עבור לתוכן

בעיה בספק (?) - עובר מתח/זרם בכל חלקי המחשב (כולל המארז) - ככל-הנראה אותרה הבעיה

Featured Replies

פורסם

טוב אז קודם כל תודה רבה לכל מי שענה לי ! אכן נראה שמצאתי את הבעיה (או לא בטוח אבל כך זה נראה) לאחר "פירוק" של כל רכיבי המחשב וכד', גיליתי שברוב חוכמתי חיברתי את כל קומפלקס חיבורי החשמל של מערכות המחשב על שקע  אחד ללא הארקה (רק שני חורים ולא שלושה), החסרונות של דירות ישנות. עכשיו כל מה שנשאר לי זה לראות איך (אם בכלל) אני מחליף את השקע הזה לשקע נורמלי עם הארקה ומשער שהכל ייפתר.

כאמור הבעיה הייתה, ככל הנראה, בעיית הארקה לספק.

תודה רבה שוב !

X_SLIDER

שלום!

בימים האחרונים שמתי לב לבעיה - המחשב שלי כולו מעביר מתח חשמלי (מרגישים עיקצוץ בנגיעה בכל חלק מתכתי שלו והדבר נבדק גם עם טסטר). המתח עובר כאמור, בכל החלקים המתכתיים החיצוניים וגם בכל החלקים הפנימיים (לוח-אם, כרטיסים וכד'). גם אחרי שניתקתי את כבל המתח מהספק, המתח עדיין היה בכל החלקים.

לא ברורה לי הסיבה לכך, וכמה זמן היא קיימת (כאמור גיליתי אותה רק בימים האחרונים אבל יכול להיות שהיא קיימת כבר הרבה זמן). לפני כשנה החלפתי את ספק המתח שלי (עקב קצר בקודם) וייתכן וזה קשור. האם קיימת איזושהי הארקה שצריכה להיות מחוברת (ואינה מחוברת במקרה שלי) ? או שמדובר בבעיה אחרת ? ההאם בכלל קשור לספק המתח או שייתכן ויש מקור מתח אחר שאני לא מודה אליו ?

אשמח לשמוע כל רעיון או תגובה שכן אני מפחד לחבר חומרה חדשה למחשב מחשש שהיא תתקצר או תשרף, וכמו-כן אני מפחד שהמחשב שלי ינזק מכל הסיפור בסופו של דבר (אם לא ניזוק עד כה).

אציין גם כי ה-USB שלי (אינטגרלי בלוח אם) הפסיק לעבוד לאחר אותו קצר בספק הקודם (לא יודע אם קשור או לא אבל...אולי).

המון תודה מראש!

פורסם

זה לא קשור לספק כוח, זה כי אתה מעביר חשמל סטטי לרכיבים השונים, עצה קטנה ויעילה : לפני שאתה פותח את המחשב (מבפנים כלומר את הדלת)

תיגע במשהו מתכתי שאינו צבוע דוגמה הכלוב של ההרדיסקים, אחורי המארז, על מנת לפרוק את החשמל הסטטי.

החשמל הסטטי מועבר אליך שאתה מסתובב יחף, אז תיגע במשהו מתכתי שאינו צבוע עם הידיים וזהו.

בהצלחה.

פורסם

לא, אני לא מאמין שזה מקרה של חשמל סטאטי.

נשמע שזו בעיה שהיתה נפוצה במחשבים של פעם, שבה מורגש זרם חזק בנגיעה בחלקים מסויימים או בכל החלקים של המחשב. ההרגשה היא של... איך לומר... משהו שמזכיר "נמלים" של איברים ש"נרדמו", אבל יותר אינטנסיבי. בחשמל סטאטי מקבלים "זאפים" רגעים, לא עקצוץ קבוע. וחשמל סטאטי לא ממש יתן תגובה בטסטר.

זאת בעית חשמל. כלומר רשימת הגורמים היא ספק, שקע חשמל ורשת החשמל. הזרם שעובר גם אחרי שניתקת את הספק - ייתכן שמגיע מהקבלים הטעונים שבתוך הספק. אם החלפת ספק לא עוזרת, אתה צריך לבדוק את שקע החשמל מוארק כמו שצריך. יכול להיות שהבעיה היא בכל רשת החשמל שבבית שלך - מישהו גנב לכם את מוט ההארקה, או שהחיבורים נהרסו, או משהו בסגנון.

ניתן גם לשפצר הארקה לספק הקיים אבל זה לא כלכך שווה את ההשקעה...

פורסם

הבעיה נשמעת מוכרת, לי בכל אופן. הדבר קורה לי תמיד כאשר רכיבי USB למיניהם אינם מנותקים מהמחשב, לא בדקתי את זה לעומק אבל פשוט הנחתי שמכיוון שהם מחוברים ישירות לחשמל - הם אחראים להעברת המתח גם אם הספק מכובה. נסה אולי לנתק את כל הכבלים מהמחשב או לחילופין את התקעים מהחשמל...

פורסם

בשום מצב לא אמורים לקבל זרמים מהמארז. אם מקבלים מנו זרם זה אומר שההארקה מנותקת בספק או בשקע ומומלץ לקרוא לחשמלאי (מדובר פה בבטיחות, בלי הארקה יש סכנה ממשית להתחשמלות).

פורסם

שלום,

כנראה ששקע החשמל שמתחבר אליו המסך רופף. בגלל זה אתה מקבל חשמל סטטי מחיבור המסך לכרטיס המסך.

תחליף את השקע או  תשנה המקום של כניסת התקע של המסך. והכל יסתדר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים