עבור לתוכן

הוספתי מאווררים למארז, וטמפ' המעבד לא השתנתה ואפילו עלתה במעלה אחת

Featured Replies

פורסם

יש לי:

ABIT NF7

AMD ATHALON XP 2500

512MB PC3200 (2X256MB)

MIDIATX JNC H7650 BOND

בהתחלה היה לי רק מאוורר 80MM על הגג, 80MM מאחורה מוציא וזהו.

עכשיו אתמול אבא שלי ואני עשינו קצת מודינג במארז:

מיקמנו מאוורר 120MM על הגג (הוספנו חורים בשבילו וכו')

מאוורר 80MM מקדימה מכניס

מאוורר 80MM מאחורה מוציא

מאוורר 120MM על הדלת בערך מול המעבד מכניס

עכשיו, לפני כל זה טמפ' המעבד הייתה בערך 42 במנוחה, אבל אחרי שהוספתי את המאווררים הטמפ' נשארה אותו הדבר ואפילו עלתה במעלה אחת או שתיים.

עכשיו, בקשר לחוטים במארז אז עיגלתי אותם והכנסתי את כבלי הספק כוח ב-"SLEEVING" (לא ממש SLEEVING, פשוט צינורות מפלסטיק שמאוד דומים ל-SLEEVING, קצת רחבים יותר). בכל זאת החוטים קצת מבולגנים, אבל רק קצת (לא משהו שיכול לחסום את כל זרימת האוויר).

כל המאווררים בטוח פועלים, אז למה הטמפ' לא השתנתה ואף עלתה??????

פורסם

זרימת האוויר טובה יותר אבל נשארת עם אותו הסינק ואותו החומר הטרמי, כנראה זה מה ש"מגביל" את יכולות הקירור..

פורסם
  • מחבר

טוב, החלטתי שוב לבדוק את המאווררים וגיליתי ששני מאווררי ה-120MM בכלל לא עבדו!!!!!

אז סידרתי אותם, וגם סידרתי לגמרי את כל החוטים במארז (הוא עכשיו מאוד מסודר מבפנים).

הטמפ' ירשה ל-39-41 במנוחה.

נראה לכם שזאת טמפ' טובה כשיש לי זרימת אוויר מאוד טובה במארז?

לא לשכוח שעדיין יש לי את ההיטיסינק המקורי של AMD והפד טרמי שעל ההיטסינק (לא יכול להרשות לעצמי כרגע לקנות אחד אחר).

ועוד משהו: את המאוורר שעל הגג שמתי אותו שיוציא אוויר, אבל כשאני שם את היד שלי מתחתיו אני מרגיש אוויר נכנס פנימה!!!!! למה האוויר נכנס אם שמתי אותו שיוציא אוויר? ואני בטוח שמיקמתי אותו נכון, המדבקה (שעל העיגול באמצע) פונה כלפי מעלה כך שהוא אמור להוציא (יש לי עוד מאוורר שגם המדבקה שלו פונה כלפי מעלה והוא מוציא, והשאר שמכניסים המדבקה שלהם פונה כלפי מטה). אז זה נורמלי? המאוורר שמוציא גם מכניס קצת אוויר בגלל הסיבובים שהוא עושה?

פורסם

ברור שיש רוח כאשר אתה מקרב את היד .......זה נורמלי . אתה גם מרגיש את השאיבה של המאורור .

יש לך טמפ מעולה תהנה זה קייץ עכשיו

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה אחי, אבל עכשיו יש בעיה נוספת: הטמפ' של המעבד עלתה ל-46 מעלות במנוחה

זה גם רגיל?

פורסם

תעזוב את הטמפ' של המעבד בינתיים, כל הכבוד על ההשקעה של זרימת האוויר - תבדוק מה הטמפ' במארז\צ'יפסט אני חושב שזה מה שמושפע מזרימת האוויר המצוינת.

בינתיים תנסה לחסוך פה ושם זה לא יותר מדי כסף תחסוך 150-200 ש"ח ותקנה לך קירור חדש, אבל גם 40-46 זה לא כזה נורא, זה לא שהמצב שלך לא טוב.

פורסם
  • מחבר

תעזוב את הטמפ' של המעבד בינתיים, כל הכבוד על ההשקעה של זרימת האוויר - תבדוק מה הטמפ' במארז\צ'יפסט אני חושב שזה מה שמושפע מזרימת האוויר המצוינת.

בינתיים תנסה לחסוך פה ושם זה לא יותר מדי כסף תחסוך 150-200 ש"ח ותקנה לך קירור חדש, אבל גם 40-46 זה לא כזה נורא, זה לא שהמצב שלך לא טוב.

תודה אחי

הטמפ' של לוח האם היא 35 במנוחה, זה די גבוהה לא?

אני ממש לא מבין את זה, כמעט ולא השתנו לי הטמפ' אחרי ששמתי את כל המאווררים וסידרתי את החוטים, חשבתי יהיה שיפור גדול או לפחות שיפור קטן.

וגיליתי משהו נוסף כרגע: כמו שאמרתי בתרד קודם, אין לי דרמל כדי לחתוך חור גדול למאוורר 120MM, אז פשוט עשיתי חורים קטנים במקום החור הגדול. אבל למאוורר שבגג עשיתי חורים קטנים רק לצד אחד שלו, והצד השני לא חשוף בכלל כרגע ולא יכול לשאוף אוויר (יכול להיות שזה קצת משפיע?)

פורסם

תמונה שווה אלף מילים...

תן לנו איזה תמונה של המארז פתוח יהיה יותר קל להבין ולתת הצעות לשיפורים

פורסם
  • מחבר

אני ממש מצטער, אבל אין לי בכלל מצלמה.

אבל אתה יכול לסמוך על המילה שלי: מיקום המאווררים מצויין, סידור החוטים טוב מאוד (צריך שיפור קטן ביותר, אבל לא משמעותי), כל המאווררים פועלים.

ד"א: הטמפ' של הלוח אם היא 32 מעלות, אני התבלבלתי ורשמתי 35 מעלות מקודם.

פורסם

ניראה לי שיש לך זרימת אוויר מצויינת, מה שמגביל אותך זה ההיטסינק (הגרוע) של AMD תחסוך כסף ותקנה volcano12 ויהיו לך מעלות טובות!

פורסם
  • מחבר

בסדר, תודה לכולכם על ההעזרה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים