עבור לתוכן

AMD VS INTEL- נתוני שליטה בשוק

Featured Replies

פורסם

שלום,

אינטל שלוטת בשוק המעבדים וזה כבר זמן רב, מדוע AMD לא מצליחה להשוות את נתוני המכירות כמו של אינטל, הרי המעבדים שלה יותר זולים, יש להם את מעבדי ה 64BIT, אז למה לא מתהפך הגלגל?

פורסם

50% אם לא יותר מהמעבדים שנמכרים נמכרים דרך חברות OEM כמו קומפאק והן קונות מאינטל את המעבדים במחירים יותר זולים ממה שאנחנו משלמים אז ההשוואה של המחירים שאתה רואה בחנות לא רלוונטיים לגביהם.

סיבה נוספת לעליונות של אינטל בשוק היא האטימות של האנשים, כולם שמעו על אינטל אבל יחסית מעט שמעו על AMD.

אני עובד בחנות והשאלה הטיפוסית כשבנאדם בא לקנות מחשב היא "כמה עולה מחשב", הם אפילו לא קולטים שזה שקול לשאלה של "כמה עולה אוטו" בסוכנות רכב.

מאחר ו 95% מהציבור אטום לחלוטין בתחום קשה ל AMD להתגבר על המותג של אינטל, אבל השליטה של אינטל כבר לא מוחלטת כמו בעבר, בשוק הביצי יש ל AMD בימינו 30-40% מהשוק להערכתי.

פורסם
  • מחבר

כלומר את חושב שAMD הגדילה את נתח השוק שלה בערך ל30 % בשוק הביתי?

איפה אפשר אולי למצוא נתונים מדויקים?

פורסם
  • מחבר

כלמור אתה אומר שAMD הגדילה את נפח השוק הביתי ל 30%?

איפה אולי אפשר למצוא נתונים מדויקים?

ועוד שאלה, אתה חושב שיכול להיות שיום אחד AMD תגבר על אינטל במכירות?

פורסם

למיטב ידיעתי בארה"ב הבינו מה שכאן לא הבינו (וזה חלק מהתשובה שלך...) וAMD עקפה את אינטל במכירות. כאן בישראל, כמו שכתבתי בסוגריים אנשים לא הבינו עדיין שאינטל אולי יותר חזקה אבל פחות משתלמת, ושAMD נותנת ביצועים פחותים רק במעט ונותנים יחס תמורה/ביצועים עדיף...

פורסם

אסור גם לשכוח שאנשים מפחדים לנסות את זה!

מחשב זה לא משהו שמחליפים כל שבוע זה לכמה שנים טובות אז הם מפחדים מזה...

פורסם

מסכים ב100% עם מה שאמירם אמר..

פורסם

OFF TOPIC!

בקשר למה שאמירם אמר, אני רוצה להוסיף - שימעו סיפור:

חברה שלי החליטה שהיא קונה מחשב (יותר נכון שאמא שלה משלמת עליו... ;D) ישבו ועשינו סקר שוק, הסברתי לה מה ההבדלים בין אינטל לAMD, מה זה כול רכיב וכו' ככה שתבין גם מה היא קונה, בסוף החלטנו ללכת על איזה מבצע שהיה Athlon XP 2200+(או משהו בסדר גודל כזה 2400+ לא זוכר) כי זה היה במבצע ממש משתלם וראינו שזה יוצא ממש זול, וגם מה טוב - החנות היא 10 מטר מהבית שלה ככה שאם יש בעייה היא ישר שם...

בחרנו יום וצעדנו לשם - אמא שלה,חברתי ואני. נכנסנו לחדר מכירות,דיברנו עם המוכר שאלתי אותו כמה שאלות על המחשב-לוח,זיכרונות כרגיל אתם יודעים. הוא הצליח איכשהו לדחוף להם משהו על אינטל ומאז כבר נפרץ הסכר - "מה ההבדל בין אינטל לAMD?" שאלה אמא של חברה שלי והוא ענה לה את התשובות שלהם (של מוכרים שרוצים למכור אינטל) - "שניהם מחשבים זה כמו שמכונית זה מכונית אבל יש מרצדס ויש סובארו,לשניהם יש 4 גלגלים ולשניהם יש הגה אבל באחת את נוסעת בהרבה יותר כיף,הנאה,יותר בטוח ובשנייה המכונית מסיעה אותך ממקום למקום לא יותר." ואמא שלה וחברה שלי נפלו בזה!! תראו איך הם "מפילים" אנשים ב"פח" (המרכאות כי בסה"כ אינטל לא כאלה גרועים,כן,רק יקרים...) ומשם הן הגיעו למסקנה,בעידודו ובהמלצה חמה של המוכר שאינטל זה חברה עם אמא ואבא, שעם אינטל יש גב למחשב ושבAMD חוסכים עכשיו ומשלמים ביוקר אח"כ... בסוף הן לקחו פנטיום 4 2.8 (לפחות הן לא לקחו את הפרסקוט!! מזל...) וכיום יש לה מחשב עם מעבד תותח, אבל לוח-אם לא משהו,כרטיס מסך משולב על הלוח, ורק 256MB זיכרון... ועלה יותר יקר מהמפרט של הAMD עם כרטיס מסך סביר,512MB זיכרון ולוח אם קצת יותר טוב... ::) מה תגידו על זה? אני רק העברתי לכם את הסיפור, בכ"ז זאת חברה שלי אז אני לא יכול ממש להביע דעה... :-X

ותחשבו על זה. ;)

פורסם

כול המעבדים של AMD יותר טובים מי INTEL בהרבה!!

תגידו עם יש מעבד אחד שהוא יותר טוב מי AMD

פורסם
בכ"ז זאת חברה שלי אז אני לא יכול ממש להביע דעה...

אני יכול להביע עליהן דיעה....? ::)

פורסם

את הוויכוח מי יותר טוב ניהלנו כבר יותר מידי,DDB דיי לבלבל במוח יש הרבה מעבדחי איחנטל שטובים מהרבה מעבדי AMD השאלה מה אתה משווה.

בקשר למה קורה מבחינתצ השוק ומכירות אני חושב שכללית אינטל שולטים ב75 אחוזים מהשוק הסיבה העיקרית היא מה שאמירם אמר ועוד סיבה רוב רובם של המחשבים הניידים נמכרים עם מעבד אינטל וניידים קונים הרבה מאוד.

פורסם

אם המצב ביניהם ישאר כמו היום (מבחינת ביצועים/תשלום) מה אתם חושבים יהיה עוד 10 שנים ככה? אני חושב שפרייארים באמת רק מתחלפים.

פורסם

אני יכול להביע עליהן דיעה....? ::)

גם לי יש דיעה עליהן.. ;D ועל המוכר - הייתי עושה לו משהו שאי-אפשר לכתוב פה בפורום אז אני פשוט :-X

בקיצור.. - כמו שכבר פעם אמרתי, תקח כסף סכום של נניח 600 שקל. תקנה מעבד של אינטל - ותקנה מעבד של AMD באותו הסכום של הכסף.

עכשיו תבדוק מי יותר טוב - A M D !

עכשיו תקנה מעבד שיהיו לו אותם הביצועים כמו למעבד של AMD והוא יעלה לך לא 600 שקל אלא 900 .

עכשיו עפ המשוואה הפשוטה הזאת (שאפילו 3 יחידותניקים מסוגלים להבין ;) ;D) מי יותר משתלם ?

פורסם

אני עובד בתחום אז אני קצת מבין..

הרוב קונים אינטל

אבל נמכרים גם הרבה לוחות עם AMD בילט אין, שהם פתרון זול למחשבים פשוטים.

הרבה פחות, קונים את האטלונים שאותם ניתן להשוות לאינטל.

לדעתי יש למשווקים של AMD בארץ בעיית פירסום. כי יש למעבדים שלהם פוטנציאל גדול בארץ.. (הישראלים לא אוהבים לצאת פראיירים ויעדיפו משהו יותר זול ובאותה רמת ביצועים..)

חוצמזה לי יש AMD כבר הרבה זמן ואני מרוצה ;D

פורסם

חלאס לרמוז על ירידות על חברה שלי!! בואו נעבור באמת לדעות שליליות על המוכר! הודעות נאצה יתקבלו בשמחה...  ;D סתם.

מי המשווקים של AMD בארץ? את האמת אני גם לא ראיתי פרסומות של AMD נגיד בMTV וכול התחנות בסגנון הזה, ובכלל... לא יודע; בעוד שפירסומת לאינטל (ה-Intel Inside עם המוזיקה הזאת וכול זה...) דווקא יצא לי לראות, היה לפני איזה שנה פרסומת שרצה מלא בMTV של אינטל.

אני לא יודע בנוגע לישראלים אוהבים לא לצאת פרייארים כי במקרה הזה זה מזכיר קצת את המאזדה. תבוא לישראלי תגיד לו שיש רכב שהוא יותר מאובזר, ביצועים טובים יותר והוא יותר בטוח מהמאזדה, אבל השם/תדמית של הרכב לא תראה לו אז הוא יקנה בסוף את המאזדה... בגלל זה כבישי ארצנו עמוסים ב323 המסריחה הזאת... (מה שכן המאזדה 3 והמאזדה 6 יפייפיות... ושמעתי שהן מכוניות לא רעות בכלל, מבחינת ביצועים וכדומה).

אגב השלושה מחשבים הנוכחיים שלי היו AMD (היה לי פעם XP 1000+ והיום יש לי XP 2800+ ו-XP 1700+) ואני מאז ומתמיד הייתי מרוצה מהם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים