עבור לתוכן

שאלה על שיתוף קבצים ברשת

Featured Replies

פורסם

שאלה:

למה כשאני עושה

\\*.*.*.*

(האיפי של המחשב השני ברשת)

קופץ לי חלון עם סיסמא? מהי הסיסמא? במחשב השני לא מוגדרת שום סיסמא.

פורסם

זאת הסיסמא שמוגדרת על החשבון Guest במחשב השני. אם תבדוק בלוח הבקרה (Start >> Control Panel >> User Accounts), תראה שמוגדרת סיסמא על החשבון הזה (צריך להפוך אותו לפעיל קודם, ואז תוכל להיכנס למאפיינים שלו).

אפשר באותו מקום להסיר את הסיסמא מהיוזר הזה, או לשנות אותה.

מאוד לא מומלץ להסיר את הסיסמא, מפני שבמקרה כזה, כמו שאתה יכול להקליד מהמחשב שלך ברשת

[ltr]\\1.2.3.4[/ltr]

ולגשת למחשב השני, כך גם כל אדם באינטרנט יכול להקליד את ה-IP החיצוני של המחשב הזה ולסייר לו בקבצים המשותפים (בהנחה שאין לו פיירוול או ראוטר שעומדים לפניו). לכן, הסיסמא יכולה לעזור לאבטחה.

פורסם
  • מחבר

וואו!

אז אתה בעצם אומר, שאם אני לא מגדיר סיסמא על ה-User הקבוע שלי... למשל Falc0n , ומישהו יודע שזה היוזר, ויודע את ה-IP שלי, יכול להיכנס לי למחשב בקלות בעזרת השם משתמש?? :o

או שהוא צריך שהכוננים שלי יהיו משותפים גם?

פורסם

תלוי אם יש לך ראוטר ותלוי איזה תיקיות שיתפת

פורסם

הוא לא צריך את השם משתמש של היוזר שלך ולא כלום.

כל עוד אין סיסמא על המשתמש Guest במחשב, כל אדם באינטרנט יכול להקליד את ה-IP של בשורת הכתובות כפי שצויין קודם ווהתיקייה המשותפת תופיע לו מול העיניים. אם שיתפת את כל הכונן, הוא יוכל לסייר בכל הכונן. אם שיתפת רק תיקייה אחת, הוא יוכל לסייר רק בתיקייה הזאת.

כל זאת, אם הפורט 139 פתוח.

הוא יהיה פתוח אם אין לך נתב או פיירוול כלשהו. אם יש לך נתב או פיירוול כלשהו ולא תגדיר בהם לפתוח את הפורט, הוא יהיה סגור ולכן לא יוכלו לגשת למחשב שלך.

פורסם

ואם יש לי רשת בין שני מחשבים, הפורט הזה לא יהיה פתוח בפיירוול כדי לאפשר את הרשת?

ואם כן (הוא יהיה פתוח), איך אני בכל זאת מגן על התיקיות המשותפות בלי לשים סיסמה על GUEST? (כרגע החשבון הזה בכלל מנוטרל....)

פורסם

ואם יש לי רשת בין שני מחשבים, הפורט הזה לא יהיה פתוח בפיירוול כדי לאפשר את הרשת?

תלוי בפיירוול. תגדיר בו מה שאתה רוצה.

ואם כן (הוא יהיה פתוח), איך אני בכל זאת מגן על התיקיות המשותפות בלי לשים סיסמה על GUEST? (כרגע החשבון הזה בכלל מנוטרל....)

חוסם את הפורט הזה רק על האינטרנט אבל לא על הרשת הפנימית.

פורסם

ומה אם החשבון הזה (GUEST) מנוטרל?

חוסם את הפורט הזה רק על האינטרנט אבל לא על הרשת הפנימית.

אוקי....

פורסם

ומה אם החשבון הזה (GUEST) מנוטרל?

לא משנה כלום.

עדיין תתבקש סיסמא כשמישהו ינסה לגשת למחשב, אם קיימת סיסמא על החשבון Guest.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים