עבור לתוכן

שאלה קריטית בנוגע למארז supertalent

Featured Replies

פורסם

חיברתי את כל הרכיבים באתי להדליק תמחשב לא נדלק. כמובן שחיברתי את כל החוטים של ה-Power והלדים והכל אבל אז ראיתי עוד שני חוטים אפורים על האחד מלא אותיות והשני דברים שהיו קשורים באלקטרוניקה - Ground, 5V ועוד דברים שאיני זוכר כרגע.

האם בגלל זה לא נדלק המחשב? מה זה החוטים האלו בכלל?

תודה.

פורסם

בשביל זה יש חוברת, לא?

(גם של הלוח וגם של המארז)

פורסם
  • מחבר

בסופרטאלנט אין חוברת ועברתי מספר פעמים על החוברת של הלוח וכל החיבורים נכונים.

פורסם

צלם תמונה ונדע מה הבעיה

פורסם

לא צריך שום חוט מהמארז חוץ מכפתור ההדלקה בשביל שהלוח ידלק.

פורסם
  • מחבר

זה בדיוק מה שחיברתי. אגב תמונה לא תעזור - המחשב מורכב ואין ממש מה לראות ואני בטוח שלא הרסתי רכיב או שלא הרכבתי נכון - התנסתי בהרכבה מספר פעמים. מה אתם אומרים, זה הספק?

פורסם

תיקח חוט חשמל פשוט כמו של המאוררים.

נתק את הספק מהמחשב ומהחשמל

תיקח את החוט חשמל ותתפוס את הAtx תחבר צד אחד לירוק וצד שני לשחור שלידו חבר את הספק לחשמל אם הוא לא עובד אז הספק הוא הבעיה.

אם הספק עובד. תחזיר אותו למחשב ותיקח מברג ותראה איפה בלוח מסומן הPower ותקצר בין שני הפינים האלו.

פורסם
  • מחבר

יש רק בעיה אחת - אין לי ידע באלקטרוניקה בכלל! ( טוב עוד לא למדתי.. ) אני אנסה להשיג לי ספק נוסף, אומנם בינתיים יש משהו שאני יכול לעשות מלבד לבדוק חיבורים ולנתק ולחבר כל חיבור בספק?

פורסם

הקבוצה של ה-8 חוטים שכתוב עליהם

GND VDD D+ D-

שייכים בכלל ל-USB הקדמי ולא צריכים לעניין אותך כרגע

פורסם
  • מחבר

איפה מחברים את החוטים האלו בכלל? והאם יש עוד משהו חוץ מספק הכוח שהרס שלו יכול לגרום למחשב לא לעלות לגמרי?

פורסם

מחברים אותם ללוח אם למקום שמתאים ל-USB לפי סדר מסויים שכתוב לך בחוברת ההוראות של הלוח אם

בעיקרון כל רכיב תקול יכול לגרום למחשב לא להדלק, זה כולל ספק, לוח אם, זיכרון, מעבד, כרטיס מסך, כרטיס PCI כלשהו ואפילו הרדיסק וסידירום.

מה שאתה צריך לעשות זה לחבר מינימום רכיבים (לוח אם + מעבד + פיסיספיקר + ספק) ולראות אם המחשב נדלק, אם לא צריך להתחיל להחליף רכיבים עד שנמצאת הבעיה.

בכל מקרה חבר כבר עכשיו את ה-Pc-Speaker ללוח אם לחיבור המתאים (שים לב לקוטביות) החיבור שלו הוא חיבור 4 פינים כאשר לקצה אחד מחובר חוט אדום ולקצה השני חוט שחור, בשני האמצעיים אין שום דבר. האדום הולך לפלוס והשחור למינוס (תבדוק בחוברת של הלוח אם מה זה פלוס ומה זה מינוס)

פורסם
  • מחבר

הספיקר תמיד היה דלוק, וגם ככה יש לי לוח של אפוקס ויש לי לד בקרה..

פורסם
  • מחבר

טוב עשיתי תבדיקה, המחשב עדיין לא עולה \:

פורסם
  • מחבר

זה ממש ממש ממש ממש אבל ממש! לא אותה בעיה, אצלי במחשב אין ציפצופים ושום דבר לא נדלק לא מאווררים ולא כלום, זה פשוט כאילו אין חשמל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים