עבור לתוכן

התלבטות לשדרוג ווינדוס

Featured Replies

פורסם

בוקר טוב לחברי הפורום,

התלבטתי האם לפתוח את השרשור הזה בתת-פורום ווינדוס או כאן, אבל הגעתי למסקנה שכאן יתאים יותר. אני מקווה שצדקתי.

חבר טוב פנה אליי בבקשה שאפרמט את המחשב המיושן שלו.

המחשב בן 8-7 שנים, לצורך ההבהרה מדובר במעבד אינטל דור שני, 8GB ראם וכרטיס HD 5850 וHDD בודד. אני הרכבתי לו את המחשב בזמנו, אז זה מה שאני פחות או יותר זוכר מהמחשב.

כששאלתי אותו לסיבת הפרמוט הוא רק הסביר שיש יותר מדי זבל במחשב, הוא רוצה מחשב נקי עד שירכוש מחשב חדש בעוד כשנה-שנה וחצי.

כעת אני בדילמה ואני צריך חידוד רציני לגבי האופן שבו ווינדוס 10 פועל.

כרגע יש לו ווינדוס 7, הוא לא הפעיל בזמנו את הווינדוס 10 אז הוא לא זכאי יותר לווינדוס 10 בחינם. באמצעות הסריאל המקורי שלו הורדתי דרך האתר של מיקרוסופט ISO מקורי של ווינדוס 7 להתקנה דרך USB.

התכנון שלי כרגע הוא להתקין לו ווינדוס 7 נקי, אך אני נזכר שלהבדיל מווינדוס 10 אני צריך להתחיל לחפש דרייברים והמערכת כבר לא נתמכת והמחשב ישן מאוד.

אך חשבתי על משהו אחר - למיטב הבנתי בווינדוס 10 שינו את הכללים ואם אני מתקין לו במחשב SSD עם ווינדוס 10, למיטב הבנתי אוכל פשוט להעביר את הSSD למחשב הבא שלו בלי שינויים והמערכת הפעלה תעשה את העדכונים ושינויים בעצמה. האם אני צודק?

במידה ואני צודק, אז אני מן הסתם אעדיף להתקין לו ווינדוס 10 ואז עולות לי שתי שאלות:

1. האם יש דרך עדיין להשיג שדרוג חינמי לווינדוס 10?

2.המחשב יהיה מסוגל להתנהל עם ווינדוס 10 מבלי שאצטרך לשדרג חלקים? מלבד SSD?

תודה.

פורסם

1. כן, תתקין את 10 ואחרי ההתקנה תשים את המפתח של ה-7, מיקרוסופט לא מפרסמים את זה אבל הם עדיין תומכים (ורוצים) בשידרוג ל-10.

2. כן, אתה לא צריך לשדרג, אבל ברור שכדאי לעבור ל-SSD.

פורסם

הרשיון "תופס" גם לווינדוס 10, גם אם לא שדרגת, פשוט תכניס את המספר וזה עובד.

אם זה מעבד דור שני, שים לב שזה יהיה לפחות I3 או I5 ולא איזה סלרון או משהו בסגנון שירוץ לו טוב, שים 10.

בהצלחה.

פורסם
  • מחבר

אכן מדובר על i5 אז לא צפויות בעיות.

מה בנוגע לכך שיהיה אפשר להעביר את הSSD עם המערכת הפעלה למחשב אחר? האם אפשרי או שיצטרך לקנות רשיון חדש?

פורסם

זה תלוי מה הרישיון של ה-7, אם זה RETAIL אז אפשר להעביר, אם זה OEM אז לא.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה! :) 

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים