עבור לתוכן

שדרוג חומרה למחשב

Featured Replies

פורסם

שלום חברים :) ,

אשמח להתייעץ איתכם לגבי שדרוג המחשב בעיקר בלוח אם, זיכרונות ומעבד.

כיום יש לי 4790K עם קירור של Noctua D15

לוח אם Asus Z97 Sabertooth Mark1

זיכרון DDR3 מהירות 1600 CL9

ספק כוח - 850W SeaSonic Gold 85+

מסך מחשב 144Hz של Samsung. רזולציה 1080P

לאחרונה רכשתי כרטיס מסך 2080 Super של GigaByte 

מה שלא לקחתי בחשבון שהמעבד גורם לצוואר בקבוק והכרטיס מסך לא מנוצל די שמים לב לזה בביצועים במשחקים.

חשבתי לשדרג את הלוח אם, מעבד וזכרונות אין עניין של תקציב לא מחפש להתפרע סה"כ שיהיה ניצול מקסימלי.

כרגע על הפרק מה שחשבתי זה -  
מעבד - AMD 3600X (יש אופציה לקבל בחינם תושבת מNoctua במידה ונרכש לוח חדש AM4)

לוח אם - MSI B450M-Mortar-Titanium

זיכרונות לא סגור מה כדאי לקחת אשמח לשמוע עצות.

הכי חשוב זה 4-6 חיבורים לפחות של SATA 

כרגע יש לי SSD בRAID 0 אני די מניח שאעבור לNVMe.

המון המון המוןן תודות לעוזרים !!!

פורסם

מעבד הייתי לוקח את ה 3600 הרגיל אלא אם התושבת היא רק אם אתה קונה את ה 3600X.

הלוח מצויין ,זה בדיוק הלוח שהייתי לוקח. אופציות טובות נוספת זה הטומוהוק של MSI ועוד אופציה די טובה זה ה AUROS של גיגבייט.

אלו לוחות B450 היחידים שאני ממליץ עליהם לסידרה 3000 של רייזן.

לגבי זיכרונות, כל זיכרון במהירות 3200MHZ -3600MHZ יהיה בסדר.

ככל שהזיכרון יותר מהיר והתיזמונים יותר הדוקים ככה אפשר להוציא יותר מהמעבד.

הייתי מחפש את הזיכרון 3200MHZ הכי זול שאתה יכול למצוא, אם תמורת תוספת זניחה אפשר למצוא זיכרונות יותר מהירים אז בכלל טוב.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה :)

שאלה קטנה, הלוחות אם ראיתי בPlonter שיש באנדל MSI Mortar וגם של טומוהוק עם 3600X במחיר די טוב,

הקטע שלא הצלחתי להבין מה ההבדל מה שראיתי בפועל זה שדווקא בMortar יש אופציה ל2 כרטיסי M.2 ובRAID 0 (טוב לההגדלה עתידית של הM.2 אם ארצה)

בפועל המהירות של הRAM שבטומוהוק מגיע ל4133, תכלס מה המהירות RAM שה3600X יכול לעבוד איתו ? אולי המהירות RAM לא רלוונטית לי?

ומסקרנות האם יש אופציה של Auto tune OC בלוחות האלה? ואולי אוכל לעשות OC קטן בגלל שיש את הNoctua ?

אגב זיכרונות רשמת 3200-3600 מה ששמתי לב שהMortar תומך עד 3466MHZ.

עוד מעט אסתכל קצת על זכרונות ואעלה לפה את הדגם לשמוע האם יש אופציה לשיפור,

ההבדלים קטנים בסוף יוצא איזה 60 שקל הבדל בין הלוחות.

ושוב תודה :) 

פורסם

אני חושב שאתה לא בפוקוס.

2080 , בוודאי אם זה סופר או TI זה  כרטיס למעבד יותר חזק.

i7-9700k אמור להיות הכיוון לדעתי.

https://www.youtube.com/watch?v=D6RsDyMn2gY

ב3600 יתן לך 20-25% שיפור על פני ה 4790K  ( בהנחה שהוא ב OC יפה )  וזה במשחקים הכבדים שמרווחים יפה מאוד מ6 ליבות . 

9700 ב OC יתן לך שיפור של 50%. 

פורסם

עקרונית הם יכולים לעבוד גם עם זיכרונות במהירות 4200 אבל בלי להיכנס להסברים טכנים 3600 זה המהירות המקסמלית של זכרונות ששווה וממולץ להצמיד למעבדי AMD מסדרה 3000.

עבור מעבדי AMD יש רווח יחסית גדול ממהירות זיכרון גבוהה. כשמגיעים ל 3200 זה בערך המקום שבו התמורה היא הכי טובה ואחרי זה היא פחות משמעותית.

זאת הסיבה שרשמתי לך 3200-3600.

חוץ מזה זיכרונות שמעל 3600 הם כבר יקרים מאד ולא משתלמים.

ההבדל בין הלוחות לא גדולים ,תעבור על הספצפיקציה שלהם אם אתה רוצה לדעת בדיוק. בגדול אחד הוא mATX והשני הוא ATX

שים לב שה m.2 הנוסף ב MORTAR הוא יותר איטי והוא על חשבון יציאת ה PCIE X4, ככה שאפשר לחבר או כונן נוסף או כרטיס, הם לא יעבדו ביחד.

OC במעבדי AMD זה משהו מיותר שלא ששווה לתעסק איתו לדעתי. יש להם precision boost ו auto OC והם יגעו מקסימום ניצול האפשרי בהתאם לקירור שתשים להם. יש מלא מדריכים ביוטיוב שיכולים להסביר לך על זה.

פורסם
ציטוט של yoavke

ב3600 יתן לך 20-25% שיפור על פני ה 4790K  ( בהנחה שהוא ב OC יפה )  וזה במשחקים הכבדים שמרווחים יפה מאוד מ6 ליבות . 

לא רק שאתה משווה מעבד עם 6 ליבות למעבד 8 ליבות. זה גם מעבד שעולה פי 2.

וההבדל ביניהם הוא בהחלט לא כזה דרמטי כמו שאתה רושם פה.

אכן יכול להיות בינהם הבדל של 10-20 פרימיים לשניה אם אתה קונה מעבד יקר מסידרה K ועושה לו OC  אבל זה קורה כשאתה גם ככה נמצא באזור ה 120 פרימיים לשניה , זה בכלל לא משהו שמישהו ישים עליו לב.

נערך על-ידי lompy

פורסם
  • מחבר
ציטוט של lompy

לא רק שאתה משווה מעבד עם 6 ליבות למעבד 8 ליבות. זה גם מעבד שעולה פי 2.

וההבדל ביניהם הוא בהחלט לא כזה דרמטי כמו שאתה רושם פה.

אכן יכול להיות בינהם הבדל של 10-20 פרימיים לשניה אם אתה קונה מעבד יקר מסידרה K ועושה לו OC  אבל זה קורה כשאתה גם ככה נמצא באזור ה 120 פרימיים לשניה , זה בכלל לא משהו שמישהו ישים עליו לב.

מה אומר על ה3700x?

פורסם

גם מעבד מצויין , כרגע למשחקים מול ה 3600 הוא לא בהרבה יותר טוב.

בראיה לעתיד מאחר והקונסולות שהולכות לצאת יהיו מבוססות AMD עם 8 ליבות אז יש בהחלט אפשרות של 8 ליבות יהיה יתרון בעתיד הלא רחוק.

אם מגיעים לאזורים האלו של מחירים אז אפשר להתלבט בינו לבין ה 9700K (אם עושים OC לאזור ה 5.1) כמו ש yoavke המליץ.

בהחלט חושב שאחד המעבדים האלו הוא שידוך יותר סביר לכרטיס כמו 2080 SUPER

נערך על-ידי lompy

פורסם
  • מחבר
ציטוט של lompy

גם מעבד מצויין , כרגע למשחקים מול ה 3600 הוא לא בהרבה יותר טוב.

בראיה לעתיד מאחר והקונסולות שהולכות לצאת יהיו מבוססות AMD עם 8 ליבות אז יש בהחלט אפשרות של 8 ליבות יהיה יתרון בעתיד הלא רחוק.

אם מגיעים לאזורים האלו של מחירים אז אפשר להתלבט בינו לבין ה 9700K (אם עושים OC לאזור ה 5.1) כמו ש yoavke המליץ.

בהחלט חושב שאחד המעבדים האלו הוא שידוך יותר סביר לכרטיס כמו 2080 SUPER

רגע אז אולי אני מפספס פה משהו...

אני רואה באתר של Plonter המחיר של לוח אם MSI טומוהוק והמעבד 3700X המחיר ביחד זה 1800 שקל.

לפי מה שאני רואה המעבד 9700K לבד עולה רק 1600 שקל יש די פער במחיר תקנו אותי אם אני טועה...

הכוונה שאישית מסתכל יחס תמורה, ז"א אם אני יוסיף עכשיו איזה 20% למחיר קניה

ואקבל רק איזה 3%-5% יותר ביצועים זה לא בדיוק שווה את כל התוספת? או שזה ממש משמעותית יותר ביצועים?

וחשבתי על הזכרונות HyperX 3600Mhz CL17 2X8GB דגם - HX436C17FB3K2-16 איך הם?

תודה :) 

פורסם

אתה מבין נכון , זה הסיבה שכולם ממליצים על AMD.

9700K עם OC יתן לך ביצועים קצת יותר טובים עם 2080 SUPER במשחקים ב 1080P , עם כרטיסים אחרים ו/או ברזולוציות יותר גבוהות הפער מצטמצם עד לא קיים.

בכל מה שקשור לביוצעי מולטי שהם לא במשחקים AMD עדיף על האינטל הכל מקרה.

רוב האנשים שקונים כרטיס כמו ה 2080 SUPER לא מחפשים יחס תמורה למחיר משתלם , הם מוכנים לשלם עוד כמה מאות שקלים בשביל הכמה אחוזים תוספת בביצועים.

לגבי זיכרונות ,שוב זה ממש לא חשוב איזה תיקח,אין מה להשקיע בזה מחשבה. העיקר שיהיו 3200 ומעלה.

פורסם
  • מחבר
ציטוט של lompy

אתה מבין נכון , זה הסיבה שכולם ממליצים על AMD.

9700K עם OC יתן לך ביצועים קצת יותר טובים עם 2080 SUPER במשחקים ב 1080P , עם כרטיסים אחרים ו/או ברזולוציות יותר גבוהות הפער מצטמצם עד לא קיים.

בכל מה שקשור לביוצעי מולטי שהם לא במשחקים AMD עדיף על האינטל הכל מקרה.

רוב האנשים שקונים כרטיס כמו ה 2080 SUPER לא מחפשים יחס תמורה למחיר משתלם , הם מוכנים לשלם עוד כמה מאות שקלים בשביל הכמה אחוזים תוספת בביצועים.

לגבי זיכרונות ,שוב זה ממש לא חשוב איזה תיקח,אין מה להשקיע בזה מחשבה. העיקר שיהיו 3200 ומעלה.

ציטוט של yoavke

אני חושב שאתה לא בפוקוס.

2080 , בוודאי אם זה סופר או TI זה  כרטיס למעבד יותר חזק.

i7-9700k אמור להיות הכיוון לדעתי.

https://www.youtube.com/watch?v=D6RsDyMn2gY

אוקי,

אז חשבתי על לקנות את השילובים הבאים תגידו לי את דעתכם.

מעבד i7 9700KF Tray ואשתמש בתושבת שיש לי עכשיו זה 1150 אז ממה שאני מבין זאת תושבת ל115X (מדברים על קירור של Noctua D15)

לוח אם GigaByte Z390 Gaming X  (מתאים לקירור) אולי אשדרג לגירסאת SLI לטובת שדרוג עתידי אך לא בטוח.

וזיכרונות Corsair DDR4 3600Mhz CL18

או לחלופין לקחת 

AMD 3700X

MSI TOMHAWK 

Corsair DDR4 3600Mhz CL18

לפי מה שאתם אומרים ה9700 יתן לי ביצועים טובים יותר...

אגב לקחתי את הלוח של GigaByte בגלל שאני מכיר שיש להם Auto OC די טוב אני אישית לא רוצה להתעסק יותר מידי ואם יש מערכת שעושה את הOC לבד זה מעולה אני מניח שאוכל לעשות OC עם הNH-D15.

נערך על-ידי alcavi434

פורסם

2 האופציות טובות , האינטל אכן יתן כרגע ביצועים קצת טובים יותר בחלק מהמשחקים.

SLI זה קונספט מת. רוב במשחקים לא תומכים בזה יותר.

לא יודע להגיד לך לגבי AUTO OC , מניסיון שלי בדרך כלל ה AUTO OC דוחף יותר מידי וולט למעבד.

לעשות OC לכל הליבות ל 5 גיגה עם קירור כזה צריך להיות די פשוט ויש לזה בטח מיליון מדריכים.

נערך על-ידי lompy

פורסם

ה4690K שלי עם OC אוטומטי הגיע ל 4.2 והיה חם . ידנית הוא מגיע ל 4.6 והטמפ' טובה.

אם אתה מסתכל על הקרטועים הקשים ז"א האחוזון הקטן של המינימום FPS אז ה3600 פותר לך את הבעיה.

אם אתה גם רוצה להוציא את המירב מכרטיס המסך שלך  , אז מאחר ואתה עובד על  1080p@144 , ה9700K יתן לך שיפור של כ15-20% ב FPS הממוצע . 

לצערי מעבר לכך שה9700K יותר יקר, גם לוח Z390 הוא יותר יקר. 

פורסם
  • מחבר
ציטוט של lompy

2 האופציות טובות , האינטל אכן יתן כרגע ביצועים קצת טובים יותר בחלק מהמשחקים.

SLI זה קונספט מת. רוב במשחקים לא תומכים בזה יותר.

לא יודע להגיד לך לגבי AUTO OC , מניסיון שלי בדרך כלל ה AUTO OC דוחף יותר מידי וולט למעבד.

לעשות OC לכל הליבות ל 5 גיגה עם קירור כזה צריך להיות די פשוט ויש לזה בטח מיליון מדריכים.

ציטוט של yoavke

ה4690K שלי עם OC אוטומטי הגיע ל 4.2 והיה חם . ידנית הוא מגיע ל 4.6 והטמפ' טובה.

אם אתה מסתכל על הקרטועים הקשים ז"א האחוזון הקטן של המינימום FPS אז ה3600 פותר לך את הבעיה.

אם אתה גם רוצה להוציא את המירב מכרטיס המסך שלך  , אז מאחר ואתה עובד על  1080p@144 , ה9700K יתן לך שיפור של כ15-20% ב FPS הממוצע . 

לצערי מעבר לכך שה9700K יותר יקר, גם לוח Z390 הוא יותר יקר. 

תודה על התגובה המהירה :)

אז השילוב של הלוח, המעבד והזיכרון טובים?

אין בעיה עם 850W של SeaSonic Gold מבחינת חשמל נכון?

פורסם

העוצמה של הספק היא מעל ומעבר.

עד כמה שאני רואה האיכות שלו נחשבת  טובה וגבוהה.

הגיל סביר לחלוטין  לספק איכותי .

כל השאר גם נראה אחלה. 

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים