עבור לתוכן

האם מחירי הזכרונות איי פעם יירדו?

Featured Replies

פורסם

נכון לחודשים האחרונים היו מחירי הזכרונות במגמת עלייה, לדוגמא:

Geil Value 3200 /400Mhz 512 RAM Golden עלה פעם 528 והיום 670 (פחות או יותר....)

השאלה שלי היא אם איי פעם יחזרו המחירים להיות כמו מקודם????

תודה ^_^

פורסם

בהחלט

זה הכל ספקולציות של ביקוש והיצע

פורסם

לא יודע מה איתך , בKSP יש ADATA PC3200 512MB ב520שקל... , זה ממש מעט יחסית לזיכרונות אחרים , והם זיכרונות מעולים , גם באוברקלוק(אני לא יתפלא אם תצליח להגיע איתם לבאס של 250...)

פורסם

קצת הגזמת לא? אם כל הכבוד לזיכרון הזה ומגיע לו, אבל 250 לזיכרון של 200 ממש לא נראה לי אולי 230 ככה, יותר? אני בספק.

אבל בכל אופן הם מעולים פשוט נותנים תמורה מעולה לכסף.

פורסם

לא , לא הגזמתי , ראיתי מישהו שהגיע איתם לבאס של 268 עם מתח 3.0V...

ככה שבמתח מקורי(2.8) ל250 לדעתי הם מגיעים(אני מדבר על גירסאת הPC3200 400MHZ)

פורסם

דווקא ישנם הרבה דעות שגורסות שמחירי הזיכרון לא הולכים לרדת,

מפני שהחברות מנסות לשמור על רמת מחיר סבירה שתגרום להם לרווח מספק.

לכן הם מייצרות מלכתחילה כמות קטנה יחסית ומוכרים אותה ברווח גדול יחסית.

פורסם

אולי זה מה שהם רוצים שיקרה אבל בהיסטוריה של הזיכרונות היו תנודות לכאן ולשם, ממחיר אפסי ועד מחירי שחיטה.

פורסם

בטווח הארוך בוודאי שמחירי הזכרון יורדים.

(אני זוכר ששילמתי $30 למגה-בייט כשקניתי 32MB עבור ה- P90 שלי בשנת 1995).

מצד שני קניתי לפני בערך שנתיים 256MB SDRAM PC133 DIMM במחיר 128 ש"ח והיום הייתי מת לקבל זכרון במחיר כזה מכל סוג שהוא.

לגבי DDR אני לא חושב שהמחיר יירד בהרבה, כי הוא בסוף חייו כמוצר.

יצרני הזכרון רוצים למקסם (להביא למקסימום) את רווחיהם, שזה אומר רווח ליחידה כפול מספר יחידות שנמכרות.

הבעייה היא שמרגע שמחליטים על קצב ייצור ופתיחת מפעלי יצור ועד שמוכרים בפועל עובר הרבה זמן ואז יכולים להיות שני מצבים לא נעימים:

תכננת קצב ייצור מסוים והביקוש גבוה בהרבה - המחיר קופץ ואתה מרוויח, אבל אם היית מייצר יותר, הרווח הכולל היה גבוה יותר.

תכננת קצב ייצור מסוים והביקוש נמוך בהרבה - המחיר נופל ואתה עלול להפסיד.

בכל רגע נתון יש לרוב 3 טכנולוגיות בשוק:

הדור הקודם, הדור הנוכחי, והדור הבא.

הדור הקודם יקר מעט מהדור הנוכחי כי הוא נמכר מעט יותר.

הדור הנוכחי הוא הכי זול כי הוא נמכ בכמויות.

הדור הבא יקר מאד כי הוא חדש מאד וקונים אותו רק "משוגעים" שמוכנים לשלם כל מחיר.

כיום מדובר על SDRAM בתור הדור הקודם, DDR-400 כדור הנוכחי ו- DDR2 כדור הבא (ניתן לקנות בחו"ל לא כאן).

תןך חצי שנה עד שנה, DDR2 יכנס לשוק באופן מסיבי ואז המחיר שלו יירד לרמות סבירות הרבה יותר.

מכיון שהוא מראש מיוצר בטכנולוגיה יותר חדשה, הרכיבים יהיו גדולים יותר, ונראה בשוק DIMMים של 1GB ו-2GB מ-8 רכיבים (לא כמו ב- DDR ש- DIMM 1GB עשוי מ-16 רכיבים והוא יקר). כשזה יקרה, תראו שהמחיר לגיגה-בייט יהיה זול יותר ב- DDR2 מאשר DDR. (כי מחיר הרכיבים פרופורציונלי לשטח שלהם, ואם לרכיב החדש אותו שטח כמו לישן, רק הוא מכיל פי 2 ביטים, הוא יעלה בטווח הארוך בערך אותו דבר).

כמובן, שבניגוד למוצרי מחשבים אחרים, יהיו תנודות ביניים במחירים, אבל זו ההתנהגות הצפויה בגדול.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים