עבור לתוכן

התקנת מסך LCD על המחשב

Featured Replies

פורסם

הממ.. כתוצאה מעניין בנושא המודינג בתוספת שעמום, החלטתי שאני רוצה לעשות עוד כמה חורים במחשב שלי :) .

דבר ראשון, יש לציין, אני לא מבין כמעט כלום בזה.

הדבר היחידי שעשיתי עד כה שקשור למודינג, היה לחבר 2 לדים לפאנלים הקדמיים, ולהעביר את החיבורים של הרמקולים והמיקרופון קדימה (כמו כן פיצלתי אותם כך שאפשר לחבר 2 מכל אחד).

Picture6.jpg

עכשיו אני מעוניין לחבר לפאנל התחתון יותר מסך LCD.

הנה השאלה שלי:

חיברתי כבר את הלדים לחיבור מולקס (היה לי חיבור אחד שלא השתמשתי בו, אז שמתי עליו מפצל של מולקס ושמתי לד על כל אחד מהמולקסים). אם אני אוציא את המפצל של המולקס מהחיבור המקורי של הספק, ואחבר לספק עוד מפצל, ואת המפצל של הלדים אני אחבר למפצל החדש שהוספתי - זה יוריד מהמתח של הלדים/LCD? (או יותר גרוע, יהרוס לי בצורה כלשהי את הספק עם עומס יתר?)

המולקס של הספק מתחבר למפצל שמתחבר ללדים (שנמצאים במקום שאי אפשר לראות בתמונה):

Picture9.jpg

במקרה והדרך הזאת לא טובה, רציתי לדעת אם אני יכול להשתמש בכבל של הfloppy (יש לי אחד שלא מחובר לכלום). החוטים שמגיעים אליו הם בדיוק באותם צבעים ואותו סדר כמו במולקס, אבל הוא קטן כזה. אפשר להשתמש בו? או שאני צריך להשיג כזה מעביר בין כבל כזה למולקס בשביל לחבר את הLCD?

הכבל (הוא הרבה יותר קטן ממה שהוא נראה פה):

Picture7.jpg

ועוד כמה שאלות קטנות בקשר למדריך:

image014.jpg

1)למה הנקודות השחורות האלה (שלפי מה שהבנתי הן ההארקה במולקס) לא איפה שה5V? (המתח במולקס) או שזה רק לצורך סדר במעגל?

2) לאן מתחבר הנגד של ה100ohm?

3) למה במדריך אחר שראיתי, היו 2 נגדים - אחד של 100ohm ואחד של 10Kohm? (או משהו כזה).

4) אני לא בטוח שהנקודות הן ההארקה (ואם כן אז למה צריך 2?), אם לא אז מה הן? ומה זה 3 הקווים המקבילים השחורים בגדלים השונים?

תודה רבה לכל מי שטרח לקרוא את כל הדיון, ותודה עוד יותר למי שקרא אותו ומוכן לעזור לי ;D

נ.ב

מיני-שאלה, אבל היא פחות חשובה: אפשרי לקנות מין מד טמפרטורה, ולחבר אותו לLCD כך שהוא יראה את הטמפרטורה במחשב? (אם כן, אני אודה למי שיגיד לי איך )

פורסם

שחכתי... :P

פורסם

אוקי נתחיל לאט לאט.

ראשית יצא לך עבודה נקיה ויפה אני חייב לציין על העברת חיבורי האוזניות וכו'..לפנל הקדמי !  ;)

עכשיו..הקטע עם המולקסים - עשית לי סלט גדול!

לא הבנתי מילה! פשוט אם אין לך יותר מחברי מולקס, תקנה מפצל או שתעשה לעצמך מפצל כדי להשתמש בחשמל

אבל לא "לתפוס" מולקס.

בקשר לפלופי - אכן כן, החוטים אותם חוטים בדיוק! צהוב+שחור=12V. אדום+שחור=5V.

ל-LCD אתה זקוק לאדום ולשחור.

בקשר ל-LCD.

1) הנקודות השחורות (אני מאמין שאתה מתכוון לקטנות האלה שיש על הקווים בחלק מהמקומות),

אלא נקודות לצורך המחשת חיבור, כלומר שים לב שהתמונה כמובן דו-מימדית ובלי הנקודות האלה היה קשה לך להבחין איזה

חוטים יש מגע ואיזה אין. שים לב למשל ש-פין 1 בתצוגת LCD עובר בציור על מלא חוטים, אך אין מגע בינהם כמובן!!

כל נקודה שחורה מסמנת מגע (מעבר חשמלי) בין החוטים.

2)זהו לא סתם נגד של 100Ohm, אלא נגד משתנה.

אתה מחבר אותו כמו שאתה רואה בסכמה.

לנגד משתנה יש 3 רגלים. כאשר צריך לחבר חוט אחד לאמצע והשני לאחד הצדדים (הצדדים לא משנים, פשוט אם תחבר נגיד לימין

ולא לשמאל אז ההתנגדות תיהיה הפוכה בסיבוב, אם אתה מבין - לא קריטי).

חבר את פין 16 לרגל האמצעית בפוטנציומטר(נגד משתנה) ואת מה שצריך לאחת הרגליים הצדדיות.

3) אתה יכול להוסיף עוד נגד משתנה של 10K (שנראה לי שזה צריך להיות 1K),

על מנת לשלוט על בהירות התווים, קונטרסט בלעז. נגד ה-100Ohm הוא לשליטה על עוצמת האור.

בקשר לחיבור רכיב מסויים (אתה מתכוון לנגד טרמי) שיתחבר ל-LCD ויציג את הטמפ' זה די מסובך.

אומנם יש תצוגות אשר מיועדות לתצוגה של טמפ' וסל"ד שאתה יכול לרכוש אותם,

כמובן אבל שאי אפשר להפוך את התצוגות האלה לתצוגת LCD עם תווים, מילים וכו'..כמו שאתה רוצה.

מכיוון שהמסך שונה ובקר שלו שונה לגמרי, ולא מפענח קודים אסקיים, שלא נדבר שהתצוגה לא יכולה להציג קודים אסקיים..

אפשר לבנות מעגל שתחבר עליו נגד טרמי שאותו תדביק על הרכיב שאתה רוצה למדוד את הטמפ' שלו ולפי

ההתנגדות של הנגד הטרמי הזה (שההתנגדות שלו משתנה בהתאם לחום) יהיה לך מפענח שיעבד את זה לקוד אסקיי, מספר כלשהו.

אבל למה לך להסתבך? כאשר יהיה לך תצוגת LCD נחמדה במחשב ותתקין תוכנה לשלוט עליה, יהיה לך אופציה להציג את הטמפ' של המעבד

והלוח דרך התוכנה על התצוגה שלך!

זה כאשר ללוח שלך יש חיישנים למעבד וללוח או לאחד מהם..

אל תשכח שהתצוגה כמובן מקבלת מידע מין המחשב, ולהציג טמפ' של מעבד על תצוגה כזאת זה לא בעיה אם יש לך חיישן בלוח.

לי יש תצוגת LCD 4*20 שרכשתי באריהב, עם תאורה אחורית. תצוגה מצויינת!

הלחמתי וחברתי, לאחר מכן התקנתי לה תוכנה בשם jaLCDs. ועוד תוכנה בשם MBM.

jaLCDs- זוהיא תוכנה לשליטה על התצוגת LCD שלך, שתוכל להחליט מה יהיה רשום שם.

יש שם מגוון אופציות נחמדות, ויפות שלא ארחיב אליהן עכשיו.

MBM- תוכנה לניתור (זה ניתור?) חומרה אשר ניתן להוריד מין מדור ההורדות באתר.

בעזרת תוכל לקבל מידע רחב על המחשב שזה כולל טמפ' אם יש לך חיישנים בלוח.

הטמפ' על הצג שלי מוצגת כך -

בחרתי בתוכנה jaLCDs שתציג לי טמפ' על הצג כשאת המידע (את הטמפ') היא מקבלת מהתוכנה MBM.

השאלות על הארקה לא ממש מובנות לי, ואני בספק אם התשובה שרשמתי לך ב-1 היא מה שרציתי.

השתדל בבקשה לפרט את עצמך יותר בקשר לספק ובקשר לשאלות 1 ו-4 ב-LCD.

מקווה שעזרתי פחות או יותר לבנתיים, יכול מאוד להיות שהסברתי לא ממש ברור אז אנא ממך תגיד על מנת שאוכל להסביר שוב, רן. ;)

פורסם
  • מחבר

1) אם לא שמתם לב את התמונה של המעגל לקחתי מהמדריך באתר, אבל תודה. גם את המדריך בPCtip ראיתי... אבל תודה :)

2) תודה רבה לך רן! הבהרת לי כמה דברים!

אלה בהחלט הנקודות שהתכוונתי אליהן.

אז אתה מתכוון שכל נקודה שחורה כזאת אומרת שאני חותך 2 חוטים באמצע ומחבר את הנחושת שבהם?

בשאלה 4 התכוונתי לזה שבמדריך באתר כתוב למשל שפין מס' 1 בLCD הולך להארקה, אבל בתמונה הוא הולך לנגד, ומשם הוא ממשיך לעוד נקודה שחורה שבה הוא נפגש עם חוט מפין מס' 3, ומשם למין 3 קווים אנכיים ומקבילים אחד לשני. מה זה הדבר הזה?

המממ... עוד שאלה שכרגע צצה לי לראש היא למה למשל פין מס' 1 הולך לנגד, ומשם ממשיך? איך בדיוק אני עושה את זה?

הקטע עם המולקס: כן, אני יודע שזה נשמע מאוד מסובך ומבולגן מה שרשמתי 8) אני אנסה לפשט.

לפני שהתקנתי את הלדים, היה לי חיבור מולקס אחד פנוי. הלכתי לי לחנות אלקטורניקה ורכשתי מפצל של מולקס, כדי שכל לד יתחבר לכל אחד מהמולקסים החדשים (שפוצלו מהאחד שכבר היה).

עכשיו אני רוצה לחבר את הLCD ואין לי מולקסים פנויים. השאלה שלי היא - האם אני יכול לנתק את המפצל ששמתי, לשים מפצל חדש, ולאחד מהמולקסים של המפצל החדש לחבר את המפצל הישן (שכבר מחובר ל2 הלדים).

במבט שני, זה עדיין מבולגן, אם לא הבנת אני אנסה שוב :)

אם אתה מעדיף אתה יכול ליצור איתי קשר בICQ 140427920 או במסנג'ר r6ace@hotmail.com(אני יודע שאני מעדיף, אבל אני לא רוצה להטריד אותך ^_^)

פורסם

אלה בהחלט הנקודות שהתכוונתי אליהן.

אז אתה מתכוון שכל נקודה שחורה כזאת אומרת שאני חותך 2 חוטים באמצע ומחבר את הנחושת שבהם?

כן. (ד"א אני מקווה שאתה אומר "מחבר" ומתכוון ל"מלחים"....)

בשאלה 4 התכוונתי לזה שבמדריך באתר כתוב למשל שפין מס' 1 בLCD הולך להארקה, אבל בתמונה הוא הולך לנגד, ומשם הוא ממשיך לעוד נקודה שחורה שבה הוא נפגש עם חוט מפין מס' 3, ומשם למין 3 קווים אנכיים ומקבילים אחד לשני. מה זה הדבר הזה?

המממ... עוד שאלה שכרגע צצה לי לראש היא למה למשל פין מס' 1 הולך לנגד, ומשם ממשיך? איך בדיוק אני עושה את זה?

אז ככה: אם תשים לב, פין מס' 1 הולך לנגד ומשם הוא מתחבר עם מה שמוקף בעיגול בתמונה שצירפתי ('Gnd=Ground='0). הדבר הזה זה ה"הארקה", או למעשה החוט השחור במולקס. שים לב למסלול שסימנתי בירוק בין רגל 1 על ה-LCD לבין ההארקה.

והוא לא הולך קודם לנגד - שים לב שהנגד מחובר למעשה ישירות להארקה (מסלול כחול על התמונה שלי).

איך אתה מחבר פוטנציומטר? רן הסביר לך-אתה מחבר חוט אחד לרגל האמצעית ואת החוט השני לאחת מהרגליים הצדדיות (לא משנה איזה). אם יש לך רב-מודד, תוכל לראות שכשאתה מסובב את המוט של הפוטנציומטר אתה בעצם משנה את ההתנגדות שבין 2 החוטים, וככה אתה יכול להגביר / להחליש את עוצמת ההארה.

הקטע עם המולקס: כן, אני יודע שזה נשמע מאוד מסובך ומבולגן מה שרשמתי 8) אני אנסה לפשט.

לפני שהתקנתי את הלדים, היה לי חיבור מולקס אחד פנוי. הלכתי לי לחנות אלקטורניקה ורכשתי מפצל של מולקס, כדי שכל לד יתחבר לכל אחד מהמולקסים החדשים (שפוצלו מהאחד שכבר היה).

עכשיו אני רוצה לחבר את הLCD ואין לי מולקסים פנויים. השאלה שלי היא - האם אני יכול לנתק את המפצל ששמתי, לשים מפצל חדש, ולאחד מהמולקסים של המפצל החדש לחבר את המפצל הישן (שכבר מחובר ל2 הלדים).

כל עוד אתה מחבר רק תצוגת LCD וכמה לדים, לא צריך להיות לך יותר מדי עומס על הספק. זתומרת, כן, אתה יכול לשים עוד מפצל. כשתתחיל להעמיס כוננים אופטיים, קטודות, הרבה מאווררים וכו'-אז אולי כדאי לשקול לקנות ספק חזק...... ;D.

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

אהה, מגניב.

תודה :)

ורק כדי להיות בטוח: כל מה שאני עושה עם הנגד זה מחבר לרגל האמצעית את פין 16 ואת האדמה לאחת הרגליים הצדדיות?

עוד משהו קטן: הדברים שאני מחבר לאדמה (לפי התרשים) הם פינים 1,3 בLCD, הנגד המשתנה ופינים 18-25 בחיבור הפרללי? (כשאני מחבר אותם לאדמה, אני מחבר חוט אחד ולאורכו אני מחבר עוד חוטים או שאני פשוט דוחף הכל לתוך ההארקה ומלחים? ^_^

-וכן, התכוונתי מלחים :)

ד"א

מה עדיף לי? לפצל את המולקס או לחבר ישירות לחיבור של הfloppy?

פורסם

בהחלט כן, אתה מחבר את פין 16 לרגל האמצעית ואת אחת הרגליים הצדדיות אתה מחבר לארקה יחד עם פין 1.

שוב, כל עיגול שחור זה על מנת שתוכל לדעת איפה יש מגע בין החוטים.

זה לא אומר שאתה מחבר רק את 2 החוטים ולא "ממשיך" (אם אתה מבין).

זה אומר שאתה מפצל את אחד החוטים ל-2 חוטים כאשר פיצול אחד יתחבר לחוט שצריך להיות איתו מגע

וחוט שני ממשיך את המעגל. (מבין?)

כנ"ל ל-"עוד משהו קטן" שלך.

יש טיפ נחמד לעשות את זה.. - קח את כל החוטים ש-"זקוקים" לארקה ותעשה מהם חוט אחד גדול

(על ידי חיבור קצוותיהם יחדיו).

לאחר מכן יהיה לך קצה עבה ונחמד שאותו תחבר לחוט הארקה שלך.

בקשר לפיצול מולקס או שימוש במולקס של הפלופי אז תן לי להבין שניה משהו -

שאתה חיברת את הלדים - חיברת כל לד למולקס משלו?!

כי זה נשמע ככה לפי סיפול המפצלים שלך.

אם כן, למה עשית את זה?

למה לא לחבר את כל הלדים במקביל על מולקס אחד, מה רע?

לדים לא צורכים כל כך הרבה וואט (חשמל) שיעמיסו לך את המולקס וישרפו לך אותו חס וחסה..

אם לא עשית ככה, אז אחלה :).

ואם כן עשית ככה אני מציע שתניח למולקסים שלך ותשתמש בפלופי, אני לא חושב שיש לו כל כך שימוש..

פורסם

מה עדיף לי? לפצל את המולקס או לחבר ישירות לחיבור של הfloppy?

אם אתה יודע שלא תשתמש בפלופי, תחבר איתו. לא חבל על הכסף של המפצל למולקס?

ד"א, אתה לא צריך לפצל בכלל-הרי גם ככה אתה לא חייב להשתמש בפלסטיק שבקצה אלא לחתוך את החוט ולהלחים ישירות.....

פשוט קח מה שמחובר אצלך ללדים ותחבר למולקסים במקביל את מה שאתה צריך בשביל התצוגה.....

פורסם
  • מחבר

זה בסדר, החלטתי שאני פשוט אחבר את זה לפלופי... אני לא משתמש בכונן שמחובר אז אני בספק שאני אוסיף עוד כונן :P

ורק כדי לוודא בפעם האחרונה: לפי התרשים אני מחבר את הנגד, פין 1, פין 3 ופינים 18-25 (חיבור פרללי) לחיבור אדמה? (אני שואל כי רן כתב שאני מחבר את פין 1 ואת הנגד, אני רק רוצה לוודא שאני מחבר גם את כל אלה)

והטיפ שרן אמר בקשר לחיבור כל החיבורים ביחד, זה פשוט להלחים את כל הקצוות של הכבלים ביחד לפני שאני מכניס אותם להארקה? (זה האמת יוצא סיבוך, כי החיבור של הפלופי ממש קטן, אז אני לא חושב שאפשר להכניס יותר מכבל אחד :P מקסימום אני אגזור את הפלופי כמו שאמרתם ואלחים את הכל ביחד).

פורסם

זה בסדר, החלטתי שאני פשוט אחבר את זה לפלופי... אני לא משתמש בכונן שמחובר אז אני בספק שאני אוסיף עוד כונן :P

whatever works for you....

ורק כדי לוודא בפעם האחרונה: לפי התרשים אני מחבר את הנגד, פין 1, פין 3 ופינים 18-25 (חיבור פרללי) לחיבור אדמה? (אני שואל כי רן כתב שאני מחבר את פין 1 ואת הנגד, אני רק רוצה לוודא שאני מחבר גם את כל אלה)

כן-כל מה שמחובר לאדמה (GND בציור שלי), הולך לחיבור השחור של המולקס.

אם צריך לחבר את אחת הרגלים של הפוטנציומטר לאדמה-אז תחבר.....

והטיפ שרן אמר בקשר לחיבור כל החיבורים ביחד, זה פשוט להלחים את כל הקצוות של הכבלים ביחד לפני שאני מכניס אותם להארקה? (זה האמת יוצא סיבוך, כי החיבור של הפלופי ממש קטן, אז אני לא חושב שאפשר להכניס יותר מכבל אחד :P מקסימום אני אגזור את הפלופי כמו שאמרתם ואלחים את הכל ביחד).

תעשה מה שנוח לך.

באמת יהיה הכי נוח להוריד את הפלסטיק בקצה של הפלופי (הרי גם ככה אתה לא משתמש בו), לגלות קצת את החוט ולהלחים הכל אליו (לא משנה אם זה אלומה אחת או כל חוט בנפרד, למרות שאלומה אחת, כמו שרן הציע, זה הרבה יותר מסודר והרבה יותר קל לבודד את זה ולסדר את כל החוטים במארז אח"כ..... ;)

פורסם
  • מחבר

אררג! אני לא יכול לסבול את זה!

המוח שלי לא מסוגל לקלוט למה בתרשים נגיד החוט מפין 3 מתחבר לאמצע החוט בין הנגד והאדמה ולא ישירות לאדמה! שמישהו יסדיר לי את המוח לפני שאני קופץ מהחלון! (זה רק קומה שניה, אז אני לא אמות ופשוט אשבור כל מני דברים בגוף שלי).

פורסם

עוד אל תקפוץ :)

שים לב, כל הנקודות כפי שהבנת מצביעות על חיבור.

כפין 3 מחובר לאדמה, ביחד עם עוד רגל של הפוטנציומטר, וביחד עם הפינים של החיבור פרללי, זאת אומרת בעצם שהם נמצאים ומחוברים לאותו חיבור, אותו כבל, אותו חוט חשמל

ז"א, לא משנה איך זה נראה בציור, קו האדמה מאגד אליו את כל החיבורים שנמצאים עליו בנקודות.

בדרך כלל, על חיבורי אדמה ומתח (שנקראים בשפה מקצועית VCC ו- GND) יהיו כמה חיבורים.

אחרי שתקלוט את הרעיון המרכזי בשרטוט מעגלים כל השאר כבר יהיה שטויות :)

תחשוב על זה כעל תרגיל בחיבור קווים בין שני טורים כמו בבצפר, זה יקל עליך להבין את זה. אתה הרי יודע שיש קווים שחוצים קווים אחרים בין שני הטורים, אבל אתה יודע שהקו הולך ישר, ולא מתפצל לשני טורים שונים

כך גם באלקטרוניקה, כשיש נקודה - יש חיבור. קווים שנחתכים באמצע לא מחוברים אחד לשני כמו שהקווים בתרגיל גם לא מחוברים אחד לשני למרות שהם עוברים אחד מעל השני.

חחח יופי של אנלוגיה יצא לי! אני חייב להוציא את בצפר מהראש....

בכל מקרה, אם אתה צריך עזרה פנה אלי לאייסי 131835961

בהצלחה!

נדב

עריכה

מכיוון שהשאלה הזאת נשאלת דיי הרבה פעמים, והבנת שרטוט מעגל למתחילים באלקטרוניקה הוא לא פשוט, החלטתי לעזור ולכתוב טבלה קטנה עם חיבורי המסך. המטרה שלה היא כמובן לעזור לכם לחבר את המסך, אך רצוי שתעבדו עם הטבלה והשרטוט ביחד על מנת שתוכלו להבין איך כתבתי את הטבלה. בהצלחה לכולם:

חיבורי מתח:

+5V - פין 2 ו- 15 בחיבורי המסך

GND - פין 1 ו-3 במסך, אחת מהרגליים הצדדיות של הפוטנציומטר 100OHM

(לא חובה לחבר את הפינים 18-25 בחיבור הפרללי לאדמה)

רגל אמצעית של הפוטנציומטר - פין 16 בחיבור המסך

חיבורי דאטא (DATA):

(PRLn = PARALEL)

(n = מספר הפין)

PRL1 - פין 6 במסך

PRL2 - פין 7 במסך

PRL3 - פין 8 במסך

PRL4 - פין 9 במסך

PRL5 - פין 10 במסך

PRL6 - פין 11 במסך

PRL7 - פין 12 במסך

PRL8 - פין 13 במסך

PRL9 - פין 14 במסך

PRL14 - פין 5 במסך

PRL16 - פין 4 במסך

פורסם
  • מחבר

אוף!

תכננתי היום לעשות את זה, אבל לחנות אלקטרוניקה שהלכתי אליה לא היה מסך LCD, ו2 החנויות היחידות שמצאתי שיש להם בדיוק סגרו... (איזה חנות סוגרת ב17:00?!)

אני כנראה אעשה את זה מחר...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים