עבור לתוכן

קצב העברה איטי ברשת ביתית (1 מגה לשניה)

Featured Replies

פורסם

שלום,

כשאני מעביר קבצים עם מחשב נוסף המחובר לרשת הביתית (נתב: מודם אלקטל "פרוץ" , האב: Dynamode 10/100 8 Port Switching Hub) הקבצים עוברים במהירות של 1 מגה לשניה, לפי מה שהבנתי, המהירות צריכה להיות סביב ה-10 מגה לשניה.

רציתי לדעת מה הבעיה וכיצד ניתן לסדר זאת.

תודה :)

פורסם

המהירות התיאורטית היא 10 מגה לשנייה....

פורסם

דבר ראשון לאלקטל אין שום קשר לעניין

דבר שני

mega bit not mega byte

פורסם

איזה כרטיסי רשת יש למחשבים שלך?

כדי להנות ממהירות 10MB את צריך לוודא שכל רכיבי הרשת שלך(כ.רשת, HUB/SWITCH) תומכים ב100Mbps לפחות!

ובתור אחד שיש לו רשת 100Mbps, קצב העברה הממוצע אצלי עומד על 8 מגה 8)

תוריד SERVICE מיותרים מהגדרות הרשת שלך ותנסה את התוכנה TCP OPTIMIZER

אצלי זה העלה את המהירות מ2 ל8+/- מגה

פורסם

Well, בשביל לעשות סדר:

כל הנתונים שתראה על מכשירי רשת, הכל נמדד ביחידות מידה של Mbps שזה Mega bits per second.

ההעברות במחשב, ברוב התוכנות אם לא כולן, נמדדות ביחידות מידה של MBps שזה Mega Bytes per second.

Byte = 8 bit

לכן, אם כרטיסי הרשת על כל המחשבים תומכים ב-100Mbps, ואני רואה שה-Switch שלך כן תומך ב-100Mbps ככה שהוא לא מגביל אותך, מהירות ההעברה צריכה להיות 12.5MBps.

אם אחד מכרטיסי הרשת שלך לא תומך ב-100Mbps אלא רק ב-10Mbps, אז קצב ההעברה לא יוכל לעלות על 10Mbps, שזה 1.25MBps.

אז, כאמור, ה-Switch שלך אמור לתמוך ב-100Mbps, בדוק אם הכרטיסים תומכים שניהם ב-100Mbps. לאלקטל זה באמת לא קשור (האמת שהוא עובד באמת רק ב-10Mbps, אבל אני בספק מאוד גדול אם ה-Switch שלך מגביל את כל הרשת ל-10Mbps רק בגללו, ולא מאפשר לכל שאר הרשת לעבוד ב-100Mbps, אם הכרטיסים כן תומכים בזה). כל מה שזה אומר זה שכרטיסי הרשת לא יוכלו לתקשר עם המודם ביותר מ-10Mbps, לא שזה הכרחי כשהאינטרנט מגיע בקושי ל-1.5Mbps.

מה הדגם המדוייק של ה-Switch שלך?

נ.ב.-

HUB = HUB

Switching HUB = Switch

אל תקרא למכשיר שלך האב, קרא לו סוויטצ'.

פורסם
  • מחבר

אני יודע על עניין הסיביות... אך כפי שאמרת - 100 סיביות זה מעל 12 מגה לשניה, ואני מעביר על מגה אחד לשניה...

הדגם המדויק של הסוויטצ' שלי הוא SW80010-D

כרטיסי הרשת תומכים שניהם ב-100MBit's וזאת ע"י בדיקה שעשיתי ע"י התוכנה AIDA32 בשני המחשבים.

אני די חושב שזה בגלל מה שאמרתם על המודם - שהוא עד 10Mbit's , הרי הוא זה שמעביר בין המחשבים את המידע (הוא הנתב), לא?

פורסם

לא!

הנתב לא שייך לעניין וכבר הסברנו לך את זה

התקשורת בין המחשבים בתוך הרשת עוברת דרך הסוויץ' בלי שום קשר לאלקטל

תבדוק אולי אחד מכרטיסי הרשת לא תומך או שאולי הכבלים שלך מיושנים במיוחד(לא סביר) או שהסוויץ' תומך רק ב10

פורסם

אצלי יש כ.רשת USRobotics 7900 על שני המחשבים, ונתב USRobotics 8000. וכולם תומכים ב 100מביט והקצב אצלי 5 מבייט

במקום 12מבייט כמו שאמור להיות זה הכ.רשת

http://www.usr.com/products/networking/networking-product.asp?sku=USR997900

וזה הנתב http://www.usr.com/products/networking/router-product.asp?sku=USR8000A

פורסם

האלקטל יכול לעבוד גם ב-100..

למשל אצלי הוא עובד ב-100 והוא פרוץ..

אבל זה לא כל כך משנה אם 100 או 10 זה רק בשביל ההרגשה הטובה..

פורסם

how the hell do you know if it works in 100 or 10??

your limit is way under 10

פורסם
  • מחבר

תבדוק אולי אחד מכרטיסי הרשת לא תומך

בדקתי את זה מקודם בעזרת AIDA32 והיא מראה שהמהירות של הכרטיסים היא 100 !! :-[

או שאולי הכבלים שלך מיושנים במיוחד(לא סביר) או שהסוויץ' תומך רק ב10

על הסוויטצ' כתוב 10/100, אני חושב שזה אומר שהוא תומך ב-100.

הכבלים די חדשים, בני פחות משנה.

פורסם

אממממ מה עוד יכול להיות??

אולי המרחק בין המחשבים גדול מדי

איזה וינדווז זה יכול להיות שהוא לא תומך בהעברת קבצים מהירה

זה סתם רעיונות לא מבוססים אבל שווה לבדוק

פורסם
  • מחבר

אורך הכבלים בין המחשב הראשון לבין הסוויטצ' + הכבל מהסוויטצ' למחשב השני הוא 10-12 מטרים.

מערכת ההפעלה היא WindowsXP ב-2 המחשבים.

חשבתי גם על הארדיסקים... אך ההארדיסקים מהירים, אחד 40 ג'יגה שנקנה היום של WD, השני 160 ג'יגה של WD שנקנה לפני כחודשיים.

המהירות ממש יציבה על 1 מגה וכמה KB... ממש יציב, כאילו משהו מגביל פה את העניין ל-10MBit's... לא כאילו הכבלים ישנים או משהו כזה... :-\

מה זה עוד יכול להיות? לא קרה לאף אחד מקרה דומה?

פורסם

הדגם המדויק של הסוויטצ' שלי הוא SW80010-D

Well, אני שמח לבשר לך שיש לך בדיוק אותה רשת כמו שלי. גם אני עם אלקטל משודרג, גם אני עם אותו דגם מדוייק של סוויטצ'. :)

הסוויטצ' תומך גם ב-10 וגם ב-100. אתה יכול גם לראות באיזה מהירות הוא מתקשר עם כל יציאה לפי הצבע של הנורה של היציאה. אם הנורה של היציאה דולקת בכתום, הסוויטצ' מתקשר עם הכרטיס בצד השני ב-100Mbps. אם הנורה של היציאה דולקת בצהוב-ירוק (אני אף פעם לא מצליח להסכים עם אנשים אם זה צהוב או ירוק  :P), הסוויטצ' מתקשר עם הכרטיס בצד השני ב-10Mbps (אל תתייחס לנורה השמאלית ביותר שתמיד דולקת בצהוב-ירוק, זוהי נורת מקור המתח).

אז קודם כל תבדוק אם הנורות של היציאות שמחוברות למחשבים דולקות בכתום. הנורה של היציאה שמחוברת לאלקטל צריכה לדלוק בצהוב-ירוק.

אני די חושב שזה בגלל מה שאמרתם על המודם - שהוא עד 10Mbit's , הרי הוא זה שמעביר בין המחשבים את המידע (הוא הנתב), לא?

כמו ש-BURTON אמר, המהירות של האלקטל לא משפיעה על מהירות העברת הנתונים בין מחשב למחשב. את הרשת יוצר הסוויטצ'. האלקטל, הנתב, הוא רק מקשר את הרשת הפנימית לאינטרנט. ככה שמידע בין מחשב לאינטרנט עובר דרך האלקטל, אבל מידע בין מחשב למחשב (שזה רק בתוך הרשת הפנימית) בכלל לא קשור לאלקטל. אתה יכול לנתק אותו בכלל מהסוויטצ' ותראה שהרשת הפנימית תמשיך לעבוד, לעומת האינטרנט שלא יהיה לך.

האלקטל יכול לעבוד גם ב-100..

למשל אצלי הוא עובד ב-100 והוא פרוץ..

אבל זה לא כל כך משנה אם 100 או 10 זה רק בשביל ההרגשה הטובה..

א. Alcatel SpeedTouch Home/Pro לא יכול לעבוד ב-100. הוא עובד רק ב-10. אולי אתה מדבר על גרסאות חדשות יותר של אלקטל, שאותן עוד לא בדקתי, אבל האלקטל הישן, זה שבזק חילקו בתחילת דרכו של ה-ADSL בארץ, לא עובד ב-100Mbps.

ב. זה ועוד איך משנה, אבל באמת לא כשמדובר על מודם, כמו שהסברתי בהודעה הראשונה שלי בת'רד הזה.

עכשיו, בקשר לבעייה, כמה הצעות שיש לי אליך:

א. נסה להחליף את הכבלים בכל מקרה. יכול להיות שהם פגומים. אם יש לך אפשרות באופן זמני לקרב את המחשבים ולבדוק כבלים קצרים יותר, עשה זאת. כדאי מאוד לוודא שהכבלים שלך מסוככים, בייחוד כשמדובר על מרחק של יותר ממטר-שניים.

דרך אגב, אתה בכלל לא חייב להקפיד על כבל ישר או מוצלב. הסוויטצ' הזה הוא Auto MDI/MDIX על כל היציאות, שזה אומר שהוא יודע לזהות לבד את המכשיר שנמצא בקצה השני של הכבל, את סוג הכבל המחבר, ואז הוא מתאים את היציאה אוטומטית לסוג המכשיר והכבל. אז, אתה יכול לחבר כל כבל שאתה רוצה (ישר/מוצלב) בין כל מכשיר שאתה רוצה לכל יציאה שאתה רוצה על הסוויטצ', וזה יעבוד. אף על פי כן, עדיף לשים כבלים נכונים, מפני שאם יום אחד תחליף סוויטצ' לאחד שהוא לא Auto MDI/MDIX, כך לא תצטרך לדאוג להחליף את הכבלים לכאלה שיתאימו לפי הכללים.

ב. תנסה להחליף גם את היציאות בסוויטצ' שאתה משתמש בהן. אני משתמש בסוויטצ' שלי כבר יותר משנתיים והוא אף פעם לא עשה לי בעיות, אבל שמעתי שבסוויטצ'ים מסויימים לפעמים יציאות מסויימות מתקלקלות. אז תנסה לבדוק יציאות אחרות.

ג. איך אתה מעביר את הקבצים ממחשב למחשב? דרך איזה תוכנה/ממשק? ואיך אתה מודד את המהירות?

ד. יכול להיות שמישהו או משהו התקין לך במחשב תוכנות שמגבילות את המהירות המקסימלית ברשת?

פורסם
  • מחבר

קודם כל, המון תודה על התגובה המושקעת!

עכשיו, לעניין...

אני לא רואה שום נורה צהובה-ירוקה.. רק ירוקה :P

איפה שהמודם מחובר, יש נורה ירוקה ואיפה שהמחשבים מחוברים - הנורות הן כתומות. כך שאני מבין שהעניין הזה מסודר.

א. אין לי שום אפשרות לקרב את המחשבים למרחק של מטר-שניים מהסוויטצ'... לא בקרוב ולא אף פעם... כי אצלטרך בשביל זה לרכוש גם כבלים קצרים וגם לפרק ולהרכיב מחדש 2 מערכות מחשב שלמות, אני מעדיף להעביר בין המחשבים על 100K ולא לפרק ולהרכיב אותם ולקנות כבלים קצרים...

תודה רבה על ההארה... חבל שלא ידעתי את זה בהתחלה, כבר שיניתי כמה כבלים לכבלים ישרים כי לא ידעתי שהוא יזהה לבד :-\

ב. כבר ניסיתי מספר פעמים להחליף את היציאות, זאת מאחר שכבר היה לי מקרה כזה שיציאה אחת התקלקלה... עושה קצת בעיות...

ג. ההעברה שאני מדבר עליה בוצעה דרך התוכנה Radmin והמדידה בוצעה ע"י התוכנה Bandwidth Monitor.

ד. לא, אין שום מצב כזה.

שוב, המון תודה לך על ההשקעה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים