עבור לתוכן

מחשב עושה ריסטרט ישר כשאני מדליק את המזגן

Featured Replies

פורסם

היי בזמן האחרון יש לי בעיות במחשב שהוא פשוט עושה ריסטרט בעצמו בלי שום מסך כחול ובלי שום דבר הוא כאילו נכבה ונדלק שוב פעם מחדש...
מה לא ניסיתי לעדכן דרייברים לבדוק מדריכים ביוטיוב מה לעשות שום דבר לא עזר...

נכנסתי לevent viewer וזה רשם לי את event 41 שזה בעקרון רושם שהמחשב לא נכבה כמו שצריך ועוד..

ואז היה רשום שם לבדוק את הPower שהמחשב שלי מקבל ובדקתי ביוטיוב לעומק וניסיתי לשנות הגדרות וזה עדיין לא עזר והוא בכל זאת קורס כל 10 דקות או כל כמה שעות.
ואחרי שהעברתי אותו לשקע שמחובר בו המזגן שלי ובשנייה שאני מדליק את המזגן המחשב מקבל ריסטרט, יכול להיות שזו בעיה בספק כוח?
אשמח לעזרה לפני שאלך להחליף משהו...

תודה מראש :) 
עריכה: לא יודע אם יש קשר אבל בחיים לא עדכנתי את הBIOS יכול להיות שזה קשור? רשום לי שהביוס מדור קודם 2015
מפרט:    intel core i5 4590 cpu 3.30ghz
כרטיס מסך: amd radeom r7 360 2g
ספק כוח : corsair vs550w

פורסם

היי

ברוך הבא לפורום !  :)

על פניו, באמת נראה כמו ספק כח, אבל ...

כדאי לראות מה מצב סוללת הביוס , ה - 2032 .

אולי היא כבר מרוקנת / לא תקינה ?

ואם לא, אז להעיף מבט ( פיזית ) על לוח אם,

תחפש קבלים נפוחים / שפוכים.

אם כל זה תקין, אז יש מצב שספק הכח לא מתפקד כראוי.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של napoleon45

היי

ברוך הבא לפורום !  :)

על פניו, באמת נראה כמו ספק כח, אבל ...

כדאי לראות מה מצב סוללת הביוס , ה - 2032 .

אולי היא כבר מרוקנת / לא תקינה ?

ואם לא, אז להעיף מבט ( פיזית ) על לוח אם,

תחפש קבלים נפוחים / שפוכים.

אם כל זה תקין, אז יש מצב שספק הכח לא מתפקד כראוי.

היי, אין לי כלכך נסיון עם מחשבים חוץ מידע בסיסי
אין לי מושג איך להבין איזה כבל תקול ואיזה לא..

יש אולי מקום מסוים שאליו אתה ממליץ לשלוח את המחשב לתיקון?

פורסם
  • מחבר
ציטוט של napoleon45

הנה קצת המחשה חזותית, זה לא בשמים - 

https://www.homecomp.co.il/computer-parts/14-sample-data-articles/108-לוח-אם-קבלים

image.png.4a86205332908821e5ed0d453d78afba.png

image.png.3c92ba8a52c7779acc94f68c8a8042d8.png

https://www.b-tgs.co.il/blank-7

אין בקישורים משום המלצה על מעבדה או משהו דומה.

זה רק להמחשה של מה לחפש.

אוקיי, ועוד שאלה קטנטנה אני מפחד שאני אשלח אותו לטכנאי והוא יצטרך לעשות לי איפוס למחשב/תהיה תקלה כלשהי וזה יאפס לי את המחשב 
יש לי פה מלא מסמכים,תמונות,סרטונים לאן אני יכול להעביר את זה כדי להיות בראש שקט?

פורסם
ציטוט של ez ez

יש לי פה מלא מסמכים,תמונות,סרטונים לאן אני יכול להעביר את זה כדי להיות בראש שקט?

ראשית, לא יזיק להפעיל את המחשב ללא קשיח / כונן אחון בכלל.

אולי הוא הבעייתי ? במצב שלך, כולם חשודים.

טוב, יש חשובים מידיים, אבל בכל זאת !

או אפשר להפעיל ללא כרטיס מסך, גם הוא יכול להיות הבעיה.

בכל מקרה, בקשר לחומר - 

תקשיב, ותקשיב טוב !

אתה נגעת כאן בנקודה מאוד חשובה, כל כך חשובה,

שהיא אפילו לא קשורה בכלל לתקלה במחשב שלך.

עזוב שכל הפעלה מחדש לאחר כיבוי פתאומי פוגעת בכונן.

העניין הוא שכוננים מתים גם במחשבים שהכל בהם תקין.

אז יש לך שתי אפשרויות, שהמטרה שלהן היא אחת - גיבוי !

או לקנות כונן פנימי בנפח כפול ולגבות עליו מידע ולהוציא אותו מהמחשב

עד שיתקנו אותו, או אפשרות עדיפה, לרכוש כונן חיצוני ולשמור את הגיבוי עליו.

בכל מקרה, כן מחשב תקין, לא מחשב תקין, אתה צריך להיות עם עותק אחד

לפחות של החומר שבמחשב !

פורסם

היי,

שמתי לב שבכותרת וגם בהמשך שכתבת שהעברת אותו לתקע של המזגן ואז הוא עושה ריסטרט כאשר אתה מדליק את המזגן.

אם כך לא נשמע לי שהבעיה במחשב והספק, אלא בחשמל בחדר ובוודאי בשקע הספציפי שאליו אתה מחבר גם את המחשב עם ספק 550W וגם את המזגן שלוקחים הרבה חשמל.

בכלל ייתכן שאתה במקום שהחשמל לא מסודר משו אני לא כזה מבין בחשמל והספקים של הבית אז לא אתיימר.

אני הייתי מנסה גם לחבר את המחשב למקום אחר לגמרי בבית ואולי יותר מאחד, כדי להבין אם אכן סידור החשמל והעומס שלו באותו החדר או השקעים עושה את הבעיה,

במידה ואכן זו הבעיה ואתה לא רוצה או יכול להזמין חשמלאי שיסדר בחדר/בבית את החשמל או להעביר את המחשב למקום אחר,

אתה יכול כנראה לנסות "לפתור" את הבעיות האלה אם תרכוש אל פסק סביר בכ250-300 שקל כמדומני,

ואז גם כשיהיו הקפיצות או נפילות בחשמל שכנראה יש לך לדעתי,

המחשב לא יקרוס יתכבה או יעשה מייד ריסטרט, אלא האל פסק אמור להשאיר אותו דלוק ולצפצף אולי לרגע עד שהחשמל מתייצב לו.

וככה לעקוף בעצם את הבעיה של החשמל.

בכללי לבדוק שהכבל של החשמל לספק כח של המחשב מחובר טוב ואולי לנסות אחד אחר ודברים פשוטים תמיד טוב לנסות.

בהצלחה בכל מקרה

פורסם

דבר נוסף חשוב!

ראית שכתבת "עריכה: לא יודע אם יש קשר אבל בחיים לא עדכנתי את הBIOS יכול להיות שזה קשור? רשום לי שהביוס מדור קודם 2015"

אל תעדכן את הביוס במצב הנוכחי ! .

באופן כללי רצוי שתעדכן את הביוס זה תמיד טוב, אבל במצב שלך כרגע שהמחשב עושה ריסטרט או נכבה ללא התרעה ברורה זו בדיוק הסכנה בעדכון ביוס!!

בעדכון ביוס ממש אסור שיהיו קריסות של החשמל באמצע זה יכול לדפוק את הלוח אם במקרים מסויימים וגם יותר.

אז את העדכון של הביוס תשאיר רק לאחרי שתפתור את בעיית החשמל והקריסות של המחשב ובשקע אליו הוא מחובר באופן מוחלט...

לגבי המלצה לטכנאי אין לי ממש אבל באמת נראה לי שמה שאתה צריך זה בכלל חשמלאי ולא טכנאי. או "אל פסק" פשוט.

בגדול לא חסר טכנאים חשמלאים ומעבדות תיקונים בחברות הידועות ובאינטרנט וכו' אבל לא הייתי ממהר לפנות לטכנאי כמו שאמרתי

וגם לא לחשמלאי לפני שניסית בעצמך לבדוק מה הבעיה יותר לעומק ומיצית את כלל האפשרויות בעצמך...

ושוב בהצלחה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים