עבור לתוכן

עד איזה זרם יכול טרנזיסטור להעביר ?

Featured Replies

פורסם

או במילים האחרות, מה הזרם המקסימלי שיכול לעבור בטרנזיסטור (מהקולט לפולט) בלי לשרוף אותו ? ואיזה מתח נוצר בין נקודות אלו ?

פורסם

מאוד תלוי בטרנזיסטור, סוג ומודל... ישנם כאלו המוגבלים לכ100mA, ישנם כאלה ל500mA וישנם גם כאלה המתאימים לכמה אמפרים (to120 או זוגות דרלינגטון שונים) ואף כאלה המתאימים ל18 ואף 25A - למשל irf640 (טרנסיסטור fet) - ע"מ להיות בטוח - תוכל לשאול ספציפית לגבי הדגם בו אתה מעוניין או לבצע חיפוש בגוגל ל spec pdf שלו בו הכל רשום. פשוט הכנס את שם הדגם בשדה החיפוש בגוגל והוסף את המילה pdf...

לגבי המתח זה קל יותר - תלוי בסוג המעגל...

בכל ה bipolar transistors או בקיצור bpt ההתנהגות די דומה - בחיבור עוקב אמיטר (emitter follower) המתח יהיה המתח המגיע לבסיס פחות כ0.6V.

לעומת זאת בחיבור עוקב קולקטור (common emitter או colloector follower) המתח הוא מתח המקור (המתח לקולקטור) פחות כ0.6V...

פורסם

אם תיתן לי את שם הרכיב אני אוכל לומר לך הרבה מהדפי נתונים שלו.

פורסם
  • מחבר

לא מבין איך מחשבים את מפל המתח על הטרנזיסטור בין בקולט לפולט..

פורסם

המתח בפולט תלוי במתח בקולקטור ובבסיס

Ie=Ib+Ic

Ie=(b+1)Ib

Ib=זרם הבסיס

Ic=זרם הקולקטור

Ie=זרם האימטר

b=בטא

איזה דיכאון גיליתי עכשיו שרשמתי נוסכה לא נכונה בתיק פרויקט,רשמתי Ic במקום Ie ,מה אני מפחד אני בטוח מקבל 100...

פורסם

כפי שכבר הסברתי למעלה - תלוי בסוג החיבור!

האם העומס (מה שהטרנזיסטור מפעיל) נמצא על הקולט או על הפולט...

שני סוגי חיבורים שונים לחלוטין, השאלה שלך היא לא נכונה למעשה מכיוון שלא ניתן לשאול באופן כללי מה הוא יהיה - אלא זה תלוי בסוג החיבור (אחד משלושה שעל שניים כבר הסברתי לך כאן)

שוב כעקרון - בחיבור אמיטר משותף (הראשון מבין השניים בלינק) המתח יהיה שווה למתח הספק (לא האות כמובן) פחות 0.6V.

ולעומת זאת בחיבור עוקב אמיטר (קולקטור משותף) המתח יהיה שווה למתח האות (המתח בבסיס) פחות 0.6V.

ישנו גם חיבור בסיס משותף אך הוא מסובך פי כמה ונראה לי מיותר להיכנס אליו...

כעקרון החיבור הראשון הוא יותר מתג - משמע on/off ואילו החיבור השני משמש יותר לשליטה במתח וזרם...

אם אתה מעוניין לקבל תשובות מפורטות להבא שאל שאלות ספציפיות יותר - מה בדיוק לא הבנת, לאף אחד אין יכולת לנחש מה בדיוק לא הבנת...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים