עבור לתוכן

טמפ' המעבד עלתה לי ל-52 במנוחה. זה בגלל שחם היום?

Featured Replies

פורסם

יש לי מארז MIDI ATX.

מאוורר 80 MM מקדימה מכניס

מאוורר 80 MM מאחורה מוציא

מאוורר 120MM גל הגג מוציא

מאוורר 120MM על הדלת, מול המעבד מכניס

היטסינק המקורי של AMD עם פד טרמי עליו.

חוטים מסודרים מאוד בפנים.

עד לפני יומיים הטמפ' הייתה די טובה (בהתחשב בכך שיש לי את ההיטסינק המקורי של AMD):

40 מעלות במנוחה, ו-49 במאמץ.

אבל אתמול היא עלתה לי ל-45 במנוחה והיום היא הגיעה ל-52 במנוחה!!!!!!!!!

קרה משהו להיסטינק? פתחתי את המארז והוא וכל המאווררים פועלים כרגיל, אין אבק בתוך המארז, וכמו שאמרתי החוטים מסודרים בפנים.

משלשום לא שיניתי שום דבר במארז, אז למה פתאום עלתה הטמפ' ביומיים האחרונים ב-12 מעלות?

זה גם לכם קרה בגלל החום?

פורסם

כנראה שזה באמת בגלל החום...אתה בעצמך אומר שלא שינית כלום והכל מסודר כמו שצריך...

נ.ב-תוריד מהכותרת את הסימני שאלה האלה זה מעצבן...

פורסם
  • מחבר

כן אחי, אבל אני דואג שזה אולי לא בגלל החום: אולי המעבד נדפק או משהו כזה?

גם לכם עלתה הטמפ'? ועוד ב-12 מעלות?

אם כן אז אני לא דואג, אם לא אז יש לי בעיה, כי במאמץ הטמפ' תגיע ל-60 מעלות בערך, זה לא יהרוס את המעבד אבל בהכלת יוריד מהאיכות שלו בזמן המשחקים ואורך החיים שלו.

פורסם

זה לא יהרוס את המעבד אבל בהכלת יוריד מהאיכות שלו בזמן המשחקים ואורך החיים שלו

אני לא מכיר את המושג הזה איכות המעבד.

מה שכן, יכול להיות שה Thermal Throttling יתחיל לעבוד וזה אומר ביצועים מופחתים של המעבד.

אורך החיים של המעבד לא יפגע באופן משמעותי לגביך בגלל שהוא ב50 מעלות במקום 40, תוחלת חיים של 10 שנים במקום 15 לא אומרת לגביך כלום.

בעקרון, טמפ. המעבד תלויה באופן לינארי ישר (לא אספננציאלי ולא לוגריתמי) בטמפ. החדר, זאת אומרת שעל כל מעלה שמשתנה טמפ. החדר, טמפ. המעבד משתנה בהתאם.

פורסם
  • מחבר

אני לא מכיר את המושג הזה איכות המעבד.

מה שכן, יכול להיות שה Thermal Throttling יתחיל לעבוד וזה אומר ביצועים מופחתים של המעבד.

אורך החיים של המעבד לא יפגע באופן משמעותי לגביך בגלל שהוא ב50 מעלות במקום 40, תוחלת חיים של 10 שנים במקום 15 לא אומרת לגביך כלום.

בעקרון, טמפ. המעבד תלויה באופן לינארי ישר (לא אספננציאלי ולא לוגריתמי) בטמפ. החדר, זאת אומרת שעל כל מעלה שמשתנה טמפ. החדר, טמפ. המעבד משתנה בהתאם.

התבלבלתי אחי, התכוונתי לביצועי המעבד כמו שאמרת.

ואני מרגיש שהחדר (שבמחשב נמצא בו) הוא די חם, אז באמת נדמה לי הטמפ' עלתה בגלל שטמפ' החדר עלתה.

פורסם

המעבדים של AMD מתחממים יותר מהאינטלים

כל עוד לא עובר את ה60

לא נורא

::)

פורסם

כשאתה אומר "האינטלים" אני מקווה שאתה מכליל בפנים גם את הפרסקוט הקריר שבשבילו 60 מעלות זאת טמפ' חלומית

או במילים אחרות, אל תטעה אנשים כשאתה אומר דברים לא נכונים ולא מבוססים

פורסם

יש לי מארז MIDI ATX.

מאוורר 80 MM מקדימה מכניס

מאוורר 80 MM מאחורה מוציא

מאוורר 120MM גל הגג מוציא

מאוורר 120MM על הדלת, מול המעבד מכניס

היטסינק המקורי של AMD עם פד טרמי עליו.

חוטים מסודרים מאוד בפנים.

עד לפני יומיים הטמפ' הייתה די טובה (בהתחשב בכך שיש לי את ההיטסינק המקורי של AMD):

40 מעלות במנוחה, ו-49 במאמץ.

אבל אתמול היא עלתה לי ל-45 במנוחה והיום היא הגיעה ל-52 במנוחה!!!!!!!!!

קרה משהו להיסטינק? פתחתי את המארז והוא וכל המאווררים פועלים כרגיל, אין אבק בתוך המארז, וכמו שאמרתי החוטים מסודרים בפנים.

משלשום לא שיניתי שום דבר במארז, אז למה פתאום עלתה הטמפ' ביומיים האחרונים ב-12 מעלות?

זה גם לכם קרה בגלל החום?

ממש לא לעניין הקירור הזה, ואתה עוד מתפלא, לא מספיק שהסינק של AMD בינוני מינוס עוד עם פד טרמי לפחות תמרח משחה שיעבור החום בצורה נורמלית.

זאת דעתי האישית.

פורסם
  • מחבר

ממש לא לעניין הקירור הזה, ואתה עוד מתפלא, לא מספיק שהסינק של AMD בינוני מינוס עוד עם פד טרמי לפחות תמרח משחה שיעבור החום בצורה נורמלית.

זאת דעתי האישית.

אחי, אני יודע שהסינק המקורי של AMD הוא על הפנים, אני מתכנן לקנות אחד חדש בעוד שבועיים.

עד אז, ממש לא בא לי להתאמץ עליו והתחיל למרוח משחה וכו' (גם אין לי משחה, אז אני אצטרך לקנות ואני לא יכול כי אני חוסך להיטסינק אחר).

ד"א: אולי כדאי שאנשים בפורום "מפרטים" יפסיקו להמליץ על ההיטסינק המקורי של מעבד AMD.לא בדיוק המליצו לי עליו, אבל:

אני לפני חודשיים ביקשתי (עם שם משתמש אחר) שירכיבו לי מפרט, והרכיבו לי מפרט כשהמעבד הוא בגרסת BOX.

יכלו להגיד לפחות שההיטסינק הוא על הפנים, אני חשבתי שהוא טוב (כי זה מה ששמעתי).

ד"א: בבקשנ תיכנסו לחנות של KSP ותמליצו לי על מאוורר טוב שאני אקנה משם בסביבות ה-150 ש"ח (רק מ-KSP).

פורסם

לדעתי קנה את הוולקנו 11+ ב170 אבל אם תפנה לחנויות אחרות אולי תראה קירורים יותר טובים כמו וולקנו 12 או זלמן 7000CU סדרה מעולה אבל עולה 200 ככה, הכל אופן בטווח המחירים שהצעת וולקנו הכי נורמלי לדעתי, קח בחשבון שהוא לא שקט כל כך.

תתחדש.

פורסם
טמפ' המעבד עלתה לי ל-52 במנוחה. זה בגלל שחם היום?

לא, זה בגלל שקר היום.....

מה אתה חושב?

אגב, זה לא כזה גבוה...

פורסם

הטמפרטורה של המעבד שלי במנוחה מאז ומתמיד הייתה 52-53... אבל אין מה להשוות זה הפרסקוט החרא הזה...

פורסם
  • מחבר

לדעתי קנה את הוולקנו 11+ ב170 אבל אם תפנה לחנויות אחרות אולי תראה קירורים יותר טובים כמו וולקנו 12 או זלמן 7000CU סדרה מעולה אבל עולה 200 ככה, הכל אופן בטווח המחירים שהצעת וולקנו הכי נורמלי לדעתי, קח בחשבון שהוא לא שקט כל כך.

תתחדש.

אחי, נכנסתי שוב לחנות KSP ואז לחנות אחרת.

ב-KSP הוולקנו 11 עולה 170 ש"ח, ובחנויות אחרות הוולקנו 12 עולה 165 ש"ח, אז אני מעדיף כבר לוותר על KSP בנוגע לעניין הזה.

מישהו מכיר חנות מחשבים בראשון לציון (לא KSP), תל אביב, רמלה, לוד והסביבה הקרוב? שיש לה גופי קירור שונים???

פורסם

כשאתה אומר "האינטלים" אני מקווה שאתה מכליל בפנים גם את הפרסקוט הקריר שבשבילו 60 מעלות זאת טמפ' חלומית

או במילים אחרות, אל תטעה אנשים כשאתה אומר דברים לא נכונים ולא מבוססים

ממה שאתה אומר יוצא כאילו שאר המעבדים של אינטל מתחממים פחות מAMD וזה לא נכון. במנוחה של אינטל יותר קרים אבל בעבודה, וזה מה שחשוב, הם הרבה יותר חמים (דלטא יותר גבוהה, לא שזה אומר משהו)

פורסם

ממה שאתה אומר יוצא כאילו שאר המעבדים של אינטל מתחממים פחות מAMD וזה לא נכון. במנוחה של אינטל יותר קרים אבל בעבודה, וזה מה שחשוב, הם הרבה יותר חמים (דלטא יותר גבוהה, לא שזה אומר משהו)

העיקר שאתה לא סותר את עצמך... ::)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים