עבור לתוכן

מה עדיף -> מחשב כנתב או אלקטל כנתב? + שאלות.

Featured Replies

פורסם

שלום,

עד עכשיו עבדתי עם מודם אלקטל כנתב של הרשת הביתית שלי, כאשר המודם נפרץ על ידי לנתב והוא מחייג לבד לרשת, הוא מחובר להאב של 8 יציאות בעזרת כבל רשת מוצלב אני חושב, ומשם יוצאים כבלים ארוכים לכל חלקי הבית כאשר הכבלים הארוכים הם ישרים (אם אני לא טועה).

כעת, יש לי מחשב נוסף שאני רוצה שהוא יהיה הראוטר, ממספר סיבות:

א. להגביל רוחב פס לחלק מהמחשבים בבית. (יש תוכנה לזה, לכן דרך המודם עצמו אי אפשר)

ב. להשאיר עליו תוכנות הורדה כך שאוכל להשתמש במחשב שלי לדברים אחרים ולא להעמיס אותו יותר מדי עם כל התוכנות הורדה שתמיד רצות לי ברקע.

לכן, אני הולך להמיר את המודם חזרה למודם פשוט, לחבר אותו למחשב (1. בעזרת איזה כבל אני מחבר אותו למחשב?) ומכרטיס רשת שני הוא יתחבר להאב (2. בעזרת איזה כבל מחברים את המחשב להאב?) , ואז מההאב, כמו תמיד, יצאו כבלים לכל שאר מחשבי הבית (3. ישרים או מוצלבים?)

השאלות הנוספות שלי הן:

4. מהן ההגדרות שעלי להגדיר בכרטיס רשת שבמחשב שמחובר ישירות לאינטרנט?

5. האם כל שעלי לעשות כדי שכל שאר המחשבים יוכלו, דרך ההאב והמחשב הראשי, לגשת לאינטרנט, זה לשתף את ההתקשרות לאינטרנט במחשב הראשי?

תודה רבה לכם

פורסם

ל3 השאלות הראשונות אתה צריך כבלים רגילים

אתה לא מגדיר בכאטיס רשת עצמו אלא אתה מגדיר במערכת הפעלה שיתוף אינטרנט ואם אני לא טועה לא צריך להגדיר שום דבר במחשבים האחרים כי מבחינתם הם רגילים לעבוד דרך גייטוואי

פורסם

אכן, בשלוש השאלות הראשונות, התשובה היא כבלים ישרים ולא מוצלבים.

בקשר לשתי השאלות האחרות, אתה יכול לקרוא על כל ההגדרות שצריך לעשות במחשבים במדריך סטיקי פה בראש הפורום.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה, עזרתם לי מאוד, והמדריך נפלא! 8)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים