עבור לתוכן

מחשב לגיימינג ולימודים 4500 שח גמיש

Featured Replies

פורסם

הקדמה קצרה: המחשב ישמש בעיקר ליישומים מרובים (אינטרנט קבצים וכו) אבל ישמש גם מידי פעם לגיימינג בעיקר למשחקים שיצאו כבר אבל צריך להיות מסוגל להחזיק משחקים שיצאו גם בשנה שנתיים הקרובים, כאשר כרגע אני משתמש במסך ברזולוציה של 1920x1080 ב1080p ומתכוון להשתדרג בעתיד הקרוב (אולי אפילו יחד עם הרכישה של מחשב זה) למסך טיפה יותר גדול (באזור 23-24 אינץ בערך) של 1440p (בתקציב נפרד)

המחשב עצמו ילך איתי בערך 7 שנים לעתיד, אני כנראה אשדרג בעתיד את הכרטיס מסך ולכן זה רכיב פחות קריטי עבורי, מה שבעיקר חשוב לי זה מעבד חזק, 32gb RAM, SSD למערכת הפעלה וסך הזיכרון הכולל במערכת בערך באזור 2-2.5 טרה. כמובן שהרוב יהיה בכונן קשיח מסיבות של תקציב

אני לא יודע אם הדרישות שלי הן ריאליסטיות לתקציב שנתתי לא התעסקתי בזה שנים, במידת הצורך מוזמנים להעיר ולתקן

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך?

קשה להגדיר מירבי כי זה תלוי בהרבה שיקולים שאני מציין למטה ולא ברור לי אם הדרישות שלי הן ריאליסטיות בכלל, כעיקרון הכיוון הוא של 4500 בהערכה גסה אפשר להוסיף עוד כמה מאות בשביל רכיבים שיצדיקו את עצמם

2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה?

מה שרשמתי בהקדמה

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)?

מתוכנן לעתיד רכישה של מסך לפי מה שרשמתי בהקדמה, במידה וכרטיסי מסך חדשים שיוצאים היום לא מגיעים עם יציאת DVI אני אצטרך לקנות מסך יחד עם המחשב, בתקציב נפרד של בערך אלף שקל. לפי המפרט שרשמתי בהקדמה

4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה)

לא לכלול כונן דיסקים במחשב

5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב?

מאוד, המחשב קרוב למיטה שלי והוא ישאר לפעול בלילה לא מעט, החשיבות היא לא רק במובן של כמה זה שקט ברגע שזה יצא מהחנות אלא בעיקר בעמידות לשחיקה, המחשב יעבוד המון המון שעות מידי יום ולפעמים ימים שלמים ברציפות ובסוף אם המאווררים נשחקים ומתחילים להרעיש זה בעיה, יותר חשוב העמידות לאורך זמן מאשר רמת השקט ברגע שזה רק יצא מהחנות חדש דנדש

6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'?

לא פצפון ולא full tower. אין צורך בנורות RGB

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?

צריך ווינדוס 10. לא יודע מה ההבדל בין הגרסאות השונות אבל שיספיק לצרכים שלי ובעיקר מאוד חשוב לי לחפור שם בהגדרות ולנטרל את הטלמטריה של מיקרוסופט כמה שאפשר. בחיים לא הייתי עובר מווינדוס 7 אם זה עוד היה מתאים לצרכים שלי היום, לצערי זה כבר מיושן בהרבה מובנים. הרכבה בחנות

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים.

החנות צריכה להיות בבאר שבע, רצוי שתהיה פתוחה אחרי השעה 5 כדי שאוכל לאסוף את המחשב אחרי שאסיים לעבוד

9. מתי מתוכננת קניית המחשב (רצוי מאוד לבקש מפרט במועד קצר מעת הקניה)?

בהקדם האפשרי, אפילו כמעט מיידי. אם יש סיבה טובה לחכות אז אפשר למרוח את זה עד חודש מהיום, אבל כעיקרון בהקדם

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן בנוגע ליציאות וחיבורים (לדוג' USB Type-C או FireWire)?

אם עדיין מייצרים כרטיסי מסך עם יציאת DVI זה טוב כי המסך הנוכחי שלי לא מתחבר לhdmi ואני הייתי מעדיף לחכות קצת עם הקניית מסך

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב?

כן כפי שרשמתי בהקדמה, הכרטיס מסך ישודרג בעתיד. אבל שאר הרכיבים צריכים להחזיק ברמה סבירה בערך 7 שנים לעתיד, אולי קצת פחות

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות:

אודה לכם אם תציאו לי מספר מארזים שונים שמתאימים לתקציב ולדרישות שאוכל לבחור מביניהם מה הכי נראה לי בעין

פורסם

חכה חודש ליציאה של הכרטיסים החדשים של נוידיה.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של Moon-Mage

חכה חודש ליציאה של הכרטיסים החדשים של נוידיה.

המתנה של חודש זה הרבה בשבילי בנסיבות שלי, עד כמה זה חשוב/ ישפיע עלי?

פורסם

20-30% ביצועים לפי הערכות.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של Moon-Mage

20-30% ביצועים לפי הערכות.

זה לא בהכרח משפיע עלי יותר מידי כי כרגע אני לא משחק משהו כבד מידי, בעתיד בכל מקרה אני מתכוון להשתדרג. אגב יש הבדל בין השקעה בעוד חודש לבין שזה כבר זמין לרכישה בישראל בעוד חודש גם צריך לשלוח את זה מהיצרן לכאן, והשאלה היא האם תהיה הוזלה בדורות הישנים יותר באופן מיידי. לא בטוח שהתקציב שלי מאפשר לי לקנות הכי חדש

אם אפשר אשמח שנתחיל ממפרט שמתאים לרכישה מיידית, ואחרי זה נתלבט ונראה

פורסם

אי אפשר להבטיח שעוד חודש יהיה זמינים על המדף הדגמים החדשים של נוידיה, היו השקות שלמחרת היה כבר מלאי בחנויות מחכה אבל הרבה פעמים זה לא המצב. בהתחשב בבעיות האספקה והמצב בעולם אני מנחש שהסיכוי לזה כרגע הוא נמוך.

עוד דבר לקחת בחשבון זה שבדרך כלל מתחילים עם הדגמים היקרים (2000 שקל ומעלה) ולפעמים לוקח עוד כמה חודשים עד שמציגים את הדגמים הזולים יותר. לא בטח שמה שיציגו עכשיו רלוונטי לתקציב שלך בהתחשב בזה שנשמע שאתה מעדיף להשקיע במעבד ובשאר המערכת.

עוד עשרה ימים בראשון לחודש כנראה שתהיה ההכרזה הרשמית ואז נוכל להיות יותר חכמים.

פורסם
  • מחבר

בדקתי כל מיני מפרטים ברשת וקצת עשיתי להם התאמות לצרכים שלי (32 גיגה ראם במקום 16 וכו) ובנתיים אני רואה שמבחינת תקציב אני בכלל לא בכיוון, זאת אומרת אם הייתי חי בחול הייתי תופר את זה ב4.5 - 5 אלף בארץ יצא לי איזה 7.5 בTMS ואיזה 8.5 באייבורי

נעזרתי באתרים האלה למי שתוהה, אשמח להערות במידה והם לא טובים

https://www.logicalincrements.com/

https://pcpartpicker.com/

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים