עבור לתוכן

שאלה חשובה בקשר לקיפול פרספקס

Featured Replies

פורסם

אני מתכנן מוד לספק אשר יכלול בין היתר החלפת המעטפת ממתכת בפרספקס אבל אין לי מושג כיצד באמצעים בייתים אני יכול לקפל פרספקס בקו ישר כלומר לחמם אותו ולקפל איפה שאני רוצה בדיוק לא איזהו שהוא קו עקום ומסובך אלה קו ישר ???

פורסם

שאלתי על הנושא הזה לא מזמן, ואמרו לי שצריך לסרטט את הקו, ועם מייבש שיער או משהו כזה, לפזר בדיוק חום על הקו המסורטט.

פורסם

יצא לי לעבוד עם פרספקס (אבל אני אף פעם לא מצליח לבטא את השם הזה...)

אחת הבעיות איתו זה שאחרי שהוא מתחמם הוא נהיה יותר שביר, לכן אתה לא יכול לעשות שום דבר במקום שאתה מחמם אותו (כמובן אחרי שהוא מתקרר)

הטיפ שהקודם נתן לך הוא טיפ טוב, אבל אני לא מאמין שאתה יכול לעשות את זה במשטח ארוך מדי, ואחרי שאתה מחמם את הפרספקס תעבוד מהר.

תגיד אולי מה אתה רוצה לבנות ואולי יהיה למישהו פה טיפ בשבילך.

פורסם
  • מחבר

כתבתי אבל בתחילת ההודעה מה אני מתכוון לעשות עם הפרספקס.

אבל לכל מי שלא שם לב אני כותב שנית את החלק שאפשר לפרק בספק המעטפת החיצונית הזאת בצורת חת אז אני רוצה להחליף בפרספקס לכן אני צריך לקפל חתיכת פרספקס פעמיים על מנת ליצור את הצורה הזאת והקיפולים צריכים להיות ישרים.

ובקשר לרעיון עם מייבש השער הרי כאשר אני החממם עם המייבש אני החממם שטח של בערך 4 ס"מ ואז כשאני אנסה לקפל זה עלול לא להתקפל לפי הקו ???

פורסם

הייתי ממליץ לך ליקנות פרספקס בעובי של 8-10 מילימטר ומדביק כמו בפרויקט של אבנר

פורסם

אל תעשה את זה, גם לא יצא לך קו ישר, גם הפרספקס ישחיר (לא נראה לי שחום של פאן יספיק) וגם הפרספקס יהייה הרבה יותר שביר.

אני מציע לך להרכיב את ה"קופסא" מחתיכות, ואם אתה רוצה פינות מעוגלות, אתה יכול לשייף.

פורסם

סתכל אני עכשיו יושב על לבנות ספק ואני כבר בחצי הדרך , אל תנסה לכפל וכלום פשוט תעשה לך צלעות בנפרד ואחרי זה תדביק או תחבר על בורג......הכי טוב ככה

פורסם

יש מכשיר לכיפוף , גם לבננות .. ;D

המכשיר מבוסס על חוט להט וזרם מתאים.

או שתמצא איפה מכופפים ,

או, אם יש לך מכשיר שיספק מתח משתנה , אז תוכל לבנות ולעשות נסיונות עד שתמצא את המתח - טמפ' המתאים. צריך להזהר מחשמל. יש כפתורי חשמל למנורות שמאפשרים עימעום . אלה יתאימו אני חושב.

פורסם

http://home.austin.rr.com/crazypcmods/MartiniMobo.htm - מדריך מעולה להכנת מכשיר לכיפוף פרספקס ובכלל לכיפוף...

אני אישית משתמש באקדח חום - fan לא יספיק - הוא לא מסוגל לייצר חום בעוצמה או ריכוז מתאימים והאוויר גם יוצא ממנו בעוצמה רבה מדי...

אקדח חום הוא לא עניין יקר ביותר, אך גם לא זול... הזולים מתוצרת סינית בד"כ עולים בסביבות ה120-150 ש"ח...

חשוב להשיג לוחות עץ מתאימים ע"מ שהכיפוף יהיה באמת 90 מעלות וגם ע"מ שיחזיקו את הפרספקס עד שיתקרר - לוקח יותר זמן ממה שנראה.

ואם עושים את זה נכון, הוא כמעט ולא מאבד מחוזקו. רק אם תשתמש באש או בטמפ' גבוהה מדי תפגע בחוזק ובעמידות (אש יוצרת co2 שבחום המתאים גורם לעיוותים המבנה הפולימרי ומכיוון שיש פכיעה בשלמות המבנית יש גם עליה במתח הפנים וירידה בחוזק למתח הפנים ועל כן יש איבוד מהחוזק - אל תשתמש באש - אם תרצה אח"כ גם לנקות אותו עם ממסים כגון אלכוהול הוא יתפוצץ... לעומת זאת גוף חימום ואקדח חום הם בטוחים ביותר!)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים