר

דבר ראשון תודה רבה!

קצת שאלות:

1. אם אני רוצה להשקיע עוד קצת לא עדיף מעבד יותר טוב של intel? הבנתי שזה יותר מתאים לבניות מחשבי גיימינג (תקן אותי אם אני טועה)

2. ואם בעתיד או עכשיו אני ארצה לשדרג אז פשוט לבחור gpu או cpu יותר טוב וכל רכיב יותר טוב אמור להתאים ללוח אם נכון?

פורסם
ציטוט של rone

דבר ראשון תודה רבה!

קצת שאלות:

1. אם אני רוצה להשקיע עוד קצת לא עדיף מעבד יותר טוב של intel? הבנתי שזה יותר מתאים לבניות מחשבי גיימינג (תקן אותי אם אני טועה)

2. ואם בעתיד או עכשיו אני ארצה לשדרג אז פשוט לבחור gpu או cpu יותר טוב וכל רכיב יותר טוב אמור להתאים ללוח אם נכון?

1. ה5600X מהיר יותר גם מהi7 הנוכחי ועולה אותו דבר. לצורכי גיימינג חבל על הכסף בלקנות i7. הi5 גם כמובן איטי יותר אבל משתלם יותר, לכן הצעתי 2 מפרטים ואמרתי שזה לשיקולך. שניהם בכל מקרה יענו על הצרכים שלך בקלות.

2. כמו שאמרתי בהודעה הראשונה - לא. דור הבא של AMD לא יתאים ללוח האם שיש במפרט, דור הבא של אינטל כן אבל זה שאחריו כבר לא. אין לוח אם שאפשר לקנות היום שמציע אופק שדרוג כמה שנים קדימה. עם כרטיס מסך לא תהיה בעיה.

פורסם
  • מחבר

לגבי השאלה השנייה כניראה שלא הייתי ברור,

הבנתי שבעתיד תהיה בעיה אבל עכשיו עדיין יש הרבה cpu's וgpu's יותר טובים מהמפרט שנתת, שאם עוד כמה שנים ארצה לשדרג אוכל בקלות לקנות cpu או gpu מהדור הנוכחי (יותר טוב ממה שיש לי) ולשדרג את הביצועים.

זב נכון?

פורסם

אם הולכים על אינטל ואתה חושב שתרצה לשדרג את המעבד לi7/i9 בעתיד, כדאי לקחת לוח אם Z490 מתקדם יותר. הGIGABYTE Z490 UD זול ומספיק טוב.

במפרט AMD הלוח אם בסדר.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, תודה רבה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים