עבור לתוכן

מחשב חדש עד 8000 שח

Featured Replies

פורסם

אשמח לדעתכם לגבי המפרט והמחיר המצורפים.

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך?

8000 עד 400-500 שח חריגה

2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה?

משחקים בינוני, מעוניין שיישאר רלוונטי לטווח ארוך

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)?

לא

4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה)

לא

5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב?

מאוד

6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'?

עדיף בלי אורות, מראה סולידי, גודל רגיל.

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?

מערכת הפעלה

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים.

ערך הכי גבוה לכסף

9. מתי מתוכננת קניית המחשב (רצוי מאוד לבקש מפרט במועד קצר מעת הקניה)?

בהקדם

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן בנוגע ליציאות וחיבורים (לדוג' USB Type-C או FireWire)?

לא

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב?

כן

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות:

. בנוסף יש לי מחשב נייד שאני לא אזדקק לו יותר עם מעבד i7 gtx 1080m 16 gb ram ומסך 16' 4k - אם יש מקום שעושה גם טרייד אין אז אשמח לשמוע, פחות בא לי להתעסק במכירה...

IMG_20200417_174315.jpg

נערך על-ידי Y.b
ראיתי עכשיו שיש פורמט, מתנצל על הפירסום הראשוני.

פורסם

אם ניסית להרכיב את המחשב הכי יקר שאפשר אז הצלחת.

"ערך הכי גבוה לכסף" זה בטח לא.

אם אתה מוציא כל כך הרבה כסף על מחשב אז מעבד 9900K הוא פשוט חובה במפרט כזה.

החלק שהכי בולט לי שלא תואם למפרט כזה יקר הוא הקירור למעבד , אין לו שום יתרון אמיתי על פני קירור אויר שעולה 150-200 שקל.

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה, אני חדש לתחום, משתדל לקרוא אבל נכנסתי לפה כדי לקבל ייעוץ מבעלי הניסיון. אשמח לשמוע מה "בזבזני" במה שבחרתי, ספציפית לגבי הקירור בחרתי קירור מים כי הוא שקט יותר וזה דבר שחשוב לי, ובסופו של דבר הוא עולה 229ש"ח.

פורסם

קירור מים הוא לא שקט יותר.

מפרט אינטל בהגדרה הוא בזבזני ולא נותן את התמורה הכי טובה למחיר.

המעבד היחידי ההגיוני של אינטל שאפשר עוד לקנות זה ה 9900K ורק כשמצמידים אותו לכרטיס כמו 2080 SUPER או 2080 אבל COST EFFECTIVE זה לא.

היתרון של 2080 SUPER על פני 2080 רגיל מתבטא לרוב בכמה פרימים בודדים ב 4K אבל עולה מאות שקלים יותר.

וגם לא רשמת לאיזה מסך כל המערכת הזאת מתחברת.

נערך על-ידי lompy

פורסם
  • מחבר

עניין השקט הוא מקריאה בשיטוט הרשת, במספר מקומות מצוין שקירור המים שקט יותר עקב חיסכון במאוורר, בכל מקרה מדובר על 70 שקל הפרש, לא על זה יקום או יפול המפרט. אשמח לשמוע הצעה למפרט שיתן לי ביצועים דומים במחיר זול יותר או טובים יותר במחיר דומה אם יש לך רעיונות. לא מכיר את amd כל כך - איך הם מבחינת אמינות? אורך חיים? שוק יד שניה? המסך לא כל כך חשוב עכשיו, כרגע אשקיע סכום נמוך יחסית אבל בהמשך אני מתכנן לקנות מסך יותר טוב - כמו שרשמתי, מבחינתי זה מחשב שאמור להחזיק לי לטווח בינוני - ארוך.

נערך על-ידי Y.b

פורסם

לדעת לאיזה מסך המחשב מתחבר זה הדבר הכי קריטי , אי אפשר להמליץ על כרטיס מסך אם לא יודעים לאיזה מסך זה מתחבר (רזולוציה ,קצב ריענון).

והמלצה למעבד תיהיה בהתאם לכרטיס המסך וכו.

והכוונה במה שאמרתי על הקירור זה לא שתחסוך עליו כמה שקלים אלא זה שהוא ממש לא ברמה של המפרט , אם כבר מוציאים כזה סכום אז זה לא קירור שמתאים למפרט ברמה כזאת.

פורסם
  • מחבר

בתור התחלה אחפש 144hz fhd, בהמשך אכוון ל4k. בטווח הארוך יותר אני מכוון שהמחשב הזה יתחבר לטלוויזיה במידה ולא אמכור כשאחליט להחליף. מבחינת הקירור מדובר על הקירור למעבד ספציפית ואני לא מתכנן oc, המארז מגיע עם 2 מאווררים והוא מאוורר מספיק (לפי נציג המכירות). איזה שדרוג נוסף אני צריך לקירור? האם שווה להוסיף 300 שח בשביל שכרטיס המסך יגיע עם קירור נוזלי?

נערך על-ידי Y.b

פורסם
  • מחבר

חשבתי על הנושאים שהעלית ובניתי מפרט חדש בהתאם. קיצצתי במארז, זיכרון ולוח אם ושידרגתי את המעבד ואת כרטיס המסך לכזה שבא עם קירור נוזלי. בנוסף החלפתי את הקירור הנוזלי של המעבד למאוורר מומלץ שהיה בתחום התקציב, אשמח לדעתך לגבי המפרט החדש.

Screenshot_20200418-090420.jpg

פורסם

רצוי לוח וקירור אחר בשביל המעבד הזה.

המארז שלך עם חלון לא מזכוכית אם זה משנה לך.

אתה יכול להעתיק את המפרט כטקסט, יותר נוח לראות.

מפרט מחנות אחרת עם i7 9700kf.

1TB ssd.

המארז הזה גדול.

עבור גיימיניג נטו מעבדי 8 ליבות של אינטל עדיפים אל אלו של AMD, גם מחירים די דומים, יש להם HT (ליבות וירטואליות) בדומה ל9900 של אינטל.

הכוונה לi7 9700kf

לעומת רייזן

r7 3700x

r7 3800x

(הבדל בתדרים).

באינטל יש i7 9700f עם תדר קצת נמוך יותר.

באינטל בלי k זה ללא המהרה.

בAMD עם המהרה.

לגבי i9 9900k, ההבדל שלו מה i7 הוא קצת בתדר וHT, עבור גיימינג בדר"כ HT לא עוזר, יכול להיות שיש משחקים שזה קצת עוזר, לפעמים זה יכול להפריע, יש כאלו שמכבים אותו.

**יכול להיות שיש משחקים או שיהיו יותר משחקים בעתיד שינצלו את זה טוב יותר, בגדול זה 10-25% יותר ביצועים במידה ומנוצל.

**ביצועים של המעבד, לא בהכרח יחס ישיר ב FPS גבוהה, יכול להשפיע גם על 1% Low.

הוא גם פולט יותר חום.

אישית מעבר לi7 9700 הייתי קופץ לryzen r9 3900x

שהוא עם 12/24 ליבות, מעריך שעוד 3,4 שנים זה יתחיל לעזור.

מפרט זה הורכב ב - www.tms.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל

מעבדים:
Intel Core i7 9700KF / 1151 Tray
    כמות: 1 - מחיר: ₪ 1709
קירור למעבדים:
Noctua NH-U14S CPU Cooler
    כמות: 1 - מחיר: ₪ 287
לוחות אם:
Gigabyte Z390 Gaming X
    כמות: 1 - מחיר: ₪ 661
זכרונות RAM:
DDR4 8G 3200Mhz Hynix
    כמות: 2 - מחיר: ₪ 348
מארזים:
Antec P110 Luce Case
    כמות: 1 - מחיר: ₪ 376
ספקי כוח:
Corsair RM650x 650W PSU 80+ Gold Modular
    כמות: 1 - מחיר: ₪ 507
כונני SSD:
A-DATA SSD 1TB XPG SX8200 PRO M.2 2280
    כמות: 1 - מחיר: ₪ 715
כרטיסי מסך:
Palit RTX 2080 - SUPER JETSTREAM 8G GDDR6 256bit
    כמות: 1 - מחיר: ₪ 3362
תוכנות:
Windows 10 Home 64 Bit Hebrew
    כמות: 1 - מחיר: ₪ 475
הרכבת מחשב:
הרכבת כסף (חינם! בהזמנת מחשב חדש)
    כמות: 1 - מחיר: ₪ 1
סה"כ: ₪ 8443
מחיר באילת: ₪ 7216

מתחייבים למחיר משתלם ביותר עבור מפרט זהה.
המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים ללא ריבית.
https://www.tms.co.il/104445

נערך על-ידי none77

פורסם

אחלה מפרט , אבל לי זה לא נראה הגיוני לצוות כרטיס כמו 2080 ל 9700K.

במפרטים כל כך יקרים כבר מוצאים את האקסטרה ל 9900K.

ב 4K גם מעבד 8700K יתן לרוב ביצועים די דומים הוא אפילו זהים ל 2 המעבדים הנ"ל.

גם מסכים לזה שהייתי הולך על 2080 רגיל ולא SUPER , ההבדל ביניהם זניח ,במיוחד ב 4K.

נערך על-ידי lompy

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על הייעוץ חברים, השוויתי את הלוח שהבאת לי למה שבחרתי וההבדל הוא ביציאת hdmi אחת ממה שאני רואה ואת זה גם ככה יש לי בכרטיס המסך, וסלוט נוסף של ssd, שאני לא צריך...

אני מעדיף את ה2080 סופר ואת 9900kf עקב מחשבה על אורך חיים מבחינת רלוונטיות למשחקים עתידיים ו/או מכירה ליד שנייה, ברור לי שכרגע הם לא יתנו לי הרבה יותר, בטח במסך שאשתמש בו.

אם לא אצליח להסתדר על מחיר בטווח שלי אולי אתפשר אבל אני מאמין שבסכומים האלה לא יפסידו אותי בשביל 5% הנחה, אברר עלויות ואנסה לסגור עסקה מול כל החברות הרלוונטיות...

דבר נוסף - אני רואה במפרט שצירפת "מחיר אילת" אני יכול פשוט להזמין מחשב ולאסוף אותו באילת? איך זה עובד בדיוק? כי זה ישנה את הכל בערך אם זה אפשר

נערך על-ידי Y.b

פורסם

בחרתי את הלוח כי אזור הVRM שלו משופר.

השאיפה שהמעבד יצליח לעבוד בתדר גבוהה יותר ובעיקר שלא תהיה האטה פתאומית CPU throttling.

(לא בהכרח פתאומית).

אתה לא מתכנן המהרה, סביר שאם זרימת אוויר סבירה לא יהיו בעיות עם הלוח שבחרת.

עוד אפשרות זה לקנות מפרט זול בהרבה שיתאים לעכשיו ולשדרג רכיבים שתצטרך.

נערך על-ידי none77

פורסם

NONE77 ממש צודק בנושא של ה VRAM , בלוחות Z390 הזולים ה VRAM יחזיק מהירויות סטוק עם אוורור נורמאלי אבל לא OC.

מעבדי אינטל מסדרת K פשוט דורשים OC ללפחות 5 גיגה על כל הליבות ובשביל זה צריך לוח עם VRAM יותר מבסיסי.

אם אני זוכר נכון , גם למי שלא אוהב להתעסק עם  OC יש בביוס אופציה לעשות סוג של OC אוטומטי (לא זוכר כרגע איך זה נקרא) שמאפשר להביא את כל הליבות לעבוד בתדר המקסימלי של הספצפיקציה לליבה אחת.

ציטוט של Y.b

דבר נוסף - אני רואה במפרט שצירפת "מחיר אילת" אני יכול פשוט להזמין מחשב ולאסוף אותו באילת? איך זה עובד בדיוק? כי זה ישנה את הכל בערך אם זה אפשר

אפשר להזמין חלקים ולאסוף באילת כדי לחסוך את המע"מ. אסור להם להרכיב לך את המחשב , אתה תצטרך להרכיב אותו לבד.

אני מניח שזה יצטרך לחכות עד שכל ההגבלות של הקורונה יסתימו.

נערך על-ידי lompy

פורסם
  • מחבר

אז אחרי השיח איתכם החלטתי על החלפה ל3900x (הצלחנו לסכם על פתרון שלא ישפיע מאוד על המחיר)- העניין הוא המחיר המשוגע של לוחות האם, המוכר (האמין והחביב) הבטיח לי שכל עוד אני לא מתכנן oc b450m aorus elite יספיק. יכולה להיות איזושהי בעיה עם העניין או שזה אמור לעבוד בצורה טובה? 

פורסם

בעיקרון הלוחות B450 הכי מומלצים הם טומהוק/מורטור/בזוקה של MSI בגלל ה VRAM שלהם.

להבנתי יש בעיה כרגע להשיג אותם אבל אם אפשר להשיג אחד מהם אז עדיף

אם לא ה b450m Aorus elite זה הבא בתור ברשימה שלי , המלצה שלי לשים דגש על זרימת אויר טובה ולהוסיף מאוורים שיזרקו אויר על ה VRAM וזה צריך להיות בסדר.

OC למעבדי AMD גם ככה לא נותנים יותר מידי אם בכלל.ה PBO של הרייזן יודע לקחת את המעבד למהירות המקסימלית האפשרית בהתאם לטמפרטורות גם ככה והוא עושה עבודה טובה מאד ככה שלדעתי לא באמת יש רווח גדול מ OC.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים