עבור לתוכן

חוות דעת | מחשב לשרטוט ועריכה

Featured Replies

פורסם

אהלן חברים,

אז אחרי שסיימנו עם צרה אחת (הילד), עכשיו צריך לדאוג למחשב שישמש לעבודה של האישה.

אשמח לעזרתכם בעיקר בבחירת כרטיס מסך ראוי ו2 מסכים שיתאימו למשימות. נודע לי גם בפוסט אחר שכתבתי שסדרה חדשה עתידה לצאת ולשנות את כללי המשחק בתחום, אבל כל תאריך יעד שסומן הופרך וכרגע לא ידוע מה הצפי לרכישת קצה בחנות.

אם מדובר בחודש-חודשיים, להערכתי שווה לחכות עם הרכישה כי מדובר על פערים גדולים מאוד בין הדורות (מעבר לשיקול הכלכלי של לחתוך בחצי את העלות של הכרטיס במידה ונקנה כרגע)

בכל אופן, חדל קשקשת. אצרף לכם את המפרט החלקי שלי נכון לעכשיו, 

מעבד: 2250 ₪ - AMD 12 Core Ryzen 9 3900X 4.6Ghz AM4 BOX
קירור אוויר למעבד: 139 ₪ - * חדש * - ANTEC C400 Glacial White
לוח אם: 875 ₪ - GIGABYTE X570 GAMING X AM4
זכרון: 658 ₪ - * מבצע * - XPG 16G DDR4 3200Mhz CL16 GAMMIX D10 RED (כמות: 2)
דיסק קשיח: 747 ₪ - XPG 1T S11 PRO PCIE GEN3X4 M.2 2280 HEATSINK RED
ספק כוח: 399 ₪ - * מבצע * - Antec 650W HCG-650M 80+ GOLD Full Modular High Current Gamer
מארז: 362 ₪ - * חדש * - Antec NX800

מחיר סופי: למזומן / העברה בנקאית: 5430 

** הערות:

- סביר שיש רכיבים לא תואמים, אינני מומחה בתחום והרכבתי לפי הידע החלקי שרכשתי עד כה - כל רכיב נתון לשינוי

- לא ידעתי איזה כרטיס מסך לשייך - לכן השארתי ריק

- מארז - סביר שלא מתאים או שיש חלופות טובות יותר, נוסף מטעמי אוורור וסירקולציה טובה (לדעתי)

- מסכים - במידה ושני מסכים לא נכנסים בתקציב הנוכחי, נתפשר על מסך אחד ונוסיף עוד אחד בהמשך

שימושים:

המחשב ישמש כפי שצויין בכותרת למטרות עסקיות. כרגע יישב בבית בחדר נפרד כך שאין מניעה שיהיה רועש.

תוכנות - Autocad, Sketchup, Vray, Lumion, 3Dmax, Revit

ידוע לי שבתוכנות השרטוט אין דרישות גבוהות מדי - הבעיה היא בעיקר בתחום הרינדור וההדמיות, שם נדרש מחשב (או לפחות מעבד גרפי וזכרון) חזק

תקציב - 8-9K. במידה והדרישות שלי לא עולות בקנה אחד עם התקציב, תיתכן גמישות קלה

תודה רבה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים