עבור לתוכן

האינטרנט הישראלי/מהירות העלאה: שאלת מיליון הדולר

Featured Replies

פורסם

למה ספקי האינטרנט לא פותחים את ה-upstream לתקשורת פנים-ישראל או לפחות למנויים אחרים אצלם?? הספק הראשון שיעשה את זה יגרוף מה זה קופה!

היום בעידן ההחלפות שמקורן באתרי שיתוף ישראלים (שעובדים בעיקר עם אימיול וביטטורנט), עשרות אלפי המורידים למעשה מחליפים פאקטות בעיקר עם תושבי ישראל אחרים. ובעידן ה-Giganetwork וסיבים אופטיים, אפשר בקלות להגביר את מהירות ההעלאה (בתוך ישראל הקטנה והמרושתת) ללפחות חצי מגה-ביט-לשנייה בלי להפסיד גרוש (אלא רק להרוויח לקוחות חדשים). ואם לבזק יש סיבות אנטי-קניבאליות לפעול כמו שהיא פועלת, יש את הכלבים "הצמחוניים" שאמורים לבוא להושיע. ;-)

אין לי ספק שזה יקרה, השאלה היא רק how soon. אולי אני אשלח לינק להודעה זו למנהלי אתרי השיתוף הגדולים בארץ כדי שיפתחו עצומה וישתמשו קצת בכוחם האדיר אך הלא מנוצל דייו.

פורסם

הם חוששים שתפתח אתר בבית

פורסם

למה? בטח אנטיפטיות מצד הספקיות של האינטרנט. אה וגם העובדה שהם קנו את הטכנולוגיה הזולה ביותר של אינטרנט מהיר (ADSL) שלא מאפשרת שקצב ההעלאה יהיה כמו קצב ההורדה.

אולי זה יקרה מתישהו, אבל לא בזמן הקרוב.

פורסם

בקצב העלת נתונים עדיף כבלים לא? יש להם קצב יותר מהיר ???

פורסם

ב4K יותר

חייבים לעלות את Up כי נימאס לי לשלוח דברים על 12K שאנשים בחו"ל מקבלים בהרבה יותר רוחב פס גם בUp ומשלמים פחות.

פורסם

תמיד מדינת ישראל הייתה בפיגור בכל מה שקשור לאינטרנט,חבל שהפיגור נמשך.

פורסם

זה נדמה לי תלוי בבזק, והם לא יתחילו לשנות תשתיות בלי סיבה. צריך לעשות חרם ציבורי עליהם

של נניח, יום ללא דיבור בטלפון של בזק. ככה הם יהיו בלחץ ויפסידו כסף אפשר להתחיל בקטן נניח

עצומה של מי שרוצה אינטרנט יותר מהיר יום אחד נניח ה 1 לאוגוסט לא מדברים בטלפון ! ! !

ככה בזק יפסידו מליונים והם יהיו חייבים לעשות את האינטרנט ליותר נורמאלי ! זה עבד ועובד בחו"ל וזה יעבוד גם פה !

למה ? כי ככה ! כי אנשים רוצים אינטרנט יותר מהיר, כי הם האנשים שיחתמו על העצומה שתהיה כמובן על רשת האינטרנט !

מספיק רק 10,000 אנשים והם יהיו חייבים להקשיב, והרעש התקשורתי יביא עוד אנשים !

ולפסמיסטיים שבינכם אל תגידו "..פה זה ישראל פה זה אחרת.. שם זה חו"ל זה ישראלים.." דיי עם הבולשיט הזה כבר !!

האנשים שם לא שונים ממני או ממכם זה פשוט עניין של רצון וגישה, עם גישה נכונה אפשר באמת להרים פה משהו !

אם כל אחד ואחד מאיתנו, כי זה הרי האנשים שיצביעו ולא ידברו אנחנו !! אני ואת\ה ! נגיד לא !! עד כאן. ! היום לא מדברים

לא חו"ל ולא בולשיט אם זה מה שכל אחד מאיתנו יעשה ואני בטוח יודע שזה מה שאני אעשה, אז יש כאן הזדמנות .

אני אהיה שמח לשמוע תגובות !

פורסם

עכשיו אתה מודע לכך למה מונפול שמנוצל לרעה זה דבר איום ונורא.. :-\

במידה והיו פה לפחות שתי חברות טלפונייה הכל היה שונה פה.. ועזבו אני לא מבקש 1.5MBit למעלה ולמטה.. אני בסך הכל מבקש שיקחו את ה1.5MBit הורדה שלי ויהפכו את העלאה שלו מ 96Kbit ל 320Kbit זה הכל ...

אני איתך בעסק הזה מיסטר The_overclocker... אבל צריך טיפה יותר אנשים מאלו פה בפורום.. צריך להביא את זה למדייה ו\או למשרד התקשורת ישר.. (שהוא בין האחראים הגדולים פה על כל העסק הרקוב הזה..)

פורסם

היה אתר אחד עם עצומה כזאת של מהירות (כמובן ללא חרם..), א\מישהו אולי יודע את הכתובת שלו ?

נראה מה אפשר לעשות ננסה לדבר איתם

פורסם

משהו מאוד מוזר, שכן שלי שלח לי דרך האיי סי קיו ב60 ק"ב...

הוא לא מוכן לגלות לי כיצד יש לו מהירות העלאה כזאת גבוהה.

אני הייתי בהלם כשראיתי את המהירות במו עיניי, אבל איך זה ייתכן??

פורסם

לפותח התראד - יש כבר כמה עצומות גדולות בנושא , רק חבל שלא יוצא מזה משהו...

פורסם

היו כבר הרבה דיונים על זה...

שום דבר לא השתנה.

חברות האינטרנט ממשיכות לטעון שאין להן הרבה סיבות להעלות את ה-Upstream מכיוון שאין ביקוש לזה. תרצו או לא תרצו, הסקרים באמת מראים מפורשות שרוב הגולשים בארץ עדיין לא זקוקים להעלאה מהירה יותר. נכון שקהילת המשתפים הולכת וגדלה, ואולי יום אחד היא תהייה גדולה מספיק בשביל לגרום לשינוי. אבל כרגע היא עדיין לא רוב. מה גם שזה די אבסורד שחברות האינטרנט יעשו את הצעד הזה לקראת המשתפים, וזאת בשביל שכמה ילדים יוכלו להוריד את הפרק של מ.ק.22 ששודר רק אתמול בביפ.

חברות הכבלים יחליטו להעלות את ה-Upstream כשהם יראו שזה משתלם להם ולא שנייה אחת קודם. אני בספק אם הם לא יודעים שקיים ביקוש מסויים לרוחב פס עולה גבוה יותר. והעובדה שהם לא שינו שום דבר עד עכשיו מלמדת רק שאולי זה עדיין לא משתלם להם. גם בשביל להעלות את ה-Upstream רק בתוך הארץ צריך להחליף ציוד ישן במרכזיות (שימו לב: ציוד. לא טכנולוגיה), ואני מניח שיש עוד הרבה שדרוגים נחוצים שאנחנו לא יודעים עליהם.

אם באמת זה משתלם להם והם פשוט לא מבינים את זה, יכול להיות שכל ההתארגנות הזאת תעזור. אבל, כבר היו כאלה בעבר, היו עצומות ענק, היו פניות מאורגנות, ושום דבר לא זז. לכן אני בספק שהם לא יודעים על הביקוש, ואני יותר נוטה לחשוב שזה עדיין לא משתלם להם כמו שהם צריכים/רוצים.

עכשיו, בקשר לטכנולוגיה, אני רוצה להבהיר משהו אחת ולתמיד:

הטכנולוגיה, ADSL, לא מגבילה שום דבר. מי שמגביל זה חברות האינטרנט. נקודה.

נכון, איידיאסאל זה לא-סימטרי. נכון, קצב ההעלאה קטן מההורדה. אבל אין לזה שום קשר. כי כשאומרים שקצב ההעלאה קטן מקצה ההורדה, מתכוונים שהמקסימום העלאה שאפשר ב-ADSL זה 1Mbps, לעומת 8Mbps מקסימום בהורדה. מישהו פה מעלה ב-1Mbps? לא.

זאת לא הטכנולוגיה שמגבילה ל-1Mbps. זה חברות האינטרנט שמגבילות להרבה פחות. ברגע שנגיע ל-1Mbps העלאה, נוכל להגיד שאי אפשר יותר בגלל הטכנולוגיה. עד אז, זה הכל עניין שיווקי ולא טכנולוגי.

פורסם

איך זה יכול להיות שאנחנו לא צריכים יותר upload כמאט כל מי שאני מכיר מוריד דברים מהאינטרנט וצריך את ה upload הזה,עשו כבר מלא כתבות על זה ב ynet וזה לא מזיז לאף אחד אני אישית הייתי מתחבר לראשון שיציע את upload גדול,הכבלים זו לא אלטרנטיבה.

פורסם

ThePorscher

לדעתי אתה טועה בקשר לביקוש.... יש ביקוש ועוד איך.

יש עוד הרבה מאוד דברים שאפשר לעשות עם upload גדול מלבד לשתף קבצים, ולכן אני בטוח שאם לכולם יהיה Upload גדול כל אחד ימצא לו שימוש.

מה אם אני רוצה לפתוח תחנת רדיו קטנה ולשדר באינטרנט?

מה אם אני רוצה לעשות שיחת ווידאו נורמלית(עם 20 fps לפחות) עם דוד בארה"ב?

או אולי בא לי לפתוח שרת משחק פרטי ל 10 חברים שנשחק בייחד...

ומה אם אני רוצה לאכסן אצלי בבית אתר קטן עם תמונות ומידע על כל דבר שאחפוץ?

ועוד ועוד אינסוף שימושים לרוחב פס ב"ערוץ החזור"....

הפוטנציאל הוא עצום, הן למשתמש והן לחברות שיכולות להרוויח מזה בגדול.

נקודה למחשבה.

פורסם

עדיין, זה לא יגרום לחברות להעלות את קצב ההעלאה. הרי אתה לא תתנתק מהם במחאה שאתה רוצה יותר רוחב פס כי אתה (וכולנו) צריך את האינטרנט באופן יומיומי וקבוע. וזה שאתה רוצה לפתוח שרת פרטי או לבצע שיחת ועידה בקצב נורמלי לא ממש מזיז להם...

כמו שנאמר, עד שהחברה לא תבין שזה ישתלם לה, לא נראה שיפור

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים