עבור לתוכן

LEDs;עוצמות צבעים גדלים וסוגים.

Featured Replies

פורסם

היי לכולם,אחרי שראיתי את העבודות היפות שלכם באתר רציתי גם להוסיף למחשב תאורה קטנה מלדים.

אני קונה היום בצהריים כמה רכיבים לפרויקט שלי באלקטרוניקה אז אני חשבתי למה לא לקנות כמה לדים,הלדים שאני משתמש בדרך כלל הם כאלו שעולים כמה אגורות ובעלות עוצמה שבקושי מאירות את עצמם אתם בטח מכירים אותם...

אז איזה גודל כדאי לקנות (3mm 5mm)?

איזה צבעים מוכרים (אני מכיר רק לבן אדום כחול צהוב וירוק {וסגול אם נותים להם מתח של מעל 5 וולט ::)})?

איזה עוצמה היא חזקה יחסית (לפי מה שהבנתי 3000mcd ומעלה זה חזק)?

וסוגים (ראיתי באתר אחד שיש מסוג גרניום שעלו ל 6 שקל כל אחת,די יקר אבל אם זה חזק ומרוכז אז אולי זה שווה את זה)?

תודה על ההעזרה,אני בטוח שזה יעזור לאלו שיעשו חיפוש על לדים בעתיד.

פורסם

היי לכולם,אחרי שראיתי את העבודות היפות שלכם באתר רציתי גם להוסיף למחשב תאורה קטנה מלדים.

אני קונה היום בצהריים כמה רכיבים לפרויקט שלי באלקטרוניקה אז אני חשבתי למה לא לקנות כמה לדים,הלדים שאני משתמש בדרך כלל הם כאלו שעולים כמה אגורות ובעלות עוצמה שבקושי מאירות את עצמם אתם בטח מכירים אותם...

אז איזה גודל כדאי לקנות (3mm 5mm)?

איזה צבעים מוכרים (אני מכיר רק לבן אדום כחול צהוב וירוק {וסגול אם נותים להם מתח של מעל 5 וולט ::)})?

איזה עוצמה היא חזקה יחסית (לפי מה שהבנתי 3000mcd ומעלה זה חזק)?

וסוגים (ראיתי באתר אחד שיש מסוג גרניום שעלו ל 6 שקל כל אחת,די יקר אבל אם זה חזק ומרוכז אז אולי זה שווה את זה)?

תודה על ההעזרה,אני בטוח שזה יעזור לאלו שיעשו חיפוש על לדים בעתיד.

גם אני מצטרף לשאלה

כי אני עומד לבנות השבוע גוף תאורה למחשב, ואני רוצה שהגוף יאיר חזק (ולא באור חלש שבקושי רואים אותו).

פורסם

1. את הגודל אתה קובע עפ"י הצורך שלך... להיכן הלדים צריכים להיכנס... בד"כ אגב לדים קטנים יותר ממוקדים יותר, אז תלוי גם בפיזור האור לו אתה זקוק...

2. צבעים - קיימים לדים לכל הצבעים כמעט אותם אתה מסוגל לדמיין - לא את כולם קל להשיג, אתה יכול להעיף מבט ב www.arihav.com או www.lsdiodes.com ע"מ לקבל מושג...

3. כעקרון כל מה שמעל 1.5 (או 2.5 אני כבר לא זוכר) קנדלה (=1500mcd) נחשב אולטרה ברייט. אני מעדיף לדים עם לפחות 3500mcd (או 3.5cd) למרות שכבר השתמשתי בפחותים וקיבלתי תוצאות משביעות רצון...

4. rofl - התכוונת גרמניום (סוג של חומר) ולא גרניום (סוג של צמח). רוב הלדים האולטרה ברייט היום עשויים משילוב כזה או אחר של חומרים בסגנון הזה (תוכל לקרוא על זה קצת יותר במדריך...) 6ש"ח - תלוי לאיזה עוצמה וצבע - יכול להיות מוגזם ויכול לא להיות מוגזם... (באופן כללי אני חושב שהמחירים בארץ ללדים הללו טיפה מוגזמים - שלא לדבר על גניבות של ממש עליהן אני שומע מדי פעם...) ועל כן יש בסטיקי המלצות על היכן כדאי לקנות (אני אישית מעדיף מחו"ל) - רמז - 2 הלינקים שנתתי בתחילה...

בהצלחה...

פורסם
  • מחבר

תודה רבה,סידרת לי הרבה דברים

וזה באמת גרמניום ולא גרניום ,איזה צמח זה גרניום? בטח רדיואקטיבי :P...

אשמח לקבל עוד תגובות,אני קונה בתחנה המרכזית הישנה בתל-אביב כי שם הכי נוח.

ושחכתי שאלה חשובה- יש סיכוי שאני אמצא לד אולטרה סגול uv שם?

עריכה:

הודעת ה 1000!!! :D!!!

פורסם

תודה רבה,סידרת לי הרבה דברים

וזה באמת גרמניום ולא גרניום ,איזה צמח זה גרניום? בטח רדיואקטיבי :P...

חח.... דווקא לא ממש... סתם צמח עציץ...

אשמח לקבל עוד תגובות,אני קונה בתחנה המרכזית הישנה בתל-אביב כי שם הכי נוח.

ושחכתי שאלה חשובה- יש סיכוי שאני אמצא לד אולטרה סגול uv שם?

די נדיר שתמצא לד UV בסתם חנות.... אבל לך תדע....

מקסימום תזמין מאחד הלינקים שאליינין נתן....

הודעת ה 1000!!!   :D!!!

מזל"ט...

פורסם

מבחינת המחיר, המבחר והנוחות אין על www.lsdiodes.com כי יש להם שם פשוט הכל והם גם יותר זולים מאריהב

(חוץ מלד אחד שהוא נראה לי האולטרה ברייט האדום שהוא יותר זול מ www.lsdiodes.com ב 10 גאגורות משהוא כזה).

המשלוח גם מאוד זול כי הם עושים משלוחים לישראל ב 2$ (אלא אם כן אתה קונה מעל מחיר מסויים ואז זה קופץ נראה לי ל4$).

בכל מקרה www.lsdiodes.com שווה בדיקה..

פורסם
  • מחבר

קניתי היום המון דברים שם בתחמה המרכזית אז בסוף קניתי 3 לדים כל אחד עלה 6 שקל,המוכר אמר לי שהם חזקים (אני מקווה שהוא צודק) אני אבדוק עם הספק החיצוני של את העוצמה שלהם,

שאלה חשובה,איזו עוצמה אסור לעבור כדי שהם לא ישרפו?

פורסם

תלוי איזה צבע של לד. בדרך כלל לאולטרא ברייט זה בין 3.5 ל-4 וולט בערך.

רצוי מאוד שלא לעבור את המתח הזה.

תסתכל על המדריך שתום כתב על לדים באתר

נדב

פורסם

קניתי היום המון דברים שם בתחמה המרכזית אז בסוף קניתי 3 לדים כל אחד עלה 6 שקל,המוכר אמר לי שהם חזקים (אני מקווה שהוא צודק) אני אבדוק עם הספק החיצוני של את העוצמה שלהם,

שאלה חשובה,איזו עוצמה אסור לעבור כדי שהם לא ישרפו?

חבל כי כל לד ב-www.lsdiodes.com עולה בממוצע 2.5 שקל כולל משלוח...

פורסם
  • מחבר

לפחות לא קניתי אצל הדובים ב 12 שקל לאחד,גנבים >:(

פורסם

לפחות לא קניתי אצל הדובים ב 12 שקל לאחד,גנבים >:(

צודק במאה אחוז שאני ראיתי את המחיר אני נגנבתי.

אני לא יתפלא אם הם קונים מ LSDIODS ומוכרים את זה לקהל הרחב...

פורסם
  • מחבר

איזה יופי,קניתי אחד לבן אחד אחד כחול ואחד צהוב כזקים מאד וגם בעלי אלומת אור מדוייקת. אני יחבר אותם מחר :)

פורסם

היי איפה קנית בתחנה המרכזית את הלדים תוכל לתת לי

כתובת אני בעמצע מודינג של פאן באס ואני מעוניין בלדים מסוג זה

ורציתי לשאול את כל חברי הפורום קראתי בפורום שיש לדים בעלי שני צבעים

שתלויים במתח שהם מקבלים איך קוראים להם ואיכן ניתן להשיג אותם באזור ת"א

תודה מראש מאיר

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים