עבור לתוכן

קידוח חור למאורר בעזרת מקדחה

Featured Replies

פורסם

היי,

אני מאוד רוצה במארז הישן שלי להוסיף מאוררים ובשביל לקדוח הבנתי שצריך כוס קידוח או דרמל,

כהכלתי להום סנטר ושאלתי על כוס קדוח אמרו שזה עניין של 100-200 ש"ח והם לא בטוחים שיש להם בשביל מתכת.

ובקשר לדרמל שוב פשוט לא רציתי לבזבז 200-300 שקל.

אז אני עושה את החורים עם המקדחה שלי ופשוט אין לי שום ניסיון בקידוח, התכנון שלי זה לקדוח הרבה הרבה חורים של 5ס"מ בצורת עיגול ומסביב לעשות את 4 החורים לברגים.

אני לא יודע מה הגודל שצריך בשביל החור של הברגים, 4,5,6ס"מ? מה הגודל הסטנדרטי לבורג של מאורר?

הקטע זה שאין לי בכלל ניסיון ואני לא יודע איזה כלי עזר צריך, איך לקדוח, הכוונה אם צריך מגן לעיניים? או משהו דומה?

משום שזה רק חורים קטנים אני חושב שזה לא צריך להיות יותר מדי קשה אני צודק?

יש לי מארז ישן שמזמן אין בו שימוש ואני רוצה לעשות עליו את הניסויים לפני שאני נוגע במארז עצמו - כך שיש לי איפה לנסות..

יש לי מקדחה 550 WAT של חברת SKILL משהו סטנדרטי ביותר, יש שמה קופסא עם ראשי קידוח בעלי קוטר של 5,6 ו8 ס"מ ויש שלושה סוגים - אני משער שזה בשביל לקדוח בחומרים שונים הבעיה שזה כתוב בגרמנית, אם מישהו במקרה יודע לתרגם את זה אני יודה לו:

STAHL STEIN HOLTZ

(אגב אני רק משער שזה גרמנית חח אל תתפסו אותי במילה)

אגב אם יש איזה מדריך לקידוח זה יהיה מצוין.

תודה

פורסם

תשמע אם יש לך את הכסף לקנות דרמל אז זה יהיה מצויין כי תוכל לעשות איתו המון דברים ;)

אבל אם אתה רוצה בכל זאת לקדוח הרבה חורים , אז תצטרך אחר כך לשייף את זה כדי שיצא חלק..

אני לא חושב שצריך מגן לעניים בשביל זה כי זה לא מעיף חלקים.

וגודל החור תעשה פשוט לפי איך שנראה גודל הבורג :)

פורסם

עצה לקידוח במתכת בכלל: לפני הקידוח, קח פטיש ומסמר\ בורג\ כל דבר מתכתי חד אחר ותעשה שקעים קטנים במקומות שבהם אתה רוצה לקדוח- זה ימנע מהמקדח "לרקוד" לך על כל המשטח ויצא לך חור יפה ובפחות מאמץ... וכשאתה קודח, העיקר שהידיים שלך יהיו יציבות. לא צריך ללחוץ יותר מידי ולא לפחד מהוויברציות... (יו........ כמה שזה נשמע לא לעניין ;D)

לגבי הגדלים: אני משער שהתכוונת למ"מ... הגודל של בורג סטנדרטי למאורר זה 3 מ"מ, אתה יכול לבדוק את זה אם תצמיד את המקדח לחור ותראה אם הוא בערך באותו גודל (קצת, אבל קצת, יותר קטן... כדי שלבורג תהייה אחיזה טובה... מקסימום תקדח שוב עם מקדח גדול יותר!)

לגבי החור: אתה יכול לנסות מספריים למתכת... תצתרך לעשות חור אחד ואת שאר העבוד תעשה עם המספריים האלה... אני חושב שהם זולים יותר המכוס...

פורסם

קודם כל רק שנבהיר מדובר בחורי קידוח בקוטר של 3,4,5, מ"מ. אם זה היה בס"מ היית צריך משהו תעשייתי ;)

קיצר, עיקרון העבודה שתיארת הוא מאוד פשוט, אבל הוא ארוך ומייגע ויש יותר סיכוי שמשהו ישתבש בדרך.

זה שיש לך מארז נסיון זה מעולה. תשרטט לך עיגול בקוטר של המאוורר שאתה רוצה לשים ואז תעבור ככה על החורים. זה ממש ארוך, אבל זה יחסוך לך את הכמה מאות שקלים האלה (נראה לי דוקא שתתיאש באמצע ותיסע לחנות לקנות דרמל...)

פורסם
  • מחבר

תודה על העצות, אני ינסה על המארז שלא בשימוש שיש לי ויראה איך זה הולך.

אין סכנה לעשות את זה בלי משקפי הגנה או משהו כזה?

ואם מישהו יודע לתרגם לי את מה שביקשתי.. או שאני יתאר לכם את הראשים ותגידו לי לפי זה:

יש ראשים שחורים שבקצה שלהם יש מין שפיץ נורא חד, מין חוד כזה.

יש ראשים בצבע כסף שבסוף שלהם יש מין כזה ראש שטוח, כאילו כמ מין פטיש כזה.

ויש ראשי שהם שחורים והסוף שלהם הוא פשוט בלי משהו מיוחד, פשוט נגמר במין שפיץ קטן קטן קטן ולא חדש.

פורסם

קח את השחורים עם הקצה החד.

אתה לא צריך משקפי הגנה אם אתה תקדח בצורה רגועה ויציבה. אם תתחיל להישתגע יכולה לעוף נסורת... העיקר שתקדח במאונך למשטח...

פורסם
  • מחבר

תודה רבה :)

פורסם

המילים שכתבתה אם גם לי ראים בגרמנית.

הכל מיקרה בדקתי במילון באינטרנט ולא מצאתי את הפירושים.

תנזה להישתמש במילון של hotmail

פורסם

STAHL = Steel = פלדה

STEIN = Stone = אבן

HOLTZ לא ידוע, אני מניח שזה עץ או שזה שם החברה...

פורסם

אחי, אל תעשה את אותה הטעות שאני עשיתי, עדיף לך לקנות דרמל ולחסוך לעצמך צרות.

אני גם כמוך, אין לי דרמל ולא יכולתי לעשות חור גדול למאוורר. יש לי מקדח כוס, אבל אין כוס שמתאימה למאוורר 120MM. אז אני עשיתי את מה שאתה רוצה לעשות: לקדוח כל מיני חורים קטנים. מצאתי לזה שתי חסרונות שממש מעיקים:

1) המאוורר ישאב פחות אוויר, וכך יאבד קצת מהיעילות שלו.

2) הלדים של המאוורר יפגעו לך כל הזמן בברזל שמולם, שכן הרי לא הסרת את הברזל שמולם (שאותו היית אמור להסיר עם דרמל, החור). זה יעשה לך כל מיני רעשים ממש, ממש מעצבנים. אני משתגע פה בגללם.

אז בקיצור, לא ממליץ לך לעשות חורים קטנים במקום חור גדול.

שמע, התקשרתי היום ל-6 סניפים של הום סנטר, ובכולם אמרו לי שיהיה מבצע בקרוב שדרמל יעלה רק 100 ש"ח.

אני מחכה למבצע הזה וקונה דרמל רק ב-100 ש"ח.

יש אפילו עכשיו, סניף הום סנטר בנתניה שכבר מוכר דרמלים ב-100 ש"ח, אבל הם חסרים אצלו במלאי (משתמש פה בפורום סיפר לי על זה).

אז גם לך כדאי לחכות למבצע הזה, ולקנות דרמל בזול.

פורסם
  • מחבר

נראה לי שלא הבנת מה הכוונה שלי..

אני יראה לך בתמונות:

3.jpg

4.jpg

התמונות נלקחו מ http://metku.net/index.html

הבנתה מה כוונה בהרבה חורים קטנים?

אבל בקשר לדרמל נראה לי מעולה מה שאתה אומר, בכל מקרה אני רק רוצה לנסות בינתיים על המארז הישן שלי..

אני חושב שבאמת אני יחכה עד שיגיע המבצע שאמרת ויקנה דרמל.

אגב המבצע זה על דרמל מקורי? או של חברה אחרת?

פורסם

אההה, גם אני רציתי לעשות את מה שאתה רוצה לעשות אבל זה מאוד מאוד קשה. המקדח כל הזמן מחליק, ולוקח הרבה מאוד זמן לקדוח את החורים.

ובנוגע לדרמל, המבצע יהיה על הדרמל של WOLF, שלפי מה ששמעתי הוא טוב ואין איתו שום בעיה (חוץ מהראשים שבאים איתו).

והמבצע יהיה במהלך החודשיים האלה.

פורסם

המקדח כל הזמן מחליק, ולוקח הרבה מאוד זמן לקדוח את החורים.

דווקא לא בהכרח: אם תעשה מה ש-I.G הציע (לדפוק קצת עם סיכה או משהו לפני שקודחים) המקדח לא יזוז.

וזמן-זה שאלה של כישורים ומקדח מתאים.....

פורסם
  • מחבר

ניסיתי לקדוח וויתרתי,

זה בלתי אפשרי הוא פשוט לא קודח, הוא שורט אותו ועושה איזה בור קטן זה הכל.

זה לא רציני בכלל ועוד לחשוב שרציתי לעשות הרבה כאלה זה עניין של שעות.

בקיצור אני מחכה למבצע של הדרמל

פורסם

אחי, אם אתה תראה שיצא מבצע הדרמל אתה יכול להגיד לי בבקשה כדי שאני לא אפספס אותו?

יצא שהוא יוצא בערך לחמש ימים וזהו (אם הוא לא ייחטף מרוב שהוא זול).

ד"א: שלחתי לך הודעה לפרטי לגביי החיתוך, תתעלם ממנה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים