עבור לתוכן

עזרה בהפיכת מחשב לשיתופי

Featured Replies

פורסם

שלום רציתי לברר אם יש לי שני מחשבים אז שמעתי שאני יכול דרך האי פי של מחשב אחד מהם להכנס לכל אחד מן המחשבים ואז להוריד דברים למחשב השני

(1) איך אני הופך את שני המחשבים להיות שיתופיים??

(2) איך אני קובע מה לשתף במחשב איך אני יכול להחליט מה אני משאיר רק לעצמי ומה אני משתף עם המחשב השני??

(יש לי ווינדוס 98 בעיברית)

בתודה מראש לכל העוניםמצפה לתגובות

ברבר

פורסם

זה בכלל לא מתאים לפורום הזה , זה מתאים לפורום "רשתות ואינטרנט"

ואם תשים לב בסטיקי יש את המדריך הזה : http://www.hwzone.co.il/community/index.php?topic=44963.0 שתוכל להיעזר בו.

פורסם
  • מחבר

הטופיק שנתת לי הוא לווינדוס אק פי אז הוא לא ממש עוזר לי

כי יש לי ווינדוס 98.

ומצטער שסמתי במקום הלא נכול פשוט יש כל כך הרבה פורומים באתר

ולא שמתי לב שיש גם את זה אני ישתדל פעם הבאה למצוא אותו.

בקשר למה ששאלתי אם מישהו יוכל לענות אני זה יעזור לי מאוד

בתודה ברבר :D

פורסם

אם אני לא טועה ההגדרות די דומות , תנסה ותראה מה יילך...

פורסם

דבר ראשון, בדוק ששני המחשבים באותה קבוצת העבודה (הכי מומלץ לרשום בשניהם WORKGROUP), ושלכל אחד יש שם מחשב שונה (למשל, User1, User2 וכו'...).

ב-98 זה נמצא במאפייני הרשת בלוח הבקרה באחת הכרטיסיות שם.

אחרי שאתה מוודא את זה, עשה ריסטארט.

בהגדרות הרשת, ברשימת הפרוטוקולים, צריכים להיות שם:

Client for Microsoft Networks

Dial-Up Adapter

[Network Adapter]

TCP/IP -> Dial-Up Adapter

TCP/IP -> [Network Adapter]

IPX/SPX -> [Network Adapter]

NetBEUI -> [Network Adapter]

File and Printer Sharing for Microsoft Networks

תוסיף ותסיר פרוטוקולים לפי הצורך. שים לב שלפעמים כשאתה מוסיף פרוטוקול, נוספים שני רכיבים לרשימה. תמחק את הרכיב שלא רשום פה ולא צריך, ככה שבסוף הסידור, יהיה שם כל ורק מה שרשום פה, לא יותר ולא פחות.

*** [Network Adapter] = שם כרטיס הרשת שלך.

תיכנס למאפיינים של TCP/IP -> [Network Adapter], ושם בכרטיסייה IP Address, תגדיר IP ספציפים. על כל מחשב IP אחר, אך Subnet זהה. על המחשב הראשון תגדיר IP של 192.168.0.1, עם סאבנט של 255.255.255.0. על המחשב השני, 192.168.0.2, עם אותו סאבנט, וכך הלאה.

אחרי שאתה מסדר שם הכל, תעשה ריסטארט.

הדבר האחרון לעשות הוא לשתף את התיקייה שאתה רוצה שתהייה נגישה למחשב השני. תיכנס למאפיינים של התיקייה. אם אני לא טועה, צריכה להיות שם כרטיסיית Sharing, אז פשוט תיכנס אליה, תגדיר איך יקראו לשיתוף (עדיף להשאיר כך שיהיה רשום שם התיקייה), תגדיר הרשאות שאתה רוצה לתת (קריאה/כתיבה/שניהם, התנייה בסיסמא), וזהו.

ריסטארט ליתר ביטחון.

כעת אתה אמור להיות יכול לגשת לתיקיות המשותפות מהמחשבים האחרים.

אם אתה ניגש מהמחשב הראשון (שהגדרת את כתובתו 192.168.0.1) אל המחשב השני (שהגדרת את כתובתו 192.168.0.2), אתה פשוט צריך לפתוח חלון My Computer, ובשורת הכתובות להקליד

[ltr]\\192.168.0.2[/ltr]

(ה-IP של המחשב שאליו אתה ניגש), ושם אתה תראה את כל התיקיות המשותפות, לפי שם השיתוף שנתת להן.

אפשר גם להיכנס באותו אופן בעזרת שם המחשב (שם המחשב זה ההגדרה שבה הצעתי לכתוב User1, User2...).

[ltr]\\User2[/ltr]

באותה צורה אתה ניגש גם מהמחשב השני למחשב הראשון.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים