עבור לתוכן

שאלה לגבי חיבור רמקולים נוספים למחשב

Featured Replies

פורסם

שלום חברים,

היום קניתי מפצל וכבל. חיברתי את המפצל לכרטיס קול, למפצל חיברתי את הרמקולים של המחשב שלי (ATP3 המדהימים) ובנוסף חיברתי גם עם הכבל שקניתי את הרמקולים של המערכת סטריאו שלי (רמקולים גדולים מאוד, כמו מהסבנטיז כאלה, ובכלל זו מערכת ישנה). עכשיו יש לי בחדר מערכת 4.1 עם סאונד וסראונד מדהימים. הבסים כאן זה כמו מועדון...

אבל השאלה שלי היא האם זו באמת מערכת 4.1?! כלומר, האם כרגע אני יכול לשלוט רק ברמקול האחורי שמאלי וכדו'? כי מהנסיונות שלי לא נראה לי שזה ככה..... אם כן, אז מה בעצם ההבדל בין מה שיש לי כרגע למערכת 4.1 ולמה מה שעשיתי בעצם לא נחשב למערכת 1.4 עם אפשרות שליטה על כל אחד מהרמקולים בנפרד?

תודה מראש,

ניר.

פורסם

אממ לא הבנתי בדיוק מה עשית אבל אם אתה מחבר שני רמקולים (קדמיים) לאותו חיבור שהוא מותאם ל1 זה לא אמור לעשות קצר או משהו ?

פורסם
  • מחבר

אני אנסה להסביר לך את זה מחדש: קניתי מפצל שבצד שמתחבר למחשב הוא 3.5mm ובצד השני יש לו שני שקעים ל3.5mm. חיברתי את המפצל לכרטיס קול ובצד השני חיברתי ככה: בשקע אחד חיברתי את הרמקולים של המחשב(ATP3 2.1), ובשקע השני חיברתי את הרמקולים של המערכת סטריאו (2 רמקולים רצפתיים גדולים). כלומר, כרגע בעצם נוצרה לי מערכת רמקולים 4.1, אך השאלה היא האם היא גם מתפקדת כמערכת 4.1 מבחינת שליטה, כלומר האם אני יכול לשלוט על כל רמקול בנפרד למשל? לדעתי זה לא קורה כשניסיתי לעשות זאת, אך אולי אני טועה... ואם אני לא טועה, מה ההבדל בין מה שאני עשיתי לבין מערכת 4.1 "אמיתית"? האם זה בגלל שכל הרמקולים (במקרה שלנו 4) צריכים להתחבר למשהו אחד, שבדרך כלל זה הסאבוופר, וממנו יוצא החיבור למחשב?

מקווה שהבנתם ושתנסו לענות,

ניר.

פורסם

גם אם יש לך סאב שאליו מתחברים כל הרמקולים, יוצאים ממנו כמה חוטים למספר יציאות בכרטיס קול (תלוי במערכת).

לפי מה שתיארת אז חיברת את הATP לערוץ הקדמי ואת הרצפתיים לערוץ האחורי (או הפוך). תגדיר בלוח הבקרה שאתה עובד עם 4.1 רמקולים ואז המערכת תתפקד כ4.1 לכל דבר.

פורסם

לא נראה לי שזה יעבוד ..

הרי 4.1 זה 2 אחוריים ו2 קדמיים ..

והוא חיבר 2 זוגות רמקולים לנקודה קדמית ..

ולפי מה שאני יודע לאחוריים צריך להיות נקודה נפרדת אחרת כל 4 הרמקולים שלו יתפקדו בתור קדמיים, וגם ... הוא ישלוט על 2 רמקולים בו זמנית ובעוד 2 רמקולים בו זמנית (שמאל וימין) אין לו קדימה ואחורה...

פורסם

אה הבנתי יהיה לך 4.1 אבל של סטריאו, זאת אומרת שתשמע בכל 4 הרמקולים האלה בשני רמקולים אותו דבר ובשניים גם אותו דבר ונגיד תראה סרט שתומך בAC3

קידוד לסראונד ואמור לשמוע שמשאית עוברת מאחורה אתה פשוט תשמע את זה בכל הרמקולים ולא באמת תהיה הרגשה אמיתית אבל זה מצויין למוזיקה :)אבל יהיה את האפקט של הסטריאו ברמקולים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים