עבור לתוכן

האינטרנט הישראלי/מהירות העלאה: שאלת מיליון הדולר

Featured Replies

פורסם

זה ישתלם לחברה הראשונה שתעשה את זה... ישתלם מאוד.

פורסם

לפי דעתי החברה הראשונה שתפתח חשבון מיוחד לאנשים שרוצים UPSTREAM גבוה יותר תרוויח והמון

אני הייתי משלם עוד 20-30 שקל יותר בשביל UPSTREAM גבוה יותר, משהו באיזור 128-192 כשהDOWNSTREAM הוא על 5.1, אבל זה יכלול גם שיפור פינגים לשאר העולם

נכון לא כול האנשים צריכים את זה, אבל מי שמודע ובאמת משתמש באינטרנט (כולנו פה לא?) יודע כמה זה חשוב ורק המחשבה על לקבל פינגים נמוכים משמעותית עם שרתים בארה"ב ושאר העולם וגם לשתף בלי שום בעיות גורמת רטט בגוף (טוב נו לא רטט אבל חיוך)

פורסם

משהו מאוד מוזר, שכן שלי שלח לי דרך האיי סי קיו ב60 ק"ב...

הוא לא מוכן לגלות לי כיצד יש לו מהירות העלאה כזאת גבוהה.

אני הייתי בהלם כשראיתי את המהירות במו עיניי, אבל איך זה ייתכן??

כיום בחברות האינטרנט בישראל ישנה אפשרות להגדיל את קצב האפסטרים אבל זה בעיקר לבתי עסק וחברות גדולות שיכולות להרשות זאת לעצמן, לא ללקוחות פרטיים וכנראה שהשכן שלך די דחוס בוא נגיד והוא החליט להרחיב אצלו את קצב האפסטרים.

פורסם

אני לא בטוח שזה העניין.

לי היה חבר שעבד בבזק במוקד הטכני של ה-ADSL. בכמה הקלקות עכבר הוא הסיר את ההגבלה שיש (מצד בזק) על הקו. ספק השירות שלי דאז לא הגביל את רוחב הפס בעצמו ולכן למשך תקופה של כשנתיים נהנתי מקצב של יותר מ-3Mbps הורדה ו-600Kbps העלאה. היום למיטב ידיעתי אין ספקי שירות שלא מגבילים את רוחב הפס. :(

פורסם
  • מחבר

בתור פותח ה-thread רציתי להגיב לכמה נקודות חשובות שהועלו. ראשית, עצומות ומרד צרכני דווקא כן עוזרים בארץ - אני זוכר לפני כמה שנים בארץ היה מרד נגד חיובים אסטרונומיים, לפי דקה לשימוש ב-dialup. זמן קצר לאחר מכן בזק יצאו עם "חופשי חודשי" וחבילות גלישה אחרות אטרקטיביות מאוד. אך גם כל עצומה בעבר שנכשלה, יש ללמוד מה הם עשו לא נכון ולשפר, כי גם בנושא הזה אין דרך אחת בלבד לפעול.

הדרך הכי יעילה היא לטרטר לכ-ו-ל-ם במוח. לשלוח, כל כמה שבועות, אימיילים ומכתבים רשומים לחברי כנסת (להתרעם על העובדה שהמצב הוא כמו שהוא בגלל שבזק מונופול שלא פותח קו העלאה מהיר יותר פנים-ארצית למגזר הביתי למרות שזה לא עולה לה גרוש כדי שזה לא יעשה קנבילציה ב-ISDN ו-FRAME RELAY שלהם), לספקי האינטרנט כדי לגרום להם ללחוץ בעצמם את ספקי התשתיות (בזק וכבלים), וכמובן לשלוח אימיילים ומכתבים רשומים (שלהם מתייחסים פסיכולוגית יותר בכבוד) לכל העיתונאים שעוסקים בצרכנות/טכנולוגייה ואל ספקיות התשתית עצמם. צריך למצוא מומחים בתחום הנדסת רשתות שיוכיחו שאכן אין שום סיבה לא להעלות את מהירות רוחב פס ההעלאה פנים-ארצית, וגם אם יש עלויות מינימאליות אז אפשר בקלות לגבות אותם מהצרכן (5 עד 10 דולר נוספים בחודש). כמו כן צריך לטרטר לחתומים על העצומה עצמה פעם בכמה חודשים באימייל: עשינו כך וכך, ובכל זאת קיבלנו רק תירוצים, אז אנחנו מבקשים ממך לשלוח אימייל אישי או לטלפן אל אחד מהאנשים הבאים (או כולם) כדי לקבל ממנו תגובה אישית מה קורה עם העניין שלנו... יש לבקש (לא לדרוש) תרומות מהחותמים על העצומה כך שיהיה תקציב לשליחת מכתבים רשומים, הרמת טלפונים, הקמת אתר רציני וכד'.

העלו את הנושא של שדרוג מרכזיות (תירוץ מס 1 שיהיה) וכו - אני קודם הייתי רוצה לראות את הצעד הקטן הראשון שיעשה - כלומר תשכחו מהבטחת איכות. אל תבקשו מספקי התשתיות להשקיע גרוש עדיין, רק לגבות עוד כמה דולרים בחודש עבור מהירות העלאה גבוהה יותר (256 או 384 קילו) אל טווחי ה-IP אשר אליהם אפשר כרגע לשלוח מהיר יותר בלי להעמיס על המערכת. אז לכל החבר'ה באותו רחוב שלכם (כמו במקרה של TheOne111) תוכלו ב-100 אחוז לשלוח מהיר יותר (אפילו בלי הגבלת מהירות) - אולי גם לכל החבר'ה בשכונה שלכם, ולאחוזים גדולים של חבר'ה מאותה עיר או מחוז - אבל אל תצפו ל-100% כיסוי בן-לילה כי זה יהיה התירוץ של ספקי התשתיות לא לתת לכם אפילו כיסוי חלקי...

הרעיון הכי מרכזי הוא להאיר את עיניהם של ספקי האינטרנט והתשתיות שזה למעשה לטובתם אם רק ייגדלו ביצים ויתנו (אפילו לתקופת ניסיון!) רוחב פס מהיר יותר על אותה תשתית בלבד. כדור השלג יגלגל את עצמו בשלב זה, אני מאמין.

שני אתרי השיתוף הכבדים ביותר בארץ צריכים להיות הדוחפים הראשיים להתאגנות שכזאת, למרות שאני מבין שהם לא יכולים לצאת מאנונימיותם - הם עדיין יכולים לפרסם את העצומה בדף הראשי וסופג ה-hits שלהם, מאותם אנשים שהדבר יקר מאוד ללבם. ;-)

אישית, אני סתם מביע דעה ומנסה קצת לעורר דיון - לא יותר מזה (אני גר בארה"ב). פשוט מסקרן אותי לדעת למה במדינה כל כך קטנה ומרושתת היטב מהירויות ההעלאה כל-כך עלובות.

פורסם

צריך מישהו שיוכל לארגן את זה, מישהו בוגר מספיק שיש לו שעה, שעה וחצי ביום, ככה קבוצה של בערך 5-4 אנשים

ואליהם אפשר לצרף עוד אנשים שהם יוכלו לעזור לארגן את זה, ויש להם את האמצעים. מישהו כמו מנהלי האתר הזה, The Porschere

היית מסכים ? אם היו מציעים לך ? אתם באמת יכולים לעשות שינוי פה באתר, שלא לדבר על הפירסום שהוא יזכה לו !

אני חושב שיש לכם את המוח ואת האמצעים (יש לכם כבר קהל נאמן (אנחנו : ) ) שמוכן לעזור, מה רק נשאר זה להעלות

את זה לתודעה של הקהילה שלנו וא"כ נראה לאן זה יגיע. מה אתה אומר ? לא מפריעה המהירות עכשיו ? תנסה לדבר עם חברי

הצוות שלך כי כולנו באמת נשמח לראות משהו כזה מאורגן היטב ועוד האתר האהוב עלינו ! רק לנסות זה מה שכולנו מבקשים, בלי הבטחות בלי שום דבר. רק לנסות .

פורסם

[ltr]I'll see what I can do.[/ltr]

פורסם

אחת הנקודות המרכזיות למחשבה היא נושא ה-VOIP. זה יישום פופולארי מאוד (והפופולאריות שלו הולכת ועולה), אין איתו בעיות של חוקיות כמו עם החלפות קבצים, רוחב הפס העולה כיום לא מספיק ליישומי VOIP כשבמקביל עושים עוד משהו (שליחת דואר למשל).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים