עבור לתוכן

בניית מארז חדש

Featured Replies

פורסם

(התלבטתי קשות באיזה פורום לשים את זה, אם צריך תעבירו)

אז ככה:

אני מתכנן לבנות מארז חדש למחשב...

בתחלה חשבתי לבנות מחתיכות של מארזים ישנים אבל זה לא יוצא יפה..(מניסיון)...

אחרי זה חשבתי לבנות מפרספקס אבל גם את זה לא אהבתי....

אחר כך חשבתי לבנות מעץ, אבל הוא לא מוליך חום מספיק טוב, אז פחדתי שהמחשב יתחמם יותר מדי....

ובסוף החלטתי לבנות מ...זכוכית!

אז יש לי כמה שאלות:

1. עד כמה זכוכית מוליכה חום טוב? ביחס לפח? יותר? פחות? הרבה פחות? הרבה יותר?

2. עד כמה קל\קשה לעבוד עם זכוכית? אפשר לחתוך עם דרמל? מסור? מקדחה?

יש לי הרבה כלים, (אבא ואמT שיפוצניקים חובבים) השאלה היא עד כמה זה מסובך......

ואם יש עוד חסרונות בשימוש בזכוכית לבניית מארז, אשמח לשמוע... :P

תודה.. :)

פורסם

ממש אבל ממש לא הייתי הולך על זה!!....

קודם כל אולי הזכוכית מוליכה חום טוב אבל היא כבדה מאוד!

וזה שביר ביותר כמו שאתה יודע...קיצר הייתי מחפש רעיון אחר ;)

פורסם

אם יש לו את הכלים המתאימים והוא יודע מה הוא עושה אז למה לא...

נכון שהמארז יהיה שביר יותר אבל אם זה רק בשביל היופי והוא לא הולך להזיז אותו ממקום למקום אז לא תהיה בעיה

אתה רק צריך להיזהר כשאתה חותך זכוכית כי היא עלולה להיסדק אבל אם יש לך את הכלים המתאימים אז בכיף ותעלה תמונות :)

פורסם

לא הייתי ממליץ

זכוכית היא לא רק שבירה, אלא זה גם כאב ראש לעבוד איתה.

ואם אתה כבר הולך על מארז שקוף, למה לא פרספקס?

פורסם
  • מחבר

בגלל ש:

א. פרספקס נשרט בקלות.

ב. פרספקס לא נראה שקןף ו"נקי" כמו זכוכית

ג. תכננתי לעשות את הצדדים עם מראות ורק את ה"מכסה"(למארז תהיה צורה של DVD, כלומר שוכב לא עומד) שקוף לגמרי.

אבל הבעיה של שבירות הזכוכית טיפה מדאיגה אותי. (משקל ממש לא מטריד אותי, אז זה לא שיקול פה..)

וזכוכית כפולה היא יקרה מדי...

אני יעשה חושבים, בינתיים ההתלבטות היא בין הזכוכית לפרספקס כאשר אני נוטה לכיוון הזכוכית.

אם למישהו יש עוד הצעות או עוד שיקולים בנוגע לחומרים שהצעתי, מוזמן לעזור...

תודה.. :)

פורסם

לא עושים מארז מזכוכית!

-כבד מאוד!

-שביר מאוד!

-מסוכן מאוד!

לא כדאי פשוט!

פורסם

הייתי מציע לך לקחת כבסיס מארז בלי דלתות ופאנל קדמי, אם עשוי טוב זה יכול להראות לא פחות טוב והרבה פחות כאב ראש כי קשה מאוד לעבוד עם זכוכית.

פורסם

בגלל ש:

א. פרספקס נשרט בקלות.

א. הוא לא אלא אם כן תשרוט אותו ;)

ב. אין הבדלים כל כך משמעותיים

אז זאת החלטה שלך: 1, סיכויים שהמארז ישבר ואז יקרו דברים לא יפים :-X

2, שתראה קצת פחות "שקוף ונקי"...

;)

פורסם

בגלל ש:

א. פרספקס נשרט בקלות.

ג. תכננתי לעשות את הצדדים עם מראות ורק את ה"מכסה"(למארז תהיה צורה של DVD, כלומר שוכב לא עומד) שקוף לגמרי.

א. גם זכוכית

ב. תלוי איזה פרספקס אתה לוקח

עזוב אותך מזכוכית אין לזה כמעט יתרונות ויש לזה המון, המון חסרונות.

אם אתה ממש לחוץ על מארז שקוף, לך על פרספקס.

פורסם

פותח הת'רד צודק בזה שפרספקט נשרט וזכוכית בכלל לא, אבל זה עדיין לא אומר שזה שווה את המאמץ. זכוכית היא אחד החומרים הקשים ביותר!

תחשבו מה יקרה אם תקחו מפתח ושרטו אתו חזק כמה שאתם יכולים קו אחד על החומר, עם זכוכית ישאר סימן עדין שיראה רק באור, עם פרספקט תהיה כזאת שריטה שאתם לא מאמינים.

פורסם

לעומת זאת זכוכית היא חומר לא גמיש בכלל היא ישר נשברת.

פורסם

פותח הת'רד צודק בזה שפרספקט נשרט וזכוכית בכלל לא, אבל זה עדיין לא אומר שזה שווה את המאמץ. זכוכית היא אחד החומרים הקשים ביותר!

תחשבו מה יקרה אם תקחו מפתח ושרטו אתו חזק כמה שאתם יכולים קו אחד על החומר, עם זכוכית ישאר סימן עדין שיראה רק באור, עם פרספקט תהיה כזאת שריטה שאתם לא מאמינים.

למה לעזאזל שמישהו יקח מפתח וישרוט אותו?...בכל אופן זה שהפרספקס נשרט בקלות באותה מידה גם הזכוכית נשברת בקלות...
פורסם
  • מחבר

ב. תלוי איזה פרספקס אתה לוקח

מה זאת אומרת? יש סוגים של פרספקס? אם כן איזה אני צריך, מאיפה אני משיג וכמה צריך לעלות?

הייתי מציע לך לקחת כבסיס מארז בלי דלתות ופאנל קדמי, אם עשוי טוב זה יכול להראות לא פחות טוב והרבה פחות כאב ראש כי קשה מאוד לעבוד עם זכוכית.

זה ממש לא מתאים למידות (שאמורות להיות רוחב 43.5 ס"מ סטנדרטי ל DVD\VCR\AMP כדי שייראה חלק אינטגרלי מהמערכת קולנוע ביתית [Yamaha RX-V800 Gold, Toshiba SD1300 Gold] וגובה באיזור ה 10-13 ס"מ (רוחב מארז מחשב חורג בהרבה, ולחתוך אותו זה מסובך).

מבחינת עומק אני פחת מוגבל....

פורסם

שיט, עשיתי בטעות "אחורה" ו"קדימה" בדפדפן ונמחקה לי התגובה - נו שוין, נכתוב שוב...

למה לעזאזל שמישהו יקח מפתח וישרוט אותו?...בכל אופן זה שהפרספקס נשרט בקלות באותה מידה גם הזכוכית נשברת בקלות...

חחח, זה כמו להגיד למה מרסקים מכונית חדשה במבחנים ריסוק לבדיקת בטיחות. יש מלא דרכים שמארז יכול להשרט בהן, וכשהוא שקוף אז שריטה מבחוץ = שריטה מבפנים. קל לדמיין את ההשפעה של העברת מפתח בחוזקה על גבי חומרים, כי זה מוכר לנו מהיום יום.

זה ממש לא מתאים למידות (שאמורות להיות רוחב 43.5 ס"מ סטנדרטי ל DVD\VCR\AMP כדי שייראה חלק אינטגרלי מהמערכת קולנוע ביתית [Yamaha RX-V800 Gold, Toshiba SD1300 Gold] וגובה באיזור ה 10-13 ס"מ (רוחב מארז מחשב חורג בהרבה, ולחתוך אותו זה מסובך).

מבחינת עומק אני פחת מוגבל....

המידות האלה מגבילות, אבל זה אתגר! בשביל המעבד יכול להיות שתצטרך היט סינק בתקן 1U שזה אומר היט סינק דק שלא תופס הרבה מקום לגובה (גם אפשר פתרון מבוסס Heatpipes או סתם היט סינק לא מפלצתי) כדי שלא יפריע לזרימת האויר. הבעייה הכי גדולה זה הכרטיס מסך שיחד עם הלוח אם, החיבור AGP ו2 הצדדים של המארז לא יכנס ל10-13 ס"מ. ONBORD אני לא יודע אם כל כך טוב כי אתה צריך TVOUT איכותי בשביל המע' בידור, אם מישהו מכיר לוח שיש לו יציאת SVIDEO רצינית שיגיד, כי זה מעניין לא רק למקרה הזה. לSFFים יש פתרון בקשר לכרטיס מסך ככה שהם שמים אותו על הצד, תסתכל על תמונות של SFFים מבפנים ותבדוק אם אפשר ליישם את זה על לוח אם רגיל.

מה שיכול לעזור לך בכל הסיפור הזה זה לקחת ממארז את החלק שהלוח אם מתחבר אליו ואפשר לנתק אותו בקלות כדי לטפל בלוח אם (קיים מארזים מאיכות בינונית+).

אם אתה רוצה את זה למע' בידור אני חייב להמליץ על הXBOX עם צ'יפ. ב$200 אתה מקבל את כל היתרונות שמחשב שמחובר לטלויזיה יכול לתת בממשק ממש נוח וגם XBOX! כל ההעברה של הקבצי מדיה למכשיר (אחרי ששדרגת לו את ההארד דיסק) נעשת ע"י את'רנט 10/100, סרטים ותוכניות HDTV שהורדת רואים כמו די וי די (ואין HDTV בארץ, אז תתכונן להלם). אם אתה רוצה דברים כמו מעבד תמלילים וגלישה באינטנט כנראה שתצטרך להתקין לינוקס (מסובך חושילינג) או להשתמש בשולחני.

אל תשכח לשים פיקס (PICS) של כל מה שאתה עושה אם זה מצליח ואם לאו - את הנסיון. יהיה נחמד לראות גם את המערכות בערימה - הדי וי די, הוידיו, הרסיבר וטרמינל.

פורסם

מה זאת אומרת? יש סוגים של פרספקס? אם כן איזה אני צריך, מאיפה אני משיג וכמה צריך לעלות?

לא בדיוק, אבל אם אתה לוקח פרספקס באיכות נורמלית (זתומרת קונה ולא מרים משהו מהרחוב), הוא יהיה שקוף כמו זכוכית.

אבל עזוב אותך מזכוכית!!!

זה החומר הכי מגעיל כמעט לעבוד איתו!!

אפילו אם נעזוב את כל החסרונות של שביר, כבד וכו', אתה יודע איזה כאב ראש זה להתחיל לחתוך זכוכית? ועוד ליצור צורה שתתאים למארז?

אלא אם כן אתה קונה פלטות מוכנות, אבל גם אז לך תמצא מי שיעשה לך דברים שמתאימים למארז, וגם אם כן אז זה מן הסתם יעלה די הרבה.

יש המון דרכים אחרות לעצב מארז שישב יפה בסלון....

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים