עבור לתוכן

התקנתי צורב די וי די ועכשיו אנילא רואה את הצורב הרגיל

Featured Replies

פורסם

התקהנתי צורב די וי די ואני לא רואה את הצורב הרגיל כאילו במחש ב שלי עכשיו מה שהיה הצורב הרגיל שלי נהיה הצורב די וי די ואני לא יודע איך לעשות ששניהם יעבדו יש לי די וי די במחשב צורב די וי די וצורב רגיל

הדי וי די הרגיל והצורב הרגיל מחוברים על אותו חוט עבה כזה אפור שבמחשב והצורב די וי די מובר לחוט האפור העבה שמחובר עם הדיסק הקשיח אני לא יודע איך לעשות שהצורב הרגיל יעבוד לי ביחד איתם כאילו יהיה לי כזה במחשב שלי שאני נכנס

פורסם

אם אתה קורא לזה חוט עבה אפור אני מניח שאתה לא ממש יודע מזה מאסטר וסלייב

יכול להיות שבגלל זה הבעיה

פורסם
  • מחבר

טוב שמע אני לא ממש יודע אבל אם זה לא קשור אז אני ממש עצבני עליך בקטע שלך מה זה עוד פעם לפי איך שאתה מדבר מה הקשר יש דברים שאני יכול ללמד ותך ואתה בחיים לא תבין אז לא לבוא בגישה כזאת מצטער אם אנ אמר משהו ואני לא יודע אבל אני שאלתי שאלה

עכשיו בקשר לשאלה מה הבעיה לדעתכם כאילו הצוןרב הרגיל שלי נעלם והצורב די וי די תפס את מקומו למרות שהצורב עצמו מחובר ואם אני מכניס אליו דיסק אז ישד כזה אפשרות להיכנס אליו כי הוא כזה אומר לעי להיכנס לדיעסק וכל זה ואם זה דיסק אוטומתי כזה עם אוטוראן אז זה נכנס לי נגיד להתקנה וכל זה אז למה אני לא יכול לראות אותו בכל זאת?

פורסם

דבר ראשון תרגע, דבר שני תכתוב בצורה שיהיה אפשר להבין על מה אתה מדבר בכלל (סימני פיסוק, ניסוח).

הבעיה היא ככל הנראה ששני הכוננים מוגדרים כמאסטר, אחד מהם צריך להיות סלייב.

זה מתבצע עם הג'אמפרים על הכוננים (ההוראות מודפסות על המדבקה מצידם העליון).

פורסם
  • מחבר

כן זה כנראה משהו עם מה שאמרתה כי נכון שהתקנתי את הצורב די וי די זה שמכר לי אותו אמר לי שאני צריך להעביר איזה פלסטיק אפור כזה לאמצע מאחורי הצורב ואז הוא עבד אז אולי אני צריך להעביר את אותו דבר אפור בצורב הרגיל אבל להוזיז אותו לצד ימין או שמאל כי ניראה לי הוא עכשיו באמצע נכון?

זה ממש חשוב בבקשהה תעזרו לי

פורסם

רשום לך בדיוק מה לעשות על הכונן.

תשים אחד מהם על MASTER ואחד מהם על SLAVE.

פורסם

הגמפרים קובעים מי המסטר ומי הסליב,בכל סידי שראיתי זה בנוי בצורה של מלבן,2 שורות ו 3 קווים.

צריך לחבר את הג'מפר בצורה מאונכת,יש סיכוי שאין שם גמפר אז אני חושב שזה מצב מאסטר.

פורסם

אני לא יודע אם מישהו כבר כתב מדריך על איך לחבר דיסקים קשיחים/CD-ROMs/צורבים וכו', אבל בכל מקרה עדיף לתת הסבר לאלו שלא מבינים כל-כך:

1. ברוב המחשבים של ימינו יש 2 בקרי IDE, כשכל אחד מסוגל לטפל בשני התקנים (דיסק קשיח, כונן CD-ROM או צורב).

2. לבקר ה IDE בלוח יש 40 פינים מסוג זכר, ואליו מתחברת רתמה (כבל אפור עבה) של 40 פינים נקבה.

3. לכל כבל כזה יש 3 חיבורים, שנראים זהים - אחד מתחבר ללוח והשניים האחרים להתקנים. אין חובה להשתמש בשני החיבורים של הרתמה - הכל יעבוד גם אם היא מחוברת ללוח ולדיסק קשיח בלבד.

4. כדי שהמחשב יידע את סדר ההתקנים, יש לבצע בכל ההתקנים המחוברים על אותה רתמה פעולה שנקראת ג'ימפור. על כל רתמה התקן אחד חייב להיות master והשני slave. אם מחובר רק התקן אחד על הרתמה, מומלץ להגדיר אותו כ master.

5. פעולת הג'ימפור נעשית ע"י הזזת ג'מפר, שהוא למעשה מגשר (שמגשר בין 2 פינים). בכל התקן IDE קיימת קבוצה של 6-8 פינים שבה מגדירים את סוג ההתקן (master או slave).

6. על כל התקן IDE בד"כ יש מדבקה שעליה רשום איך בדיוק להגדיר כל התקן (בין איזה פינים לגשר בעזרת הג'מפר).

7. כשמוסיפים התקן IDE למחשב, יש לבדוק גם את הגדרת ההתקן השני שנמצא על אותה הרתמה. חובה שאחד מהם יהיה master והשני יהיה slave.

8. מומלץ לחבר דיסקים קשיחים על אותה רתמה וCD-ROMs ו/או צורבים על רתמה אחרת, מכיוון שדיסקים קשיחים הם התקנים מהירים הרבה יותר וה CD-ROMs והצורבים הם התקנים איטיים שרק יאיטו את המערכת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים