עבור לתוכן

בעיות חיבור עם TP-link Deco P7

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם, ברשותי 3 יחידות של המוצר הנ''ל, מחוברות בקונפיגורציית Access Point באופן הבא:

>> מודם/ראוטר HotBOX

>> סוויצ' TP Link desk >> 2 יחידות Deco P7

>> סוויצ' TP Link desk >>  יחידת Deco P7

כלומר, ישנם שני סוויצ'ים המחוברים ישירות למודם/ראוטר, לאחד מהם מחוברים 2 יחידות של ה-P7 ולשני, יחידה אחת.

היחידות נשמות כנקודת גישה ולא כראוטר, את תפקיד שרת ה-DHCP, מודם וראוטר ממלא ההוט-בוקס.

ישנו שידור wifi של ההוט-בוקס(2.4Ghz & 5Ghz), וישנו אחד אחר של ה-P7 (5Ghz).

הבעיה היא כזו:

כאשר אני מתחבר לרשת של ה-P7, לאחר זמן מה, הטלפון מאבד חיבור, ומתקשה לחזור. כלומר, נתקע בשלב קבלת ה-IP (Obtaining IP address). גם לאחר שאני שוכח את הרשת ומתחבר מחדש עם הסיסמה אני תקוע על ההודעה הזו.

מתי הבעיה נפתרת?

כאשר אני מתחבר עם כתובת MAC קבועה ולא רנדומלית, נפתרת זמנית ומופיעה שוב. לכן לדעתי יש בעיה עם הכתובות MAC. כיוון שכאשר הכתובת של המכשיר מתחלפת זה נפתר זמנית.

כאשר אני מאפס את הקצאות ה-DHCP בהוטבוקס.

כאשר אני מאפס את ההוט בוקס.

השאלות שלי הן:

ראשית האם מישהו נתקל בבעיה הנ''ל? מה יכול להיות מקורה? כיצד למעשה מתבצע חיבור DHCP ומה קורה בין סיום זמן ההקצאה עד להקצאה המחודשת מבחינת כתובות IP ו-MAC? האם ישנן הגדרות שצריך לשנות בהוט-בוקס שידע שקיימות נקודות גישה? האם הקצאת כתובת IP קבועה לנקודות הגישה עשויה לפתור את הבעיה?

יש לציין:

לא יצא לי להתקל בבעיה הזו עם חיבור ל-SSID של ההוט-בוקס, לעומת זאת לא הייתי מחובר אליה הרבה זמן כמו ל-P7, לכן אני לא יודע לומר בוודאות שזה לא קורה גם שם.

כיוון שזה בית חדש בשלבי גמר, ואני לא נמצא שם בשגרת היום השוטפת, אין ביכולתי לבצע מבחנים ארוכי טווח בין ה-SSID השונים.

נקודות הגישה כולן מחוברות דרך כבל רשת, ולא באמצעות PowerLine.

מחר בבוקר מגיע אלי טכנאי של הוט לבעיה אחרת שכבר הצלחתי לפתור.. יש מה לשאול אותו? הוא ידע לסייע לי בנושא?

זו הודעה ראשונה שלי ספורות אז מקווה שלא עברתי על הכללים.

תודה לעוזרים!

פורסם

יש לך בית חדש. בעיה. אז קנית mesh. עכשיו יש לך 2 בעיות...

וברצינות - אם יש פריסה של נקודות פיזיות עדיף Access point, שלא מוריד את ה-bandwidth לחצי וגם מאפשר roaming/איחוד ערוצי SSID.

זרוק את הציוד, רכוש נתב סיסקו ו-access points של unifi. את ההוטבוקס הפוך למודם.

אני מחובר בצורה הזאת *במקביל* גם להוט 200M וגם לבזק 100M עם קרוב ל-20 תחנות (טלוויזיות, ניידים, מחשבים נייחים, מדפסות ומצלמות).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים