עבור לתוכן

התלבטות קשה מאוד ברכישת מערכת חדשה ...

Featured Replies

פורסם

אוקיי אז ככה :)

יש לי בחדר מערכת מאוד מאוד ישנה שגם הרמקולים שלה דפוקים כי כשהייתי קטן לחצתי פנימה את הממברנות חחח טיפש שכמוני חח ;)

KENWOOD xD-550 רק שתבינו איזה ישנה חחח :)

עכשיו המערכת שלי מחוברת למחשב ואני רוב הזמן שומע מוזיקה ככה שזה דבר הכרחי וחשוב ..

במחשב יש לי כרטיס קול מובנה AC97 משו כזה ...

אני מתלבט בין לקנות מערכת חדשה (עם זוג רמקולים) .. או מערכת קולנוע ביתית נחמדה (דיוידי שמשמיע אמ-פי-3 וכו' ... שבא עם 5 רמקולים וסאב) או רק לקנות רמקולים שיתחברו ללוח אם (בערך 5)

אני לא אוהב באסים ולא ממש בא לי סאב (כן אני יודע, מעטים האנשים ששונאים באסים חחח)

אני גם לא רוצה להשקיע הרבה כסף בזה ...

נ.ב. אני מעדיף שהרמקולים יהיו קטנים שיהיה אפשר לתלות (לא ריצפתיים) אני רוצה שיהיו יחסית חזקים ואני ראיתי-שמעתי רמקולים קטנים ועוצמתיים ... ושתהיה להם איכות שמע טובה :)

אז מה כדאי ? (מערכת סטריאו, מערכת קולנוע, רמקולים למחשב)

בתודה מראש, יאיר ב.א.

פורסם

תקציב???

פורסם
  • מחבר

ובכן .... בדיוק עברנו דירה וכרגע יש לי 1500 ש"ח .. מתוכם אני רוצה להוציא 500-600 על איזה כסא למחשב :) הגב שלי הרוס ...

ויותר מ1000 על רמקולים נראה לי מוגזם (ראיתי מערכת קולנוע ביתית של אממ .. דיהו DEAWOO משהו כזה .. ב990 ש"ח ואני מבין שגם האיכות של זה בהתאם ... )

השיקולים שלי זה רמקולים קטנים שאני אוכל לתלות על הקיר, שתהיה להם איכות טובה, חשבתי לחבר למחשב רק זוג קדמיים זוג אחוריים וסנטר ..

וראיתי שיש כאלה קטנים ... אני לא רוצה מערכת סטריאו ענקית שתתפוס לי מקום כי גם ככה כל מה שמערכת עושה המחשב עושה טוב יותר ...

פורסם

Creative Inspire 5.1 T5400

עולה 674.97 ש"ח בזיגזאג ורמקולים מעולים

פורסם
  • מחבר

אבל זה בא עם סאב לא ?

אין משהו בלי סאב ? אני יודע שגם הסאב עצמו מעלה את המחיר באיזה 150-250 ש"ח בדר"כ לא ?

זיג זאג זה הכי זול אחי ?

פורסם

הסאב בכל המארכות הוא הרבה יותר מסאב.. כל הרמקולים מתחברים עליו והוא גם המגבר.

לT5400 יש חיבור נפרד לסאב, שזה אומר שהוא עובד רק שהוא אמור לעבוד והוא לא יוסיף למוסיקה בבאסים אלא אם הוא אמור.

וגם אפשר לשלוט על העוצמה של הבאס מתי שהוא כן עובד. אז קח את הT5400 בראש שקט, אתה תהנה מהם

פורסם
  • מחבר

סבבה, תודה רבה ...

אבל מה ההבדל בין ה5400 ל5200 ?

ולאן אני מחבר אותם במחשב ?

יש לי על הלוח אם 3 כניסות-יציאות ...

(נא הסבירו לי כי אין לי מושג ...) אני רק יודע שקראתי פעם שאחד זה קדמיים אחד זה אחוריים ואחד זה סנטר אז מה עם הסאב ?

פורסם
  • מחבר

אוקיי ... לאחר קריאת מאמרו של אייל פור החלטתי שמה שאני צריך זה רק זוג רמקולים קדמיים איכותיים ... ללא סנטר וללא סאב ...

מה שחשוב לי שהם יהיו קטנים, שאני אוכל לתלות אותם או לשים על מדף מעל המחשב ...

עכשיו נשאלת השאלה איך אני מחבר אותם למחשב ומה המקור חשמל שלהם ....

הרי מהמערכת הנוכחית אני רוצה להפטר כי היא והרמקולים שלה רק תופסים מקום ..

עריכה : מה כדאי מבין הבאים ?

Inspire 5.1 5200 ---- Inspire 2.1 T2900---- Inspire 2.1 2500

פורסם

קודם כל, כל מה שרשמת כולל סאב. כולם X.1 וה.1 זה הסאב.

מה אתה נבהל מסאב? ברמקולים קטנים אתה צריך את הסאב אחרת לא יהיה לך באס בכלל, וגם אם זה יהיה רמקול איכותי אתה תפסיד המון מהמוזיקה.

הסאב לא ניתן לך בראש, זה בכל זאת לא מערכת קולנוע ביתי עם הגברה מטורפת וסאב ענקי, זה סה"כ רמקולים למחשב. אתה תמיד יכול לכוון את הצליל והבאס בדיוק כמו שאתה רוצה.

בקשר לאחד משלושתם אני לא יכול לעזור, אבל קח בחשבון אם אתה רוצה 5 רמקולים או 2 ואז יהיה לך יותר קל להחליט.

עקרונית, אם אתה רק שומע מוזיקה אתה לא צריך יותר מ2 רמקולים שיהיו מכוונים טוב למקום בו אתה יושב רוב הזמן כשאתה שומע מוזיקה, ולמיטב הבנתי זה מול המחשב. אבל מכיוון שמדובר ברמקולים למחשב שהם רחוקים ממערכת סטריאו טובה, יכול להיות שתרצה 5 רמקולים שיציבו את המוזיקה מסביבך בכל החדר לעומת 2.

כשאני השתמשתי ברמקולים למחשב היו לי 4.1 וזה היה כיף לגמרי. עכשיו שיש לי מערכת כמו שצריך אני משתמש בסטריאו 2 רמקולים, זה כבר עסק אחר.

פורסם

בכל המארכות 5.1 יש 3 חיבורים, 1 לשניים קידמיים, 1 לאחוריים, 1 לסנטר וסאב.

ואז כל רמקול עושה בדיוק מה שהכרטיס קול אומר לו.

ב2.1 יש חיבור 1, זה אומר לשניים הקדמיים והסאב "מנחש" מה הוא צריך לעשות. בעיקרון הוא פשוט מוסיף עומק לצליל.

או הדבר ב4.1, יש 2 חיבורים, 1 לקדמיים ו1 לאחוריים. זה אומר שבמארכת 5.1 הבאסים ההיו הכי נקיים ויפעלו רק מתי שהם אמורים לפעול.

שזה אומר פיצוצים במשחקים\סרטים וטופים במוסיקה וסרטים (וכל צליל נמוך אחר שהייה) וזה יתן לך את הצליל הכי נקי שאפשר (וגם לא תרגיש את הסאב)

אז קח מארכת 5.1 איכותית ותהנה

ההמלצה שלי זה איזו שהיא מארכת 5.1 של creative (הT5400 הכי טובים)

פורסם
  • מחבר

אמרתי לאמא שאני רוצה את ה2.1 ושזה זול אז היא התעצבנה ואמרה לי שזה לא מה שרציתי ואני אקנה את ה5.1 חחחח :)

איזה אמא מאמי !! ;)

אויי כמה שאני סובל בזמן האחרון, מחר עושים לי קולונסקופיה ואחרי זה אולי גם ניתוח :(

בעעעע ... בכל מקרה אז כשאני אסיים את הבדיקות ואחרי הבגרויות אני אקנה את זה :)

http://www.starcom.co.il/shop/product.asp?product=82 זה המקום הכי זול שמצאתי את זה ...

אמממ ... איפה כדאי לי למקם אותם ? (אני אצרף עוד מעט תצלום אוירי של החדר שלי, אשתדל שהוא יהיה מדויק) LOL

פורסם
  • מחבר

העלתי תמונה של החדר שלי מלמעלה, כולל מידות בס"מ ... ומיקומם של חפצים בחדר, מישהו יכול לעזור לי לתכנן איפה למקם את הרמקולים ?

מדובר ב5.1 ...

פורסם

קרא שוב את חוקי הפורום - הקפצת ת'רדים אסורה בהחלט!

ננעל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים